Taas ollaan tässä arjessa! Tuntuu niin hyvältä kun ei tarvitse lorvailla jouten ja kaikki sujuu ennalta opetelluilla kuvioilla:

Aamulla yksi haluaa paistettua, toinen keitettyä kananmunaa. Keitetyn kananmunan tarpeessa oleva haluaa kuitenkin hämmentää paistettua munaa hellalla, mikä ei sopi paistetun munan odottajalle. Lopulta kukaan ei halua munaa. Myös olemattomiksi muuttuneiden munien vierelle aiotut leivät osoittauvat väärän merkkisiksi.

Pukemisen osiossa yksi ei halua pukea mitään, toinen haluaa pukea kesävaatteet. Neuvotellaan ja lopulta huudetaan. Yhdet talvikintaat ovat hukassa, samoin puoliso, joka tekisi tästä puolet. Vaikka herää kuudelta, saat ryhmän hädin tuskin ovesta ulos klo 8. Matkakortit, kännykät, välipalarahat ja osa kirjoista on kateissa minkä lisäksi nuorimmainen arvioi kissan ulostaneen joulukuusen alle. Arvio on onneksi väärä, sen sijaan kuusi on luovuttanut neulasensa koko vallitsevan lattiapinta-alan peitoksi.

Illan lastenhakurumba huipentuu harrastusrumbaan, joka taas huipentuu donitsi-vetoiseen näytelmään harrastuskahvilassa. Toista lasta odotellessa toinen lapsi saa donistin. Kun se lapsi, jota odotetaan ja joka ei ole saanut donitsia, huomaa donitsin, hän närkästyy ja alkaa vaatia donitsia. Kun vanhempi selittää hänelle, ettei hän nyt saa donitsia kun kotona on ruoka ja hän sai juuri lihapiirakan halujensa mukaan, seltitys ei mene läpi. Sen sijaan toinen, donitsilla varustettu lapsi laappaisee palan donitsia silmäänsä ja alkaa hillittömän huudon.

Vanhempi yrittää huuhdella donitsia pois silmästä tuloksetta samalla kuunnellen yltyviä donitsihuutoja. Vanhempi menettää malttinsa ja sanoo painavan kirosanan niin hiljaa, etteivät muut aikuiset kuule, mikä on harhaa, koska kaikki kääntyvät katsomaan huutavaa, silmää pitelevää, donitsia vaativaa ja kiroavaa seuruetta.

Nukkumaan mennessä Muumi on kadonnut. Se ei toisen lapsen mielestä haittaa, koska Muumit ovat läskejä. Toinen lapsi alkaa hillittömän  itkun, koska hänestä Muumit eivät ole läskejä. Vanhempi avaa viinipullon. Pyykkikasa näyttää samalta kuin silloin viimeiksi kun vanhempi koski siihen. Vanhempi siirtää sitä vähän paikasta toiseen.

Yöllä jompi kumpi lapsista nousee istumaan sängyssään täysin virkeänä. Kun vanhempi pyytää hänet viereensä hän huomaa siellä jo toisen lapsen ja tilaa saadakseen vanhempi asettuu jalkopäähän. Vanhempi ei näe seksiunia kiiltävähauiksisesta nuoresta uroksesta.

Arki, ihanaa kun se taas on, onhan se siunaus.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Ihanaa kun tuli taas arki”

  • Bansku sanoo:

    Näin teinien äitinä loma on myös yhtä helvettiä. Ensin lasten isä toteaa, että ahaa, tässähän on pariton viikko, jouluviikko ja sitten kaksi paritonta viikkoa: lapset on äidillä 4vk putkeen. No mikäpä siinä. Mutta äiti on enimmäkseen töissä. Vanhin teini tulee illalla kotiin klo 24, jolloin äiti herää. Siinä lähdetään sitten pirteänä töihin klo 07. Kun tulet väsyneenä töistä, on teinilauma ovella odottamassa: ”Mitä ruokaa?” Kyllä on ihanaa kun jälkikasvu on taas koulussa.

  • Eliisa sanoo:

    Ihan kuin olisit kertonut eilisestä päivästäni ;).

  • Hanna-mummu sanoo:

    Parasta on arki, niinhän sitä aina lupaillaan ja toivotellaan. Tsemppiterveiset Huonolle – kyllä me äidit ollaan sankareita ja kasvaa niistä donitsisilmistäkin lopulta ihan kelvollisia aikuisia – tiemmä. Sitä odotellessa, pelätessä ja toivoessa. 😉