Seisoin kaupan kalatiskillä tänään niin aikaisin, että siellä myytävät kalat olivat hädin tuskin kuolleet.

Siitä hetkestä alkoi tekemisen karuselli, joka salli minun istua ensimmäisen kerran vasta äsken kello 20.15. Tällainen meno ei kerta kaikkiaan ole sopivaa.

Talvella ei pitäisi kiiruhtaa. Kylmä ulkomaailma pitää ottaa vastaan kotiin linnottautuneena niin, että selän alla on sohva ja nenän edessä vatsan ja silmän ruokaa. Viranomaisten pitäisi antaa kelitiedotuksia, joissa sanottaisiin, että rakkaat vanhemmat, tänään ei ole pakko raahata jälkikasvua puistoon, voitte olla sisällä suljettujen verhojen takana.  Kuluttakaa teetä ja kolmisydämisiä kynttilöitä.

Pikkujoulut ovat tässä säässä ihan väärällä kalenteripaikalla. Pikkujoulujen kaltainen rällästysilmiö kuuluu kevääseen, aikaan jolloin jalka nousee kepeästi. Ei tähän keliin, jossa jää kiinni ikiroutaan. Ilmankos pikkujouluista tulee pääsääntöisesti erilaisia katumusharjoituksia herättäviä kankkuskarkeloita.

Ei tähän säähän sovi BB-talokaan. BB-talo on kuin irvokas vitsi hartaassa ajassa, vähän kuin röyhtäys ehtoollisella. ”BB-neitsyys meni” –tyyppiset otsikot vielä menisivät suviyössä, jossa muutenkin juostaan paita hampaissa, mutta talven henkeen BB tekee ikävän loven. Se on kuin hengityskatko kirpeässä pakkasessa.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia