Se, että käy töissä ja lapsiakin on, ei aina ole mikään helppo yhdistelmä.

Yleensä Suomessa molemmat vanhemmat haluavat käydä töissä vaikka lapsia olisikin siunaantunut, mutta se ei tarkoita sitä, että ratkaisu olisi aina kovin mukava. Työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen on usein sekä haastavaa että raskasta.

Mutta pakko myöntää, että työssäkäymisessä on omat hyvät puolensa!

Esimerkiksi nämä:

Ruokarauha

Lounastauolla saa yleensä syödä lämmintä ruokaa, ja annoksensa saa ihan itselleen. Lounas on ihan kokonainen annos, eikä muiden lautaselle jättämiä kylmentyneitä kananugetin paloja ja muussaantuneita herneitä. Luksusta!

Vessarauha

Töissä kun menee vessaan saa yleensä olla siellä ihan rauhassa. Pomot ja työkaverit eivät tule oven taakse huutamaan ja jyskyttämään kahvaa, eivätkä varsinkaan tunge mukaan vessaan. Ai että!

Kahvi

Myös kahvin saa töissä usein juotua kuumana, sen sijaan että joisi viisi kertaa mikrossa lämmitettyä litkua, joka on unohtunut ties minne ikkunalaudalle aiemmin. Jos tuuri käy, työpaikalla on jopa hieno kahvikone, joka tekee herkullista kahvia. Mmmm!

Vapaapäivät

Samaten, jos tuuri käy, sinulla on vapaapäiviä, joilta saat rahaa mutta et joudu tekemään töitä tai hoitamaan lapsia koko päivää. Huhhuh!


Kuva Nathan Dumlao.

Oikominen

Työssäkäyminen ja lastenhoito on raskasta. Kotivanhemman ”pitäisi” jaksaa tehdä itse ruokaa ja siivota, töissä käyvän vanhemman on helpompi perustella itselleen se, että tarjoaa lapsille eineksiä ja ulkoistaa siivouksen. (Vaikka oikeasti kuka tahansa voi halutessaan ja pystyessään toimia noin, suorittamisesta ei jaeta mitään palkintoja!)

Työmatkat

Niinkin voi käydä, että pääset jonkun toisen piikkiin nukkumaan puhtaisiin, sileisiin lakanoihin ja nukkumaan keskeytyksettä ihanassa hiljaisuudessa. Työmatkoissa tosiaan on puolensa!

Shoppailu

Omalla työllä tienatusta palkasta on kiva ostaa joskus itselleenkin jotain. Perhe-etuuksien käyttäminen muuhun kuin välttämättömyyksiin voi tuntua monesta vaikeammalta. Sitäpaitsi monissa työpaikoissa tarvitsee siistejä vaatteita, ja on kiva ostaa niitä kulahtaneiden kotiverkkareiden lisäksi!

Vapaahetket

Vapaahetkiä osaa oikeasti arvostaa. Esimerkiksi treenaaminen tuntuu todella rentouttavalta, kun silloin ei tarvitse olla kenenkään käytettävissä, ei perheen eikä työnantajan!

Kasvatus

Lapset oppivat sekä hyviä tapoja että ihmisten kanssa olemista päivähoidossa, ja myös sinun esimerkistäsi sitä, että vanhempi saa käydä töissä ja pitää aikuisten asioita tärkeänä.

Vaikeneminen

Monet matkustavat töihin ja pois sieltä yksin. Saat istua autossa, bussissa tai junassa ilman, että joudut koko ajan juttelemaan jollekulle.

Helpotus

Aamuisin on ihanaa lähteä tekemään jotain kiinnostavaa ja iltapäivisin on ihana lähteä kotiin perheen luo. Pelkkää hyötyä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia