Tarvitaanko suuria eleitä ja romattisia lahjoja, jotta tietää, että toinen rakastaa?

Väitetään että romanttiset elokuvat ovat pilanneet naisten käsityksen suhteista miehiin, ja porno miesten käsityksen suhteista naisiin. Ehkä näin on, että naiset odottavat romanttista ritaria ja miehet notkeaa seksinukkea. Vaikka odotukset olisivatkin realistiset, alkaa toinen helposti arjessa ärsyttää. Miksi se aina…miksei se koskaan…

Huomaammeko me arjessa, mikä on tärkeää ? Näemmekö sen rakkauden, jota ei julisteta viikonloppumatkoilla Pariisiin, timanteilla ja seksimaratoneilla?

Huonon Äidin lukija pohtii:

”Paljon juttuja ja kirjoituksia nyt viime aikoina ollut parisuhteesta ja vanhemmuudesta. Se sai miettimään omaa ajatusta rakkaudesta, joten tässä tulee:

Kun esikoinen oli pieni, hänellä oli ongelmia nukahtaminen kanssa. Vaikka vauvaa väsytti, hän ei voinut nukkua, vaikka oli nälkä ei imetys kiinnostanut. Siinä tuoreena äitinä vääntää lähes itkua kun vauva ei nuku, huutaa vain. Välillä isä kantaa, välillä äiti. Syliin nukahtaa ja alas laskettaessa sama uudelleen.

Väännät jo itkua itsekin. Kunnes tunnet sen. Käsi selässä. Ei hiero, ei liiku mitenkään. Vain on. Käsi kertoo sinulle kiitos. Kiitos että jaksat herätä öisin. Kiitos että jaksat hyssyttää. Kiitos että jaksat imettää kaikesta huolimatta. Käsi kertoo olen tässä. Tuen kun en muuten juuri nyt voi auttaa. Käsi kertoo että rakastan sinua. Ja rentoudut. Jaksat taas huutavaa lasta, jaksat taas yrittää syöttää vauvaa. Päivä päivältä ja illasta toiseen.

Sama käsi käy tekemässä sinulle leivän kun olet liian laiska nousemaan sohvalta. Tekee juuri niin kuin sinä haluat leipäsi tehtävän.

Mieheni ei puhu. Pyydettäessäkin kuuluu vain vastaus ihan kiva tai hyvää. Kertoo kyllä rakastavansa kun mennään nukkumaan. Mutta ei sen suun tarvitse kertoa rakastavansa jatkuvasti. Ei sen suun tarvitse kehua ulkonäköä. Käsi on jo sen tehnyt.

Käsi on kertonut sinun olevan prinsessa tai kuningatar miten itse haluat asian ajatella, tehdessään sen leivän tai käydessään illalla kaupassa, koska haluat karkkia. Joku voisi nyt kysyä mistä olen varma että rakastaa.

Juurikin siitä että saan sen juustoleivän jota on lämmitetty mikrossa tasan 1 minuutti ja 10 sekuntia. Rakkaus ei ole suuria eleitä ja jokaisen kaupallisen pyhän muistamista. Se on juustoleipiä ja arkea.”

Nimim. Onnellinen vaimo

Tämä teksti on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin keskustelunavaus tai tarinasi alla olevan lomakkeen kautta. Valitsemme julkaistavat tekstit ja palkitsemme niistä Huono Äiti -kirjalla.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Mitä se rakkaus oikeastaan on?”