Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Lejos.

”Mitä on ruoaksi?”

”En tiedä, mitä haluatte?”

”Pizzaa!!!”

Pizza maistuu kaikille, ja itse tehty pizza on kaikkein parasta! Huonon Äidin luottokokki Ilkka Lääveri laati reseptin kevään maukkaimmalle pizzalle: kanaa, ananasta ja lehtikaalia!! Pizza tehdään alusta asti itse, tomaattikastiketta myöten, ja vaikka resepti onkin huippukokin käsialaa, niin tämä pizza onnistuu ihan jokaiselta.

Pizza on muuten ollut suomalaisten suosikkiruokaa jo vuosikymmeniä ja täällä meillä yleisin pizzatyyppi on napolilainen pizza, jonka tunnusomaisin piirre on vain muutaman millin paksuinen pohja, joka on leivottu parhaista 00-jauhatuksen vehnäjauhoista, kuten Hungry Chef Pizzajauhoista. Lisää pizzan historiasta ja muita pizzafaktoja löydät täältä.

Ohjeella valmistuu NELJÄ herkullista kanapizzaa:

Pizzapohja

1 pss / 750 g Hungry Chef Pizzajauhoja
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl Borges 2 Oils Rypsi- Ja Neitsytoliiviöljysekoitusta

Liota hiiva veteen ja lisää jauhot sekä suola. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin n. 8 minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna taikinan kohota n. 1 tunti. Valmista sillä välin vaikka tomaattikastike ja mausta täytteen ananakset!

Erityisesti pizzapohjan leivontaan suunniteltujen erityisen hienon 00-jauhatuksen Hungry Chef Pizzajauhojen lisäksi pizzassa käytetään ainutlaatuista Borges 2 Oils rypsi- ja extra-virgin oliiviöljysekoitusta. Oliiviöljy kuuluu olennaisena osana terveellisenä pidettyyn Välimeren ruokavalioon, ja Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja levitä uunipelleille leivinpaperin päälle ohuiksi lätyiksi. Lisää pohjien päälle tomaattikastike, savujuusto viipaloituna tai raastettuna, ja täytteet.

Tomaattikastike

1 kpl sipuli
1 prk / 400 g tomaattimurskaa
1 prk / 400 g kuorittuja luumutomaatteja
1 ruukku tuoretta oreganoa
0,5 dl Borges 2 Oils Rypsi- Ja Neitsytoliiviöljysekoitusta
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa öljyn kanssa. Lisää kattilaan tomaatit ja tomaattimurska. Keitä kasaan n. 30min. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella ja mausta suolalla, sokerilla, pippurilla sekä etikalla. Lisää lopuksi hienonnettu oregano.

Täytteet

2 prk Dole Tropical Gold Ananaspaloja
1 kpl chili
1 pala inkivääriä
2 rkl Borges 2 Oils Rypsi- Ja Neitsytoliiviöljysekoitusta
4 prk Lagom Kanafile Auringonkukkaöljyssä
200 g lehtikaalia
200g savujuustoa raasteena tai viipaleena

Dolen Tropical Gold ananaksista löytyy pizzan päälle sopivan pienet palat valmiina purkissa, aina täydellisen kypsänä poimittuna, jotta ananaksen herkullisuus on huipussaan. Mausta ananaspalat hienonnetulla chilillä, inkiväärillä sekä öljyllä. Lagomin kätevät kanafileet ovat käyttövalmiita täytteeksi sellaisinaan, ja lehtikaalikin vaatii vain huuhtomisen ja paloittelun.

Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja tämän jälkeen juustosiivut. Lisää pitsaan maustetut ananaspalat, kanapalat ja lehtikaali. Paista 230 asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia.

Jos on kiireisempi päivä, niin itse tehdylle tomaattikastikkeelle erinomainen vaihtoehto on Hungry Chef Pizzakastike, tai tulisempi Hungry Chef Diavola Pizzakastike, jossa on mukana myös potkua! Ja koska vaihtelu virkistää, välillä öljyksi voi valita vaikka Borges Rapsiöljyn, joka sisältää Omega-3-rasvahappoja ja E-vitamiinia.

Meneekö teilläkin heti kokeiluun? Nyt kävi muuten tuuri, sillä saadaan arpoa 5 pizzantekosettiä Huonon Äidin lukijoille! Settiin kuuluuvat kuvan tuotteet, valmista pizzaa lukuunottamatta (sen saa tehdä sitten itse), eli paketista löytyy pizzajauhot, kanafileet, öljysekoitus ja ananakset. Kerro meille kommenteissa kuuluuko ananas vakiona sinun pizzaasi, ja olet mukana arvonnassa. Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

EDIT! Arvonta on arvottu ja pizzantekosetin voittivat Katri S., Emilia G., Päivi P., Sanna K. ja Maria K. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille! Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

Arvonnan tuotepaketit tarjoaa Lejos, sata vuotta vanha perheyritys, joka maahantuo, myy ja markkinoi suomalaisille kansainvälisiä, tunnettuja ja laadukkaita elintarvikkeita, merkeiltä kuten Borges ja Dole. Näiden lisäksi Lejoksen valikoimiin kuuluu myös omia brändejä, kuten Hungry Chef ja Lagom.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kana-ananaspizza – tätä reseptiä ei kannata missata!”

  • Kanaton pizza sanoo:

    Ihan hyvä mutta suosittelen kinkkua kanan tilalle, antaa enemmän makua