Kuulemma Britannian kuninkaallisen perheen lapset opetetaan jo pienestä pitäen käyttäytymään kuninkaallisesti ja olemaan kiukuttelematta. Loistavaa! Mites tällaisen opetuksen saisi muillekin kuin kuningasperheen jäsenille? Tosin opetuksista huolimatta, myös kuninkaalliset lapset ovat lapsia, ja välillä käytös ei pysy siellä hyväksyttyjen rajojen sisällä. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että tavallisten pulliaisten tapaan myös vaikkapa Cambridgen herttuapari joutuu toisinaan käsittelemään lapsille täysin luonnollista uhmaa ja kiukuttelua. Kate Middletonin ja Prinssi Williamin kasvatusmenetelmät ovat keränneet myös kehuja, ja kerrotaan teillekin, että miksi!

“Kate on herkkä ja lämmin äiti. Hänellä on hieno tasapaino hellyyden ja lempeiden rajojen välillä. Kate ei odota että lapset käyttäytyisivät kuin pienet aikuiset, ja tietää, että lapset käyvät kasvaessaan läpi useita luonnollisia vaiheita, kuten uhman.” Dr. Rebecca Chicot, Essential Parentin perustaja ja Calm and Happy Toddler -kirjan kirjoittaja kertoi The Sun -lehdelle.

Jos pienet prinssit ja prinsessat, George, Charlotte tai Louis, käyttäytyvät väärin tai tilanteeseen sopimattomalla tavalla, Herttuatar koskettaa lasta hellästi päälaelle. Tällä lämpimällä ja yhteyttä korostavalla tavalla Kate ohjaa lastaan kiinnittämään huomiota käytökseensä. Kate myös laskeutuu tarpeen vaatiessa lapsen tasolle käymään hiljaista keskustelua käytöksestä.

Myös perheen “keskustelusohva” herättää kiitosta. Huonosti käyttäytyvä lapsi siirretään tilanteesta pois, ja Kate tai William käyvät läpi tapahtuneen, sekä säännöt ja seuraukset, lapsen kanssa. Vielä jonkin aikaa sitten Super-Nannyt sun muut suosivat ja suosittelivat jäähypenkkiä, ja tämä keskustelusohva tuntuukin varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta sille. Lasta ei jätetä yksin kiehumaan harmistuksissaan, vaan asiaa käsitellään aikuisen avulla. Suuret tunteet voivat olla välillä liian suuria pienelle ihmiselle yksin.

Kaiken kaikkiaan herttuapari käyttää lasten kasvatuksessa tekniikoita, jotka korostavat kommunikaatiota, tietoisuutta ja tunnetason yhteyttä autoritäärisen kurinpidon sijaan.

Lähde.

Artikkelin kuva Ashton Mullins.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Kuninkaalliset vinkit kasvatukseen”

  • Satu sanoo:

    Tän kun muistaisi aina väsyneenäkin arjessa, että kun lempeästi ohjaa lasta ja antaa huoniota niin lopputulos on kaikkien kannalta parempi. Omaa käytöstä on välillä vaikea tulkita ja nähdä itseä pidemmälle silloin kun kiukuttaa, mutta kun kauppareissulta palatessa kotona vallitsee kaaos ja kiukuttelu, ja mies rupeaa luettelemaan kaiken mitä lapset ehtivät sillä aikaa tehdä väärin niin onhan se helppo neuvoa. Silloin helposti huomaa että no ne lapset kaipaa huomiota ja ohjattua tekemistä, eivätkä puhelimella roikkuvaa väsynyttä isää joka jokaiseen kitinään komentaa äkäisesti ei ja ”miksi pitää tehdä tyhmyyksiä, nyt tottelet!” Harrastan tätä ”kasvatus” mallia itsekin liikaa, mutta onneksi aina välillä huomaa ettei tuossa ole mitään järkeä.

  • Nimetön sanoo:

    Koskettaminen ja aito yhteydenotto lapseen on erittäin hyviä keinoja, ihan jokaiselle. Kuunteleminen, ja kieltäminen tietysti tarvittaessa. Mutta kiellon jälkeen (pienillä lapsilla) lapsi kannattaa ohjata heti tilanteesta pois. Selkeä ”ei” ja sen jälkeen muuta mielenkiintoista tekemistä. Jos vanhemmat jaksaa tehdä tämän huolella pienten lasten kanssa, niin loppu vanhemmuus onkin jo paljon helpompaa 🙂 Toki myös normaali keskustelu ja asioiden perinpohjainen selittäminen auttaa kasvatuksessa. Omani on jo teini, ja todella mallikas sellainen onkin 😅 Ja ollut koko lapsuuden myös helppo, kun olen vaan jaksanut kuunnella ja antaa huomiota tarvittaessa.