Mitä tehdä lahjaksi? Jouluaatto lähestyy uhkaavasti joten tässäpä nopea ja helppo kermatoffeeresepti jolla pyöräyttää vaivatta suussa sulavan herkun vaikka pakettiin käärittäväksi. Tämä toffee syntyy mikrossa ja vaikka saattaa hiukan syntyä myös sotkua, on tämä varsin helppo tapa tehdä toffeeta.

Mikrokermatoffee

  • 400 g luomu ruokosokeria
  • 1 tölkki kondensoitua maitoa
  • 140 g normaalisuolaista voita paloiksi pilkottuna
  • 1 vaniljatanko
  • 2 rkl konjakkia (myös liköörit käyvät)

Laita sokeri, kondensoitu maito ja voi isoon lämmönkestävään kulhoon (Hox! Seos kuplii keittäessäsi suunnilleen kaksinkertaiseksi, joten varaa tilaa!) ja sekoita.

Kuumenna seosta korkealla lämmöllä mikroaaltouunissa 10 minuuttia, sekoittaen 2-3 minuutin välein. Pidä seosta silmällä, sillä se kuplii ja voi mennä helposti kulhon reunojen yli. Varmista että mikron aluslasi on puhdas. Mikäli seos kuplii yli, kaavi se takaisin kulhoon. Ei kannata pestä alusta, kun vasta valmistuksen jälkeen.

Lisää seokseen halkaistusta vaniljasta kaavitut siemenet ja konjakki, vatkaa sekaisin ja kuumenna vielä 2 minuuttia. Seoksen tulee olla karamelliväristä ja suurustunutta. Voitele ja vuoraa 20-30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla. Kaavi seos vuokaan ja aseta jääkaappiin 45 minuutista 1 tuntiin, kunnes se on jäähtynyt ja kiinteä ennen leikkaamista.

Leikkaa jähmettynyt toffee sopivan kokoisiksi paloiksi, pakkaa laatikkoon ja syö tai kehoita lahjan saajaa syömään kolmen viikon sisällä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia