Joko olet kuullut uusimmasta somehaasteesta?

Mitä tubettajat edellä, sitä (varhais-)nuoriso perässä. Varsinkin Youtubessa toteutettavat somehaasteet ovat jo tuttu juttu. Nyt on vuorossa sellainen haaste, jossa syödään vuorokauden ajan tietyn väristä ruokaa.

Toisin kuin jotkut haasteet, tämä on melko harmiton, kunhan värin valitsee fiksusti. Kenties haaste jopa saa nuoren kokeilemaan jotain sellaista ruoka-ainetta, joka ei muuten ole maistunut.

Suosittuja värivalintoja ovat esimerkiksi keltainen, jolloin voi syödä vaikkapa perunaa eri muodoissaan (sipsejä, ranskalaisia, perunamuusia, keitettyjä perunoita…), kananmunan keltuaista, maissia, appelsiinimehua, banaania, ja ruskea, jolloin voi syödä esimerkiksi leipää, suklaata, keksejä, kaakaomuroja, soijarouhetta ja kenties paistettu lihakin lasketaan…

Valkoinenkin on aika helppo, syödä voi ainakin vaniljajäätelöä, jogurttia, maitoa, seitä, munanvalkuaisia, marenkia…

Punaisella saa koostettua aika erikoisen ruokavalion, kun syödä voi muun muassa mansikoita, sekamehua ja tartaria.


Kuva Priscilla Fong, ylin kuva Ruben Bagues.

Hankalaksi homma menee sinisen kohdalla. Sinistä urheilujuomaa taitaa löytyä ja mustikat ovat sinisiä, mutta ainakaan nopeasti ei kovin montaa muuta vaihtoehtoa keksi.

24 h tietyn väristä ruokaa -haaste on myös siinä mielessä hauska, että sen voi toteuttaa koko perheen yhteisenä kesäjuttuna. Aika on lyhyt, joten terveysriskejä tai suurempia hankaluuksia haasteeseen ei sisälly, ja tällainen ruokakokeilu on varmasti lasten mielestä mukava ja mieleenjäävä juttu.

Mutta miksei haastetta voisi testata aikuisetkin keskenään tai yksin. Ovela aikuinen saattaa myös miettiä omaa haasteväriään siltä kannalta, että lasketaanko kesäinen rosee terassilla vaaleanpunaiseksi vai oranssiksi ja onko olut keltaista vai ruskeaa… Aikuinen voi kokeilla myös vaikkapa mustaa ruokaa: Mustaa makkaraa, lakua ja salmaria – huh, tämä ei kaikille uppoa!

Muina päivinä kannattaakin sitten syödä mahdollisimman värikästä ruokaa. Jos lautasella on joka päivä useita eri värejä, voi aika varmasti olettaa, että ruokavalio on ainakin kasvisten saannin osalta terveellinen!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia