Joulu on kuusten aikaa ja mikä sen parempi joulutunnelman luoja kuin kuusi ja sen havut. Kuusen tuoksu tuo joulun tunnelmaa ja herättää syvimmätkin joulumuistot lapsuudesta. Toinen muistoja ja veden kielelle herättävä tuoksu on kypsyvän itse tehdyn pizzan keittiössä leijaileva aromi, joten huippukokkimme Ilkka päättikin yhdistää kuusen ja pizzan ja loi joulun ehdottoman hittileivonnaisen: joulukuusipizzat torttutaikinasta!

Nämä pizzatortut ovat hauskan näköisiä ja helppo valmistaa, koska leipominen on loistava ja maistuva ajanviete joulua odotellessa!

Joulukuusipizzatortut

10 kpl

  • 1 paketti lehtitaikinaa (5 levyä)
  • 1 dl tuorejuustoa
  • 0,5 dl vihreää pestoa
  • n. 100 g miniluumutomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen. Leikkaa kuusen muotoisella piparkakkumuotilla lehtitaikinalevyistä kuusen muotoisia. Jokaisesta levystä saa kaksi kuusta. Säästä reunat. Laita kuuset uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita pesto ja tuorejuusto keskenään ja voitele seoksella lehtitaikinakuuset. Siivuta tomaatit 3-4 osaan, renkaiksi. Asettele jokaiseen kuuseen 4 tomaattiviipaletta. Leikkaa kourallinen basilikanlehtiä ohuiksi suikaleiksi ja ripottele kuusien päälle juustoraasteen kanssa. Laita uuniin 20-25 minuutiksi.

Koristele lopuksi tuoreilla basilikanlehdillä. Voit hyödyntää reunat voitelemalla ne lopulla pestotuorejuusto-seoksella. Pilko pitkiksi pätkiksi ja kierrä rullalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 185 asteessa 25-30 minuuttia.

Kuusenvihreä sopii muuten keittiöön ympäri vuoden, ja tämän todistaa yksi Keittiömaailman Luonto-värikokoelman suosikeista, metsän rauhoittavaa tunnetta välittävä Havu.

Havu on huolella valittu vihreän sävy, joka kestää aikaa. Tasapainoisena värinä havu sopii neutraaleihin ja luonnonmukaisiin materiaaleihin ja väreihin.

Luonto-värikokoelman harmoniset värit ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnosta ja tuovat väriä kodin sydämeen suomalaiseen makuun sopivalla tavalla: luonnonläheisesti ja ajattomasti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia