Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen kiinnittänyt sellaiseen asiaan huomiota, miten hirveitä monet naiset ovat somessa. Nainen on susi naiselle, mutta myös miehelle. Miehen avautuminen mistä tahansa saa aikaan myrskyn aikaiseksi, naiset lynkkaa miehen täysin, mutta jos nainen avautuu samasta aiheesta, hän saa vain kannustavia kommentteja.

Jos parisuhteessa on ongelmia, mies on AINA naisten mielestä syypää KAIKKIIN ongelmiin. Mies saa neuvoja, että siivoa enemmän, huomioi enemmän, sinä kuitenkin arvostelet ja vähättelet jne ja huoh 🙈. Mies on sovinisti sika, jos puhuu yhtään negatiivista naisista, mutta naiset voivat irvailla miehistä mielin määrin. Siinä ei ole mitään väärää. Arvon naiset, sekin on sovinismia ihan samalla tavalla!

Te toivoitte kanaa ja me tehtiin kanaa!

Miettikää mistä lapset mallin ottaa. Omat lapsenne lukevat näitä halventavia julkaisuja miehistä, missä te äidit nauratte ja osallistutte halventamiseen. Äidit näyttää tytöille mallia miten miehistä puhutaan naureskellen, kun jostain vähä-älyisistä. Entäs mitä ajattelee teidän poikalapset? Te kerrotte suoraan omalla käytöksellä pojalle, että halveksitte myös häntä. Teidän käsissänne on mitä pojista kasvaa. Hävettää välillä olla nainen.

Nyt joka ikinen nainen voisi katsoa peiliin ja miettiä minkä jäljen haluaa jättää itsestään someen. Voisi katsoa peiliin ja miettiä kuinka sovinisti sitä itse on, ennen kun osoittaa yhtään ketään sormella. Ihan turhaan ihmettelette mistä lapset ottavat mallia kiusaamiseen. Arvon naiset, teistä! Te voitte miettiä näkeekö lapsi hyvän esimerkin vai huonon!”

Nimim. Hävettää olla nainen

Artikkelikuva Molly Belle.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 32 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

32 vastausta artikkeliin “”Hävettää olla nainen””

 • Nimetön sanoo:

  Sen totean että helvetissä on erityinen paikka naisille jotka dissaavat omaa sukupuoltaan. Samassa paikassa ovat kaikki sovinistimiehet.

 • Yksi perusfeministi vaan sanoo:

  Minulle voisi nyt tämä PICK ME termiä tänne kommentteihin laittava henkilö kertoa, että miten tämä kyseinen nainen hakee huomiota miehiltä puhuessaan aiheesta NAISTEN pääosin käyttämällä foorumilla? Mielestäni aivan päätön kommentti ja osoittaa kommentoijan syvää ihmisvihaa – ei sovinismia tai misogyniaa – vaan ihan puhdasta vihaa kaikkia muita ihmisiä kohtaan, jotka eivät omaa samaa arvomaailmaa kuin itse. Kommenttini saattoi olla karkea, mutta minä en vihaa mitään muuta kuin ahdasmielisiä ihmisiä. Ja minä sentään olen pitänyt itseäni vahvasti feministinä vuosikymmeniä. Lukenut Simone de Beauvoirit kasarilla ja kulkenut marsseilla. Olen elämäni yrittänyt nostaa ja kannustaa muita naisia eteenpäin enkä lyödä alaspäin. Ko henkilö voisi kokeilla samaa?

