Mietitäänkö teilläkin kuumeisesti, että miten sanotaan appivanhemmille tai omille vanhemmille, että jouluna ei meinata tulla kuin korkeintaan käymään?

Tai kenties pohdit, miten paljon lapset suuttuvat, kun sanot että lähdet matkoille, eivätkä he lapsineen voi tulla joulunviettoon?

Voi olla, että sumplitte jo aikatauluja: jos aattona käydään siellä, ja ajetaan illaksi tuonne, ja joulupäivänä käydään vielä tuolla ja täällä, niin kukaan ei suutu tai pety ainakaan kovin paljon…

Jos joulunvietto aiheuttaa päänvaivaa, olet suorastaan kuninkaallisessa seurassa.

Nyt on nimittäin uutisoitu, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät aio viettää joulua muun kuningasperheen kanssa Sandringhamissa. Kuningattarelta ei ole kuulunut kommentteja asiaan, mutta brittimedia on saanut hepulin: Kuinka he saattavat! Kuningatar Elisabet on 93-vuotias ja prinssi Philip täyttää 99! Kuinka törkeää olla joulu jossain muualla kuin heidän kanssaan!

lapsi joulukuusen edessä hämärässä
Kuva Jack Sharp, ylin kuva Jared Lind.

Median tietojen mukaan Meghan ja Harry aikovat viettää joulun Meghanin äidin Dorian kanssa. Siitä ei ole tietoa, missä maassa he suunnittelevat viettävänsä joulun.

Asiaa paheksutaan myös siksi, että Meghan ja Harry pitävät vapaata kuninkaallisista velvollisuuksista, ja lisäksi aikovat viettää kiitospäivän Dorian kanssa. Eikö se muka riitä! Törkeää!

Mutta kun ottaa huomioon, että Meghanilla on yhä melko pieni vauva, eikö ole täysin ymmärrettävää, että hän haluaa viettää aikaa oman äitinsä kanssa? Ja olkoonkin, että isoisoäiti on kuningatar, on Meghanin äiti silti lapsen isoäiti. Tietenkin hän haluaa olla läsnä vauvan ensimmäisessä joulussa!

Media ei myöskään kerro sitä, onko asiassa oikeasti jotain riitaa, vai onko kyseessä ulkopuolisten paheksunta. Ja sehän on monille vanhemmille tuttua: teitpä niin tai näin, joku pahoittaa aina mielensä. Jopa ne, joille asia ei kuulu!

Eiköhän anneta jokaisen perheen tehdä omat ratkaisunsa. Jos joulu halutaan viettää omassa kodissa, ilman suhaamista edestakaisin pyhinä, ehkä sen voisi hyväksyä mukisematta, olipa sitten isovanhempi, appivanhempi, lapsi tai joku ulkopuolinen.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia