Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Prisma 

Jouluun valmistautuminen voi olla stressaavaa, kun jouluun sisältyy niin monta ”pitäisi”- sanaa. Onneksi me kehittelimme miten päästä joulutunnelmaan alle viidessätoista minuutissa! Joulun makuun niin sanotusti ;). Kehiteltiin kaksi eri mukireseptiä, jotka ovat oikeasti niin helppoja, että lapsikin osaa, jos äiti haluaa keskittyä vaikka ihan rentoutumiseen rankan työpäivän jälkeen. Siis lapsikin osaa valmistaa, äidille, koska äiti tarvitsee sitä enemmän.

Mittava kahvi- ja teemukit

Teimme siis kaksi jouluista mukireseptiä, piparkakkumukikakku, nimi vielä kehitysvaiheessa, ja maapähkinävoikaakao! Ehkä sitäkin pitäisi kehitellä vielä, nimiehdotuksia otetaan vastaan vaikka kommenttien kautta, kiitos!

Piparkakkumukikakku

4 rkl jauhoja
¼ tl leivinjauhetta
2 rkl ruokosokeria
1 reilu tl piparkakkumaustetta
3 rkl maitoa
½ rkl öljyä (ruoka-, ei moottori-)
1 rkl tummaa siirappia
Kermavaahtoa ja jotain kanelia tms.

Sekoitetaan ainekset keskenään Mittavan (yksinoikeudella Prismasta) mikronkestävässä mukissa, ensin vaikka kuivat aineet sekaisin niin ei tule sattumia, ja sitten kosteat ja viimeiseksi tahmeat. Kermavaahto jätetään mikrotuksen jälkeiseen vaiheeseen.

Viimeiseksi lisätään tahmeaa tummaa siirappia

Mikrotetaan noin 1 minuutti. Mikrosta riippuen. Joillakin menee ehkä 1 min 10 sekuntia, joillakin vielä kauemmin. Jos kakku ei ole kypsä minuutin jälkeen, jatka kypsentämistä aina 10 sekuntia kerrallaan.

Anna jäähtyä hetki, ja koristele kermavaahdolla ja ripauksella kanelia.

Piparkakkumukikakku valmiina nautittavaksi

Maapähkinävoikaakao

2 rkl sokeria
1 rkl leivontakaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1 iso tl, lähemmäs rkl, maapähkinävoita
Kiehuvaa vettä vesirajaan
Maitoa

Se mikä tekee Mittavista erityisen mukavia, on niiden mittaominaisuus. Esimerkiksi tässä 4 dl teemukissa on sisäpuolella viiste, jonka alareunassa mukin vetoisuus on 3 dl. Sitten mukin yläreunassa saavutetaan 4 dl. Tämä mittaominaisuus tuli hyvin käteväksi meidän kaakaoreseptin suunnitteluvaiheessa, Mittavassa on kätevä katsoa kuin paljon kiehuvaa vettä on sopivasti, niin että jää vielä se maailmankuulu maitovara.

Mittavan sisäpuolen viiste kertoo vetoisuuden

Kaakaojauhetta, sokeria ja maapähkinävoita

Itse kaakao on superhelppo. Mitataan mukiin 2 rkl sokeria ja 1 rkl kaakaojauhetta, sitä leivontaan tarkoitettua, tummaa. Lusikoidaan seuraksi reilu lusikallinen maapähkinävoita, ja odotetaan veden kiehumista. Kiehuvaa vettä kaadetaan kuppiin mittauraan saakka, ja sekoitetaan hyvin, kunnes maapähkinävoi on sulanut. Sitten viimeistellään maidolla ja jos ollaan oikein hienoina, kermavaahdolla. Esimerkiksi pursotettava kermavaahto käy tähän oikein hyvin. Sitten vaan nauttimaan, vaikka piparkakkumukikakun kanssa.

Kaakaon ainekset sulavat kuumaan veteen

Valmiin kaakaon voi koristella kermavaahdolla

Vielä vähän Mittavista, koska esimerkiksi astioiden uuninkestävyys oli sen verran hämmästyttävä ominaisuus, että se kannattaa mainita. Siis esimerkiksi Mittava tarjoiluastia käy sekä esillepanoon että valmistukseen. Tarjoiluastian vetoisuus on muuten 2 litraa, ja sisäpuolen viisteen kohtalla vetoisuus on 1 litra. Jälleen helpottaa mittauksia. Tarjoiluastian kanneksi on muuten suunniteltu sopimaan sarjan 25 cm matala lautanen. Monikäyttöisyyttä parhaimmillaan! #Arkismi

Mittava sopii ruoanvalmistukseen ja tarjoiluun

Uunien lisäksi Mittavan astiat kestävä jääkaapin, pakastimen, mikron ja astianpesukoneen, ja niiden muotoilu tukee mahdollisimman mukavaa käyttöä, ja sopivuutta suomalaisiin kaappeihin. Astioita saa harmaina, vaaleanpunaisina ja valkoisina, ja värit on suunniteltu sopimaan sekä toisiinsa että suomalaiseen sisustukseen.

