Onko kenelläkään muulla lievää käynnistymishaastetta tämän kellonsiirron jälkeen vai sujuuko kuin tanssi?

Se olis sitten taas loikattu kohti kesäaikaa ja keväistä energiapiikkiä. Ihan siltä ei välttämättä tunnu, jos saa raapia lapsilaumaa puoliväkisin puuropöydän äärelle ja patistaa vetämään sukkia jalkaan vaikka silmät lurpahtaa kiinni. Moonalla on tainnut olla juuri sellainen aamu!!

”Siis kenen todella Huonon ajatus tää kesä- ja talviaikasysteemi on ollutkaan, niin sietäisi mennä luolaansa häpeämään!?! Lapsiperheissä aiheuttaa entistä enemmän harmaita hiuksia, ainakin jos tuppaa menemään kuten meidän pesueessa. Pienimmät pistiäiset vipeltävät illalla aivan kuten ennenkin. Jos nukkumaanmenoaika on kello kahdeksalta ja sitä kohti puskemme, niin sängyistä kuuluu vielä yhdeksän aikaan ”ei nukuta” ja ”onko pakko nukkuu”?!?  Teini-ikäistä on puolestaan ihan turha muistutella, että seuraava päivä on kouluaamu ja vielä aikainen sellainen. Vastaus on jotain eeveeveekoon ja kettuilun väliltä, koska eihän kello ole oikeasti kuin vasta 23. Tuhahdellen ja päätään puistellen vaivun itse levottomaan uneen vähän ennen yhtä, ja edelleen näytön valo kajastaa vanhimman lapsen huoneesta.

Aamulla olikin rattoa. Kello soi vähän ennen kuutta, eli siis ennen viittä, voisi ajatella kehokellot. Ja siltä se tuntuikin. Väsyneitä lapsia sai kirjaimellisesti repiä sängyistään ja tulos oli sen mukainen. Yhdelle ei maistunut aamupala ja vaatteita ei jaksanut saada ylleen, toinen nukahti sohvalle, mihin oli siirtynyt torkkumaan. Teini-ikäisen ovea raotin varovasti ja laitoin himmeän valon päälle. Kuiskuttelin ”kouluun” ja neiti veti tyynyn päänsä päälle ja murisi ”mene nyt pois, en todella jaksa nousta”.

Kun ulkona vielä sataa lunta, on järkyttävän hämärää ja pakkasta pari astetta, niin ei ihan hirveästi kesäajalta tunnu. En ymmärrä onko tässä mitään järkeä. Ainakin järki meinaa lähteä ja teini ei sitten ehtinyt koulubussiinsa, mikä tarkoittaa kymmenen kilometrin ylimääräistä mutkaa minulle. Kyllä lähtee maanantai vauhdikkaasti sujumaan. Ehkä kellojensiirtoon sopeutuu jo syksyyn mennessä kun taas veivataan viisareita!!”

Kahvia lisää koneistoon, niin kyllä lähtee: Nainen ansaitsee kahvihetkensä

Vertaistukea tarvitaan aina: Tapahtui eräänä aamuna

Ja siellä ei sentään palanut puuro pohjaan!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Kesäaika, my as*!”

  • Kesäaika jees sanoo:

    Tarkoitin siis sanoa, että olen iltavirkku, ja siksi siis mitä enemmän valoa illalla, sitä parempi.

  • Kesäaika jees sanoo:

    Minä taas haluaisin pysyä koko ajan kesäajassa: Olen kyllä iltauninen joo, mutta siksipä se harmittaakin syksyllä kun siirretään kelloja talviaikaan, jolloin tulee illalla entistä pimeämpi. Mitä iloa on talviajasta? Ei siis vaihdeta enää, vaan pysytään kesäajassa forever!

  • Kaisa sanoo:

    Just loppuviikosta luin jonkun unitutkijan lausunnon jossa sanottiin että illanvirkuille (myös allekirjoittanut) kesäaikaan siirtyminen tuottaa suurta tuskaa. Aivot elävät pitkälti auringonvalon mukaan mutta kun ne pakotetaan keinotekoiseen kelloon saadaan pulmia, puhumattakaan siitä kun sitä keinotekoista kelloa veivataan eestaasjataastaas… Kannatan kesäajasta luopumista ASAP!!!