”Olin ihan äimänä, kun luin juttua jossa äiti ei uskalla jättää vauvaa yksin isän kanssa. Näitä juttuja kuulee yllättävän paljon ja aina ne ihmetyttää. Mitenhän esim. miesparit pärjäävät jos hankkivat lapsia? Mielestäni yhtä hyvin, kuin naiset.

Itse sairastuin kaksosten syntymän jälkeen hyvin pian vakavaan masennukseen. Aika pian tilanne se, että olin monta viikkoa psykiatrisella osastolla ja aivan zombie. Sain mm. sähköhoitoa, joka vei muistin, ja välillä jopa unohdin, että olen äiti. Eihän siinä muu auttanut, kuin että isä otti vastuun vastasyntyneistä kaksosista ja kahdesta koirasta. Ja näiden lisäksi myös minusta ja kaiken maailman hoitopalavereista.

Onni toki oli vuorotteluvapaalle jäänyt äitini, joka riensi auttamaan uutta isää vauvojen kanssa. Ja voitte varmaan kuvitella, että vauva-arki kaksosten, koirien ja anopin kanssa ei ehkä ihan sitä mistä mieheni oli unelmoinut. Mutta siitä selvittiin, ja mieheni ja äitini ovat edelleen hyvissä väleissä. Ja mikä parasta näinkin vaikeassa asiassa, lasten suhde isäänsä ja mummuunsa on aivan mahtava. Vähintään yhtä hyvä ja lämmin, kuin äitiinsä.

Kaksi vauvaa juomassa tuttipullosta

Kuva Jens Johnsson. Ylin kuva Aditya Romansa.

Eli alusta asti vauvojen suhde samanlainen sekä äitiin että isään. Kun kaksoset olivat vähän vajaa kaksivuotiaita jouduin isoon leikkaukseen. Sairaalassa olin vain kolme yötä, mutta en moneen viikkoon saanut esimerkiksi ottaa lapsia syliini. Onneksi suhde isään oli sellainen kuin oli. Kun aloin toipua leikkauksesta, lapset olivat hetken sitä mieltä, että vain isä kelpaa. Mutta hyvin pian kaikki oli ennalleen.

Olen ikuisesti kiitollinen miehelleni ja äidilleni, ja niin onnellinen siitä miten upea suhde heillä on lapsiin. Ja tiedän nyt, että mitä tahansa käy niin lapsilla on rakastavia aikuisia ympärillään. Upeita ja läsnäolevia kummeja unohtamatta.”

Nimim. Ponityttö36

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kyllä isä osaa – ja ihan yhtä hyvin”

  • Riippuu ukosta sanoo:

    Tuohan onkin ollut hyvä tilanne, ja luojan lykky, että on ollut 2 henkilöä ottamassa ohjat äidin sairastuessa. Sitä itsekin ihmettelee, että miksi valitetaan, kun se mahdollisuus on käytettävissä. Joillakin meistä ei ole sitä mahdollisuutta, ts. jos joudun sairaalaan, on lapsilla vaihtoehtoina asua tilapäisesti keskenään tai mennä sossuille. Varmasti ensin mainittu tulisi meillä kyseeseen, sillä vanhin lapsi on jo yli 16 v. Pitäkää kynsin hampain kiinni niistä HYVISTÄ aviomiehistänne!!