JA NYT SEURAA ARVONTA! Kerro kommentissa, miksi juuri sinun tulisi voittaa 100 euron arvoinen Mittava -tuotepaketti ja olet mukana sen tuotepaketin arvonnassa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 401 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

401 vastausta artikkeliin “Joulun makuun alle vartissa!”

 • MariA sanoo:

  Antaisin ystävälle lahjaksi!

 • Uuden äärellä sanoo:

  Tämä olisi aivan ihana astiasto lämpimän kaakaon juomiseen kylmiin talvi-iltoihin 😍💖 Kaunis astiosto sopisi uuteen yhteiseen kotiimme, kuin valettu. 😊✨

 • Sari78 sanoo:

  Ero tuli ja muutin tyttären kanssa uuteen kotiin. Astoita ei juurikaan ole ja olen unelmoinut kunnon Astoita joita voi myös mikrossa käyttää eikä ole vaaraa että polttaa näppinsä niihin kun mikrosta pois ottaa

 • Tintti sanoo:

  Teinille lahjaksi astioita, kun muuttaa kohta pois kotoa. Ite pärjään vanhoilla astioilla, ei niitä raaski poiskaan heittää.

 • Sipsu sanoo:

  Astiamme ovat kahden opiskelijan fuusioitunut, sekalainen ja useista reunoista rikkinäinen kokoelma. Olisipa ihanaa kun olisi ainakin pari samanlaista kupposta ja vielä ehjiä <3

 • Kaija sanoo:

  Koskapa edelliset astiat on vingutettu täyteen haarukan ja veitsen jälkiä. Ovat uudet enemmän kuin tervetulleita 😍

 • Henu sanoo:

  Itseltäni löytyy kippoa ja kuppia jos jonkinlaista. Sen sijaan veljeni kaipaisi kovasti astioita. Hänellä on vain muutama astia ja eri sarjaa. Tämä olisi kiva joululahja hänelle!

 • Kati sanoo:

  Olisihan nämä erittäin komeet astiat uuden elämän alkuun 😊

 • Kahden pojan yh mamma sanoo:

  En ole vielä tähän ikään mennessä omistanut ainuttakaan astiasarjaa. Vain osia sarjoista ja sarjattomista astioista. Olisi kiva joululahja itselleni, kahden pojan yh äidille, jolla raha tiukassa ja tälläinen ylellisyys on hankinta listan ulkopuolella vielä pitkään.

 • äitivihdoinyksin sanoo:

  Eripariastioita koska lapset muuttivat omilleen ja ottivat omansa…

 • Tyyne sanoo:

  Perhe kasvanut yhden miehen taloudesta avovaimon ja kahteen (omia) tyttäreen + ADHD koira (lue Dalmatialainen) astiasto ei vaa oo kasvanut samaan tahtiin

 • Taru sanoo:

  Kun ei oo osannut päättää minkä kivan astiaston keräis, niin kaapista löytyy vaan mustia ikeoita, ne ei kyllä tuota mitään iloa. Nämä tuottais!

 • teo sanoo:

  Mitat on aina hukassa, nämä olis näkuvillä ja aina käden ulottuvilla, ja vielä kauniit, ihanat olis

 • patsy sanoo:

  Voi olla että olis ainoa joululahja :/ snif

 • LYYLI sanoo:

  Olisi niin kiva päästä kokeilemaan tuota, että miten ne sitten oikeasti sopivat suomalaiseen kaappiin ja kuivauskaappiin ja astianpesukoneeseen. Yleensä aina jokin näistä pistää vastaan.

 • Paula sanoo:

  Entiset astiat alkaa olla viimeisillä kalkkiviivoilla ja seuraavaksi haluaisin juuri tällaisia konstailemattomia, monikäyttöisiä ja siistejä, kestäviä astioita. Todellakin tulisivat tarpeeseen ennen kuin kaikki entiset on pöreinä

 • 45 vuotiaana ekaa kertaa sinkuksi sanoo:

  Päädytty miehen kanssa juurikin avioeroon ja olen muuttamassa pois yhteisestä kodista, kun uusi, oma koti löytyy. Uuteen kotiini en ota oikein mitään mukaan henkilökohtaisia tavaroita lukuunottamatta eli astioille olisi todellakin tarve 😁