Taas siirrettiin kelloja, ja nyt on maailmankirjat sekaisin!! Lapset eivät nuku, mutta äiti ei kuku, ja kukaan ei pärjää tässä hullunmyllyssä kun ulkona on ihan väärään aikaan valoisaa.

Kellojen siirtelyä vastustetaan kovasti. Sanotaan, että se on mahdottoman hankalaa, ja siitä seuraa vaikka mitä terveysongelmia. Ihan tutkitusti kellojensiirto pistää sisäisen kellon sekaisin ja se voi vaikuttaa sairastumisriskiin. Kun tästä venkslaamisesta on kerran monille ihmisille haittaa, niin kaipa siitä voisi luopua.

Mutta kuinka monille se ihan oikeasti aiheuttaa ongelmia? Kyseessä on kuitenkin vain tunnin siirto, ja siihen tottuu aika pian. Eri asia olisi, jos vuorokausi käännettäisiin yhtäkkiä toisin päin, tai jotain muuta yhtä radikaalia. Vaan ei, kyse on tunnista! Eikä meillä tunnu menevän koko elämä raiteiltaan, jos piipahdamme ruotsinreissulla, eikä kaukomatkallakaan käynyt kovin pitkään jetlagista kärsi. Miksi saamme niin mahdottoman hepulin kesäajasta? Vai onko tosiaan olemassa ihmisiä, joiden sisäinen kello sekoaa kahdeksi kuukaudeksi ruotsinristeilyn jälkeen? (Noh, riippuu ehkä siitä mitä risteilyllä tapahtui…)

Itsellä kellojen siirto kesäaikaan ei vaikuta mitenkään. Turha jäännehän se on, mutta nyt kun kännykät sun muut vaihtavat kellonajan itse, ei siitä ole edes vaivaa. No aikaisin aamulla oli pimeämpää, mutta sekin ongelma ratkeaa muutamassa viikossa.

Ei ole tarkoitus vähätellä ihmisten ongelmia – varsinkaan nukkumiseen liittyviä ongelmia, luoja paratkoon, tarpeeksi unta kaikille ja heti! -mutta on vaikea hahmottaa, että miten se voi olla niin iso ongelma.

Lasten unirytmin sekoaminen on tietysti painajainen, jos niin käy. Mutta aikanaan homma hoitui meillä laittamalla ikkunaan pimennysverhot ja sanomalla lapsille, että jep näin se kuulkaa on, että kesällä on yölläkin valoisaa.

Kun fakta on kuitenkin se, että siirrettiin niitä kelloja tai ei, oli kesäaika tai talviaika, lapset herättävät aina liian aikaisin!!!

Nimim. Aika sama

P.S. Joillekin kellojensiirto on oikeasti vaikea tilanne.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia