Joulu on muuten kiva juhla, mutta siinä on sellainen ikävä puoli, että muut ihmiset pilaavat sen.

Muilla ihmisillä on niin paljon vaatimuksia ja odotuksia, jotka pitää täyttää. Ajatellaan nyt vaikka vanhempia ja muita sukulaisia. Kaikkien luona pitää käydä, tai tulla koko jouluksi kylään. Tai ainakin pitäisi lähettää kortti tai soittaa, helvetinmoinen vaiva.

Sama koskee tietysti myös puolison vanhempia. Että on ärsyttävää ajaa toiselle puolelle maata, kun anoppilassa halutaan nähdä lapsenlapset kerran vuodessa. Ja niillä on sitäpaitsi ihan tyhmät joulutavat ja pöydässä väärät ruoat, ei ollenkaan niitä oikeita mihin minä olen tottunut.

Sukulaisten pöydissä on niin tylsää istua närpimässä joulutorttuja ja kuuntelemassa ankeita juttuja. Silläkin hetkellä voisi olla Facebookissa tai lenkillä, mutta ei kun pitää kuunnella sitä jaarittelua. Pahinta kuitenkin on se hautausmaalle raahautuminen. Hohhoijaa, ketä kiinnostaa. Siellä sitten pakkasessa raahaudutaan pitkin käytäviä, kun kukaan ei muista missä Kaalepin ja Eedithin hauta on, jos nyt kukaan edes muistaa keitä he ovat, minä en ainakaan.

Entäs oma perhe sitten! Lapset mankuvat lahjoja ihan kuin niillä ei olisi turhaa krääsää jo ennestään. Joulupukki pitää saada käymään, pelkäävät sitä kuitenkin ja silti pitää maksaa. Koristeita on tietysti lapsia varten pitänyt laittaa kilotolkulla, vaikka ne ovat ihan rumia eivätkä sovi sisustukseen.

Puoliso on kanssa aivan mahdoton: se antaa idioottimaisia lahjoja. Kuinka se ei sen vertaa minua tunne, että ostaisi jotain mistä tykkään!! Lisäksi se tietysti vonkaa jouluseksiä saunassa tai heti kun lapset ovat menneet nukkumaan. Hetkeäkään ei saa olla omissa oloissaan. Vapaa-aikaa on muutenkin niin vähän ja se pitäisi viettää puolison kanssa kaikki!

Että muuten se joulu on kyllä tosi kiva juhla, mutta kun muut ihmiset pilaavat sen. Eivätkö ne tajua kuinka itsekästä se on! Kyllä joulun pitäisi mennä justiinsa niin kuin minä haluan, minähän se juhlan päähenkilö olen!

…ai mutta enpäs olekaan. Jännästi unohtuu se joulumieli ja hyvä tahto, jos kaikki ei mene justiinsa kuten itse haluaa! Nykymaailmassa on niin vaikea ajatella, että joskus voisi itse vähän tinkiä omista toiveistaan, jotta muut ilahtuisivat…se on aina vaan minä, minä, minä ja mun tarpeet…

Malttia jokaisen joulunviettoon ja väärien tapojen sietämiseen toivottaa:

Nimim. Jotain rajaa itsekkyydelle

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia