Alkaako pimeys ja harmaus tympiä? Harmittaako, kun ei ole lomaa?

No älä huoli, tästä pikku tunnelmapala muistuttamaan millaista se perhelomailu oikeasti on:

”Nyt on mietitty kaikki ennakkoon. Joka päivälle puhtaat teepparit molemmille lapsille mukana, myös vaihtoshortseja on. Välipalat on omasta takaa mukana, jos päädytään jossain mielenhäiriössä lähtemään retkelle. Kenkiä on muovikassillinen. Tätä lomaa on odotettu!

Lapset on odottaneet, ja me vanhemmat olemme odottaneet. Lomalla on ihanaa!!

Matkalaukkuja et ehdi työntää edes hotellihuoneen ovesta sisään, kun joku huutaa että mennään jo altaaseen. Tiedetään, lapsilla on kova hinku päästä heti uimaan, tehdä se ensi puraisu altaaseen. Mennään mennään, kunhan saan revittyä täydestä matkalaukusta esiin uimapuvut. Ja on käyty syömässä, ja vessassa jne.

Uima-altaalla rauha laskeutuu yllemme (huomioiden jatkuvan varpaillaan olon ettei kukaan huku tai hörpi vettä). Altaalta poislähdöstä se elämä alkaakin, kun aletaan neuvotella iltaruokailuun lähdöstä, siitä mitä puetaan päälle, ja että vanhemmilla kestää hetki valmistautua ja laittautua.

vesileluja uima-altaassa
Kuva Toni Cuenca, ylin kuva Raphael Biscaldi.

Samat vaatteet päätyvät lasten päälle joka päivä, kun muihin ei suostutteluista huolimatta suostuta. Haluan sitä, haluan tätä, saako karkkia, limsaa, jätskiä, eihän tarvi syödä ruokaa?! Yritän näyttää yhtä seesteiseltä kun muidenkin perheiden vanhemmat, että jes, kyllä meilläkin osataan lomailla ja tottakai lapseni saavat lomalla herkutella. Tunnen läpikotaisin lapseni ja heidän nälkäkertoimensa sekä toimintatapansa, ja edelleen päädyn samaan ratkaisuun että syönnin jälkeen herkut, oltiin lomalla tai ei.

Loma on ihanaa kun sen oikein oivaltaa. Oivalsin jälleen palasen lisää tätä perhelomailua: omaa aikaa lomalla ei ole, mutta onneksi ruoat on joku muu laittanut! Elämä siirtyi hetkeksi lämpimämpään ilmanalaan ja siitäkin olen kovin kiitollinen.”

Nimim. Perusperhe lomailee

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kaipaatko lomalle? Tätä se on oikeasti:”

  • OKid sanoo:

    Sulla on lapsia ja lomailu lasten kanssa yllätti? Itseäni ei, sen vuoksi kaukollmat onkin vielä jonkin vuoden pannassa. Ja kun johonkin lähdetään niin asenne on et lasten ehdoilla, eli ei pitkiä illallisia ravintoloissa ja sitä omaa aikaam kun siihen asennoituu niin se on luxusta kun menee valmiiseen pöytään useamman kerran päivässä.