 • Suripahde sanoo:

  Aika surullista, jos häpeää omaa sukupuoltaan. Varmasti vaikea olla omissa nahoissaan… Ehkä kannattaa sitten keskittyä olemaan hyvä esimerkki sille lopulle huonosti käyttäytyvälle massalle… 🤭

 • Jäitä hattuun nyt sanoo:

  On totta, että jotkut naiset puhuvat miehistä todella törkeästi, ja jotkut miehet naisista yhtä törkeästi. Molemmat ovat yhtä huonoa käytöstä ja se pitäisi saada loppumaan. Mutta niin pitäisi myös tuollaiset ”hävettää olla nainen” -yleistykset, joista huokuu sellainen ajatus, että sitä tekisi kaikki naiset ja että naiset olisivat luonnostaan jotenkin miehiä kierompia ja huonompia. Näin ei ole; molemmista sukupuolista (ja muunsukupuolisista) löytyy yhtälailla selkäänpuukottajia, juoruilijoita ja muunlaisia ikäviä ihmisiä, jotka yleistävät ja puhuvat pahaa jostain tietystä ihmisryhmästä. Hyvin usein se ryhmä on joko miehet tai naiset, joka on naurettavuuden huippu, koska molempiin ryhmiin mahtuu niin monta erilaista ihmistä, ettei yksikään yleistys, negatiivinen tai positiivinen, voi millään pitää paikkaansa kaikkien kohdalla.

 • LeSabre sanoo:

  Olen aloittajan kanssa täysin samaa mieltä, törmännyt usein netissä, ystäväpiirissä ja monella elämän osa-alueella naisten väheksyvään tai halventavaan puheeseen miehistä. Ja useimmiten kyseessä vielä se oma mies, jota väheksytään.
  Eikä tämän asian esille nostaminen tarkoita sitä, että miesten harjoittamaa sovinismia ei olisi olemassa tai että se jotenkin hyväksyttäisiin. Jostain syystä moni kommentoijista on löytänyt tekstistä siihen viittaavaa, vaikka siellä ei sellaista lue 🤔
  Ja perustelut ”tekeehän miehetkin niin” kuulostaa minun korvaani tosi lapsellisilta. Johan me lapsillekin opetamme, ettei toisen ikävät teot oikeuta itse toimimaan ikävästi.

 • Hmm sanoo:

  Suomi on Euroopan tilastoissa toinen naisiin kohdistuvassa perheväkivallassa. Joka toinen nainen on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa 15 v jälkeen. Ei ehkä ole kumma jos nettipalstoilla väliin esiintyy raskaampaakin huumoria miehistä.

  • HMM2 sanoo:

   Ei se kuitenkaan mitenkään oikeuta vastavuoroisiin törkeyksiin. Kyllä tietenkin omista kokemastaan häirinnästä saa kertoa, mutta sen voi tehdä asiallisesti.

 • Kuhan sanoin sanoo:

  Ja ihan todellakin asiaa. Koska monien naisten mielestä mies ei perhesuhteessa mitään ei osaa tehdä oikein, ihan vaikka veis ne sukat pyykkikoriin, ne on väärässä paikassa tai teki iltapalan lapsille, jos ei muuta niin se leipä on väärin voideltu ja kinkku juuston päällä? tai kurkut alimmaisena. Ja kun tarpeeks valitetaan ja mäkätetään ei sit teekkää.
  Tekisik sä jos aina väärässä kuitenki?
  Mutta!
  Parisuhten puolin toisin,, eli mäkättäjä nainen tai mies niin tyttäret tai pojat oppii sen. Tai ainakin sen että vaikka yrität jotain tehdä niin se on väärin.
  Mieskin voi olla mäkättäjä.

 • Sukupuolettomat siat sanoo:

  Öö itse olen kyllä havainnut elämässäni sen, että joillakin miehillä on naisvihaa. Ja he eivät myöskään tätä peittele, eivät henk.koht. elämässään tai jopa somessakaan.

  Eikä liene varmaan kyse sukupuolista, sillä molemmissa on yhtä lailla oma osansa kamalia ihmisiä.

  Toki miesten ja naisten keinot käsitellä asioita, voivat olla erilaiset.

  • Kyllästynyt sanoo:

   Niin…

   Syitä ko. Vihalle voi olla monia. Vaan sitä kannattaa miettiä siltäkin kannalta että oisko sille miehelle jo tullu kuppi täyteen sitä päkätystä ja vittuilua?

 • Eevia sanoo:

  Nooh kyllä kai sitä aina valitettavaa keksii itse kukin.
  Naiset tietenkin näkee naisten kannan ja miehet miesten. Veikkaisin että miesten foorumeissa tuskin sanotaan vinkkinä että imuroi useammin jos on kotona kireä tunnelma 🙂
  Musta on vaan hyvä että ihmiset saa päästellä höyryjä, valittaa ja kertoa haluista ja toiveistaan. Ne ketkä ei mitään sano niin niistä olisin huolissani.

  Tämäkin minusta nyt aika tarpeeton aloitus mutta ehkä sekin vaan sanottava ihan valituksen ilosta 😆

 • Sticky Note sanoo:

  Niinhän se meneekin, että miespoloisia sorretaan. Hohhoijaa…

 • N59 sanoo:

  Täälläkin heti toksista miesvihaa. Harmi.
  Oikeassa aloittaja on! Olen itsekin tämän huomannut ja tästä puhunut.
  Ei naisen maailma muutu paremmaksi miehiä haukkumalla ja vihaamalla.

  • Nimetön sanoo:

   Etkä sää muutu miesten silmissä yhtään sen haluttavammaksi omaa sukupuoltasi vihaamalla ja solvaamalla.

   Te Pick Me! -tyyliset naiset olette kyllä pohjasakkaa. Hyi.

   • N59 sanoo:

    Oi voi, nyt meni pieleen.
    En etsi miesten hyväksyntää.

    • Nimetön sanoo:

     Et tietysti. Ihan lämpimiksesi ivaat ja vihaat omaa sukupuoltasi. Sovinisti mikä sovinisti.

   • M32 sanoo:

    Sä olet aivan uskomaton idiootti arvon nimetön… Ja voin kertoa, että kyllä miehet arvostavat realismia ja järkevää ajattelua naisessa

 • Kyllästynyt sanoo:

  Jos vaikka ajettais se taas-arvo ensiksi niillä näkyvimmillä osa-alueilla kuntoon, niin sitten voisi keskittyä vaikka tähän.
  Esimerkiksi naisten yleinen taas-arvo palkkauksien ja sukupuolijakojen suhteen työmaailmassa.
  Tai ajatella, että joskus voisi naisena tuntea itsensä turvalliseksi ilman pelkoa raiskaajista.
  Tai jospa ei tytöteltäisi/täditeltäisi/huoriteltaisi.

  Ja johan tota historiaa riittää vuosisatoja “naisen paikasta”…äänioikeudesta, oikeudesta työskennellä kodin ulkopuolella, perintöoikeuksista jne.

  Miehisen vallan maailma alkaa kutistua kiihtyvällä mallilla, ja nytkö sitten jo alkaa miekkosia pelottaa ajatus etteivätkö sittenkään ole Herroja ja Hidalgoja.

  Hohhoijjaa taas!

  • Äiti 74 sanoo:

   Ei tässä vähätellä, eikä edes puhuta mainitsemistasi asioista, vaan puututaan naisten kielen käyttöön somessa!!
   Miksi naisella on oikeus puhua ns sovinistisia miehistä, mutta, kun mies sanoo samanlaisia naisesta, niin on myrsky valmis. Mun mielestä EI KENENKÄÄN OLE OIKEUTTA puhua halventavia kenestäkään, ei miehestä, eikä naisesta. Se on tasa-arvoa se.

   • Nimetön sanoo:

    Tarkistappa aluksi sovinismin määritelmä. Sovinismi ei ole mies vaan naisvihaa. Sulla menee nyt lujaa puurot ja vellit sekaisin.

    • Repe sanoo:

     Alkuperäisessä merkityksessään sovinismi kyllä tarkoittaa kaikenlaista yksipuolista kiihkoilua.

     Mutta jos tämä historiallinen fakta ei sovi agendaan, niin antaapa vain olla.

     • Nimetön sanoo:

      Sovinismi on kyllä ihan yksinomaan miesten perusteettoman suosimisen aate ja nimenomaan naisia rajusti sortamalla.

    • Tarkennus sanoo:

     Sovinismi on itse asiassa ensisijassa äärinationalismi. Laajasti termiä voi käyttää melkein mihin vaan viha-ajatteluun. Nimenomaan naisvihaa tarkoittava termi on mysogynia.

 • Ajateletko mitään? sanoo:

  Naiset ja tytöt ovat se pahimman ja suurimman osan nettikiusaamisesta osakseen saajat ja se törky voi luoja ja ei ne eivät ole toiset naiset ja tytöt jotka sitä tekee vaan miehet ja pojat ja ihan tarkoituksellisesti hiillostaakseen tytöt ja naiset ulos palstoilta.
  Kuvaavaa että meillä on nyt rautainen hallitus ja sitä kutsutaan tyttöhallitukseksi halventanisen vuoksi ja kyllä sekin miesten suista tulee. Sovinismi elää ja voi hyvin ja siitä ei rangaista ketään. Naiset ja tytöt vaan joutuu elämään vähättelyn, halventamisen ja huorittelun ollessa nornaalia eikä siitä saa edes älähtää kun jo aloittajankin kaltaiset tulevat tukemaan sovinismiä.
  Ihan turhaan aloittaja naisia syytät. Toki jos itse olet kuvaamaasi syyllistynyt niin hyvä että nyt älyät lopettaa. Ehkä et vielä antanut huonoa mallia lapsillesi?

  • Äiti 74 sanoo:

   Niin ovatkin, mutta yhtä lailla näitä nettikisaajia on naisissa. Havaintoja parisuhteesta sanoi, että pahimpia ovat KESKI-IKÄISET NAISET! Millä sen selität?

 • Nimetön sanoo:

  Mikään ei naisena hävetä niin paljon kuin tyhmät sovinismia kannattavat naiset kuten aloittaja.

  • Äiti 74 sanoo:

   Missä tässä lukee, että kirjoittaja kannattaa sovinismia?? Ei missään. Hän kirjoittaa, että naiset harrastavat itse ihan samaa miehiä kohtaan! Naisten kommentointi miehistä on ihan tasan yhtä rumaa, eikä yhtään sen paremmin hyväksyttyä. Jokainen voisi ensi sijaisesti huolehtia siitä, mitä itse somessa kirjoittaa.
   En ole läheskään niin paljon nähnyt miesten naureskelevat, vähättelevän ja haukkuvan naisia , kun naiset miehiä. Minä en hyväksy sitä kummaltakaan. Näin juuri Instagramissa videon , joka oli todella yleistävä miehiä halventava ja sovinistinen ja naisen tekemä. Lukuisat naiset kommentoivat, nauroivat ja kommentoivat. Itse voin lähinnä pahoin. Jos joku mies tekisi naisista sellaisen videon, niin paskamyrsky olisi valmis. Eikä ole edes ainoa laatuaan tämä. Yhtään miesten tekemää vastaavaa en ole vielä nähnyt.

  • Nimetön sanoo:

   Nimenomaan! Nää pick-me naiset on valitettavasti lisääntynyt. Se, että vihaat sovinistien rinnalla omaa sukupuoltasi eli tässä tapauksessa naisia, ei tee susta itsestäsi yhtään sen haluttavampaa miesten silmissä.

 • HP sanoo:

  Hyvin sanottu mutta odota vain p—amyrskyä tästä.

  Tähän voisi vielä lisätä sen että kun nainen pettää ja jättää perheensä ”intohimon” ja ”itsensä löytämisen” vuoksi niin sekin on miehen vika ja naiset kuorossa ylistävät tätä pettävän naisen voimaantumista. Jos mies tekee saman niin mies on vastuuton sika.