Rakkaus ei kysele aikaa, paikkaa eikä kohdetta. Joskus voi rakastua myös ihmiseen, jonka onni on jo toisaalla. Miten tässä tilanteessa lievittäisi omaa oloaan, vai pitäisikö jäädä odottamaan että toinen vapautuisi parisuhteestaan? Tätä miettii Avaudu tästä -lomakkeella kirjoituksensa lähettänyt lukija:

”Voiko hankalempaa tilannetta olla? Olet äärimmäisen kiinnostunut ihmisestä kuka on pitkässä suhteessa oman kumppaninsa kanssa mutta olet myös kuullut suoraan tämän ihmisen toimesta hänellä olevan suuria tunteita myös minua kohtaan. Itse olen siis sinkku.

On puhuttu yhteisestä elämästä jos mahdollisuus siihen avautuisi. On puhuttu hänen suhteensa ongelmakohdista ja olen yrittänyt saada hänet kokeilemaan ja katsomaan miten asiat lähtee etenemään nykyisessä suhteessa. Olen myös tietysti joutunut pettymäänkin kun olen nähnyt kuinka toisinaan hän on onnellinen kumppaninsa kanssa

Hänen kumppaninsa on julmettoman mustasukkainen uusista ihmisistä ja yhteydenpito on vähäistä tämän takia, mutta sitäkin intohimoisempaa jokaisena kertana, niin että sukat pyörii jaloissa. Kun olemme samassa tilassa kahdestaan toisinaan (salaa tämäkin), tunne on käsin kosketeltavissa kuinka se halu toiseen on niin suuri että joudumme ihan tekemään töitä että saamme pidettyä himot kurissa.

Onko turhaa jäädä odottamaan? Ja onko väärin toisinaan kysellä suhteen tilasta? Ja se suurin kysymys, voiko tämä tilanne edes kääntyä omalle kohdalle ”voitoksi”?

Kiitos ja Anteeksi.”

Nimim. Sydänsuruistakin saa kai avautua

Löytyisikö sinulta neuvoja tai tukea sydänsuruista kärsivälle aloittajalle? Keskustellaan kommenteissa alla, ja muistetaan pitää keskustelu asiallisena!

Huonon Äidin kaupan tuotteita

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 20 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

20 vastausta artikkeliin “”Himoitsen kiellettyä hedelmää, mitä tehdä?””

 • Been there, done that. sanoo:

  Rakas nimimerkki Sydänsuruistakin saa kai avautua!

  Saa avautua ja hyvä että avaudut. Sinulla varmasti on asian kanssa todella kurja ja tukala olo. Hyvä, että pyrit aktiivisesti etsimään itsellesi apua asiaan.

  Minusta näissä keskusteluissa ”kolmannesta pyörästä” keskitytään oikeastaan aina vääriin asioihin. Sivusuhteissa huomio kiinnittyy ensisijaisesti pettäjään ja paljolti myös petettyyn. Sen sijaan suhdesopan kolmas osapuoli saa osakseen korkeintaan sättimistä ja vihaa. Sinäkin, hyvä avautujamme, pohdit luullakseni suurimman osan aikaa joko rakkautesi kohteen tunteita tai hänen suhdettaan vaimoonsa. Kuitenkin, minun mielestäni sinun pitäisi nostaa sinut itsesi keskiöön.

  Kati Niemi käsittelee asiaa oivallisesti Rakkauden Revoluutio – blogissaan
  https://rakkaudenrevoluutio.fi/varatun-miehen-toinen-nainen-salarakas/
  ja sieltä minäkin olen ajatuksiani ammentanut.

  Kurkkaapa sinne, josko sieltä löytyisi sinulle apua.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Avautujs on perinteinen höynäytetty kolmas pyörä. Varattu pyörittää sivupanojaan ja jokainen heistä uskoo olevansa aivan erityinen. Varatulla ei missään vaiheessa ole minkäänlaista aikomusta erota puolisostaan, puhuu vain, jotta saisi jatkossakin seksiä höynäytetyiltä.

  Siirry, Avautuja, eteenpäin, varattu haaskaa aikaasi, koska nytkin voisit olla rakentamassa yhteistä elämää jonkun sinkun kanssa, sen sijaan, että olet varatun hyväksikäytettävänä valheiden tuella.

 • Asia kerrallaan sanoo:

  Itse en voisi koskaan varatun kanssa alkaa yhtikäs mihinkään. Kyllä edelliset suhteet täytyy taputella loppuun ennen uusien aloituksia. Oikeasti. Jos suhde on paska ja vastaan tulee joku joka vie jalat alta niin siinä sitten aikuinen ihminen tekee ratkaisuita ensin vanhan suhteen kohtalosta ja sitten vasta on aika uudelle.
  Ja jos sinä nyt riisuisit tuosta teidän kuviosta pois kaiken sen jännityksen ja kielletyn hedelmän, mitä jää jäljelle? Jääkö mitään?

  • Liisukka sanoo:

   Olen kerran ollut alle neljä kuukautta kestäneessä todella huonossa suhteessa, siinä ei oikeastaan ollut mitään seksiä enempää ja hän petti minua (tunnusti itse)… Noh, eipä mitään, tuon suhteen loppumetreillä tapasin sitten miehen, valitsin hänet ja lähdin kävelemään huonosta suhteesta ja rakastuin tähän uuteen tulijaan. Nyt olemme valmistelemassa hääjuhlaa. Olet oikeassa, suoraselkäinen ihminen ei jää pyörittämään kahta suhdetta yhtä aikaa. 🌹

 • Näitä on nähty. sanoo:

  Tiedän monta vastaavaa tapausta, joissa tarina jatkuu niin, että arki tulee uuteenkin suhteeseen ja mies alkaa katsella seuraavaa kutkuttavan jännää sinkkua… Älä lähde tuohon kelkkaan. Pettäjä ei siitä parane. Todennäköisesti vaimo tietää miehensä metkut ja on syystä mustasukkainen. (Etkä ole kuullut vaimon versiota tarinasta, vain sen miehen.) Jos mies ei olisi suhteeseen oikeasti tyytyväinen, olisi jo lähtenyt. Hän kaipaa vain lisäjännitystä ja sitä salailun tuomaa virettä. Säästä siis itsesi sydänsuruilta ja katsele vapaita miehiä.

 • Noita sanoo:

  Kylläromansseista voi ja joskus tuleekin oikeita suhteita. Mutta onko teidän välillänne siis rakkautta, vai vain himoa? Kiinnostatteko toisianne vain seksuaalisesti? Tuleeko jännite siis siitä? Siinäkään ei ole mitään väärää, kunhan ette satuta ketään. Joskus on vaan niin, että jostakusta kiinnostuu, vaikka ei saisi. Sille ei voi mitään, tunteille ei voi mitään.

  Se, mille voi jotain, on mitä asioille tekee. Sille voi, tekeekö jtn asialle ennen eroa. Paras tapa katsoa, onko tämä varattu henkilö tosissaan, on sanoa ota tai jätä. Jos toinen on oikeasti kiinnostunut, hän tekee tarvittavat liikkeet kyllä. Jos ei… etpähän hukkaa omaa aikaasi.

  Omalla kohdallani rakastuin sillä hetkellä varattuun mieheen. Olin myös itse varattu. Olimme pitkään ystäviä, kumpikin tekemättä mitään tunteillemme toisiamme kohtaan, vaikka ne molemmille selviä toisen suunnalta olivatkin. Nyt meillä on 11 vuoden, edelleen monin tavoin ”kuherruskuukausivaiheessa” oleva onnellinen parisuhde, kaksi lasta ja omakotitalo.

  • Nimetön sanoo:

   Toivottavasti Noita-nimimerkki kummallakaan teistä ei ollut lapsia edellisistä suhteista josta lähditte. Antaa ruman mallin lapsille.

  • Noita sanoo:

   Meidän suhteemme alkoi vasta kummankin erottua. Rakkaus itsessään alkoi pitkästi aiemmin. En ole milloinkaan epäillyt tunteitamme. Itse olin sinkkuna melkein 4 vuotta ennen kuin aloitimme suhteen tämän miehen kanssa, jonka kanssa meillä on yhteiset lapset, omakotitalo ja nyt jo 11 vuotta parisuhdetta takana.

 • Sama vene sanoo:

  Elä hetkessä ja nauti tunteesta vaikkei siitä mitään tulisikaan

 • Kirsikka sanoo:

  99% noista jutuista EI onnistu.

 • Kytkin ylös ja menoksi sanoo:

  Tulee mieleen kaksi näkökulmaa, ensinnäkin jos tuo pitkä parisuhde olisi kaatuakseen niin miksi se ei olisi kaatunut jo? Olet siinä virkistävän sivusuhteen roolissa ja siihen jäät. Toiseksi, varattuja kärkkyvät ihmiset eivät saa kunnioitusta tai arvostusta. Joten lopeta, lähde ja etsi itsellesi onnea muualta ja osoita kunnioitusta toisten parisuhteita kohtaan.

 • Rakkaus ei ole sama kuin himo sanoo:

  Puhut himoista. Haluatte toisianne seksuaalisesti? Ette voi tietää, millaista on oikeasti olla toistenne kanssa parisuhteessa. Ei himo ole sama kuin rakkaus. Eikä rakkaus ole muuta kuin hullaantumista ja ihastumista niin kauan, kunnes se pidemmässä parisuhteessa muuttuu rakkaudeksi. Pelkkä himo sitä ei takaa. Sinuna suuntaisin mielenkiintoni muualle. Meille ei ole olemassa vain yhtä oikeaa. Meressä on paljon kaloja. Vapaita sellaisia.

 • haihattelut pois sanoo:

  Se on toisen oma,usko ei eroa koskaan,olet vain mielenkiintoinen sivujuoni donovanin elämässä,etsi vapaa mies/nainen,miten ihmeessä sinkkuja on niin helppo huijata!onni ei koskaan rakennu toisen naisen kyynelien päälle!ensihuuma on pian ohi ja sinä olet entistä naisystävää,työpaikka romanssi? puhuu ja nauraa kavereilleen sinun ”helppoudestasi”eli juokse ja lujaa ja eri suuntaan!

 • Nimetön sanoo:

  Vaikka suhde tulisikin tästä niin alkuhuuman jälkeen saattaa käydäkin niin että kohteesi tekee sinulle samanlailla kuin nykyiselle kumppanilleen. Siksi sinkkujen kanssa suhteeseen lähtö on fiksumpaa.

 • Ei käy hyvin sanoo:

  Vanha sanonta kuuluu, että toisen naisen kyynelille perustettu suhde ei ole onnellinen ja se pitää hyvin paikkansa. Pettävällä miehillä on usein narsismia, addiktioita ja peitettyä ongelmaa kuten alkoholismia. Saat luultavasti vain riesan itsellesi, joka kattelee vähän kaikkia naisia sillä silmällä. Osaavat puhua kyllä ja sitten joudut esittämään muille onnellista kun et häpeäksesi kehtaa myöntää, että karma tapahtui.

 • Haluatko draamaa sanoo:

  Arki tulee siinäkin vastaan kun jännitys katoaa. Ja jotkut pettäjät eivät opi kerrasta vaan hän tulee sitten pettämään myös sinua kun kyllästyy sinuun. Petetyllä osapuolella on sitten oikeus kaikkiin tunteisiin ja jos ryhdyt leikkimään jonkun toisen liitolla ja kuviossa lapsia niin lasten äidin ei tarvi ruveta perheenrikkojasta tykkäämään ”lasten varjolla”, ettei lapset kärsi. Tiedät itsekin, että olet tekemässä jotakin väärin ja sillä on seurauksia. Sun sijassa vetäytyisin ja odottaisin jos pari eroaa muutenkin.

 • Been there would never do it again sanoo:

  Et halua kuulla tätä, mutta koska kysyit:
  Anna olla. Unohda. Olet aikuinen ja vastuussa teoistasi. Ei asiat vain tapahdu passiivisesti (yksi asia johtaa toiseen). Kyllä se on ihan aktiivista toimintaa pussata tai kävellä pois. Ja kyllä voit itsellesi ja tunteillesi.
  En arvosta pettäjiä hetkeäkään, vaikka kuinka olisi puutteessa. Eka ero ja sitten uusi suhde.

 • Pinni sanoo:

  Ei löydy ymmärrystä tällaisia ihmisiä kohtaan. Kyllä aikuisella ihmisellä pitää olla sen verran itsehillintää että jättää varatut rauhaan.

 • Sivusta seurannut sanoo:

  Orastava työpaikkaromanssi??
  Motiivi herätä aamulla virkeänä töihin.