Olemme juuri saaneet lukea kuninkaallisia kihlausuutisia, kun prinssi Harry on kihlannut näyttelijä Meghan Marklen. Lisäksi sekä prinssi William että prinssi Daniel ovat nyt vierailulla Suomessa.

Helposti hiipii naisen mieleen, että josko sittenkin olisi pitänyt hankkia prinssipuoliso ja päätyä tämän kanssa kuninkaallisiin naimisiin. Ja kenties tässä vielä ehtisi, kaipa prinssejä on vielä vapaalla jalalla…

Mutta otetaanpa nyt järki käteen, eikä haihatella. Oikeasti ei kannata naida prinssiä. Siitä on kamalasti vaivaa, että nai kruunupään.

Tässä lista, miksi prinssipuolison hankinta ei kannata:

– Pienet häät eivät tule kysymykseen. Ehei, niistä pitää tehdä megaluokan show, joka tulee vieläpä telkkarista. Normihäissä on ihan tarpeeksi stressiä ja vaivaa. Voi vaan kuvitella, millaista on askarrella hääkarkit tuon kokoluokan juhliin!

– Et saa itse valita sormuksiasi tai muitakaan korujasi. Toki timanttia riittää kilisytettäväksi, mutta entäpä jos käyttäisit mieluummin Aarikan puuhelmiä? Juu ei käy! Safiirit ja timangit pitää olla!

– Koruista puheenollen: se kruunu. Ristus että on hankala pitää sitä sukujuhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Arjesta nyt puhumattakaan. Kruunu ei ole ollenkaan kätevä kauppareissulla ja jumpassa, ja näin talvisin se painaa ikävästi pipon alla. Kruunu aiheuttaa myös kateutta ja hämmennystä esimerkiksi vanhempainillassa.

– Kuninkaallisilla on ihme tapoja, ja niihin joutuu sitten sopeutumaan. Toki tämä koskee tavallista miestäkin, niilläkin on ihme tapoja. Mutta mistä vetoa että kuninkaallisten tavat ovat oudompia!

– Ainakin legendan mukaan prinssi saapuu valkealla ratsulla. Että mihin se hevonen sitten laitetaan? Kaipa se maalla menee vielä, mutta entäs kerrostaloasunnossa kaupungissa? Sitähän saa vielä häädön, kun prinssin koni tallustelee ja hirnuu takapihalla!

– Ulkomaanmatkat. Niitä on paljon, ja kohteita ei saa itse valita. Sitä joutuu raahautumaan ihan ihme paikkoihin, kuuntelemaan hymyillen lapsikuoron laulua, vilkuttamaan sinua räntäsateessa odottaville mummeleille, halaamaan vieraita ihmisiä ja puhumaan tyhjänpäiväisyyksiä sen sijaan että voisi lentää Kanarialle ja maata rannalla ja mennä sikajuhliin.

– Mihinkään ei voi mennä rauhassa. Aina on joku väijymässä, vähintään turvamies. Ja kun näyttää ihan siltä, että ei olisi peseytynyt viikkoon, eikä nähnyt hiusharjaa kuukauteen, ihmiset ottavat sinusta kuvia ja lähettävät ne lehtiin.

– Tarkemmin ajatellen et viran puolesta varmaan ikinä saa pyöriä yhtään missään vuoden -96 abiverkkareissasi (vaikka niissä onkin tosi hauska vitsi!) tai siinä Tokmannilta ostetussa tuulipuvussasi, vaan joudut käyttämään designer-kamaa ja se varmasti on jäykkää ja puristaa.

– Etkä saa syödä einesmaksalaatikkoa vaan koko ajan tsijoonan ruokalajin illallisia ihme piperrystä. Onhan se herkkua silloin tällöin, mutta ihan koko ajan…

– Kaikki tietävät, että kunnollista palvelusväkeä on vaikea löytää. Ennemmin sitä siivoaa itse kuin käskyttää huonoja palvelijoita. Ja kuninkaallisuuden kyseessä ollessa ei voi olla varma millaisia palvelijoita saa. Eikö Tuhkimollakin ollut niitä ihme hiiriä?!

– Jos saa lapsia, nimen antaminen on vielä vaikeampaa. Perinteistä ollaan tarkkoja, ja sitten pitää vielä miettiä erikseen, että sointuuko nimi nyt arvonimeen. Mikä tahansa Kerttu tai Leena ei sovi.

– Tarinoiden mukaan prinssit myös pelastavat lohikäärmeiltä ja sellaisilta. Niitä ei ole näkynyt, ja vähän epäilyttää, että jos alkaa deitata prinssiä, tuleeko sitten myös vaivoja joistain myyttisistä hirviöistä. Tosi raskasta!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia