Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Onko muut törmänneet tällaiseen ”ongelmaan”, että lasten kaverit menevät kyläillessään jääkaapille ja ruokakaapeille ja vain ottavat sieltä mitä haluavat. Kun yrität kieltää niin aletaan vain inttämään että muttakun mulla on jano/nälkä? Ei ole yksi tai kaksi lasta jotka tätä harrastaa.

Joo, annan välipalaa ja juotavaa kyllä jos pyytävät, mutta ei kaikki mitä on kaapeissa ole tarkoitettu koko kylän lapsille. Rahaa kun aivan ylimääräisiä ole, niin minusta tämä on kohtuutonta. Kyllä voisin myös tietysti kaikkien vanhempiin olla yhteydessä, mutta ei minusta ole kauhean mukavaa alkaa kaikille ”vieraileville tähdille” alkaa etsiä että keneen ottaisin yhteyttä, ja kieltämättä kynnyskin on aika iso alkaa soitella, että voisitteko opettaa lapsillenne että ei kaikkea voi vain ottaa mitä mieleen tulee. Rahat ei riitä moneen kertaan ostaa lapsille kaikkea uusiksi, tämän takia…”

Nimim. Hämmästynyt

 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Käykö teillä lapsen kaverit ruokakaapeilla?”

 • MA sanoo:

  Meillä on ihmetelty samaa, kaverit menevät jääkaapille ja meillä halutaan erityisesti kylmää maitokaakaota.
  Periaate kyllä on, että kaapeille ei mennä ilman lupaa ja koska mies on kotona iltapäivisin, on joutunut tästä sanomaan välillä lujastikin. Tarjoaa lapsille kyllä välipalaa, mutta ei heti kouluruuan jälkeen.
  Itsekin olen huomannut, että perusruuat, itsetehdyt, eivät maistu. Ja vaikka olisi kova nälkä, niin muutama haarukallinen näykitään. Mietin, mitä nykyään kodeissa syödään? Yökyläilijöiltä olen joskus kysynyt, mitä haluavat ruuaksi, niin nugetteja. Mutta aloituskysymykseen, kyllä kaverit käyvät omin luvin jääkaapilla, eikä heille ole sanottu, että saa käydä. Itse en olisi 80-luvulla uskaltanut.
  Maailma on muuttunut ja muutama vuosi sitten meille tultiin kulhon kanssa tekemään slimeä, kun kotona ei anneta sotkea. (Oma lapsi saa kokeilla keittiökemiaa, ja kaverit on ollut mukana, mutta en nyt ajatellut, että pitäisi vieraille lapsille omiin kulhoihin aineksia ostella) Tehtiin silloin kyllä slimeä, mutta tein selväksi, että tästä lähin tekee kotonaan. Toinen on fysikan kokeet. Kerran minulta haettiin foliota ja parsinneula ja kun menin katsomaan mitä tekevät, niin koittivat sytyttää tulta. Patteri oli irrotettu jostain lelusta. ”Kotona ei saa kokeilla”
  Tein selväksi, että ei meilläkään tulta voi lastenhuoneen matolla sytyttää. Onneksi olin tullut jo töistä. Mallin olivat nähneet youtubesta.

 • Anja sanoo:

  annan ottaa jos on nälkä en pistä pahaksi jos on mitä antaa koska monet lapset eivät välttämättä saa ruokaa kotona kun joillakin vanhemmilla ei ole siihen varaa

 • Tinde sanoo:

  Entäs nää sankarit joille ei kelpaa kun tietyn mallin leipä yms.