”Elämme mieheni kanssa mukavaa elämää omakotitalossa, kahden lapsen kanssa. Koirakin on. Lapset ovat vielä pieniä ja vievät aikaa ja tarvitsevat paljon huomiota. Mies käy töissä ja minä olen kotona lasten kanssa päivät. Touhukkaan ja ihanan päivän päätteeksi olen niin paljon vastannut toisten tarpeisiin, halannut, ottanut syliin, pyyhkinyt kyyneleitä ja pöytiä, huolehtinut ruokailuista… (lista on loputon, mutta tehän tiedätte millaista arki kotona on).

Tulee ilta ja vihdoin lapset ovat nukkumassa ja saan hakea teen ja istahtaa sohvalle, vastata päivän aikana kertyneisiin viesteihin ja ehkä katsoa telkkaria. Ihanaa omaa aikaa! Mutta sitten tulee tuo mies, vonkaamaan että harrastettaisko seksiä (okei, ehkä ei ihan näin kärjistetysti mutta se sillä on aina mielessä). Mitä tehdä? Monella vastaus tähän varmasti olisi selvä, miehen kanssa tottakai. Minulla taas vastaus on mieluummin ei.

Stop-merkki

Tiedän että siitä tulee paha mieli toiselle pidemmällä tähtäimellä. Mutta onko reilua sekään, että jos minua ei ihan tosissaan kiinnosta, niin silti suostun ja annan toisen hoitaa homman tuntien samalla itseni taas jonkun toisen tarpeiden tyydyttäjäksi. Jos pyytelyistä huolimatta kieltäydyn, niin saan aamulla tuntea syyllisyyttä siitä että mies on valvonut puoli yötä miettien mikä tässä on vikana. Itse nukun hyvin. Tai no, miten nyt vauva kainalossa ja taapero toisessa voi nukkua.

Olen miettinyt tätä paljon enkä keksi mikä tässä on vikana. Mies on ihana, enkä halua erota, mutta pelottaa mitä meidän arki on sitten kun meillä on enemmän yhteistä aikaa keskenään. Itselle tällainen ”kaveruus” sopisi ja riittäisi, mutta miehelle tietysti ei. Olenko ihan hirveä ihminen, ja mitä tässä pitäisi tehdä? Voiko imetyshormonit vaikuttaa halukkuuteen? Tai väsymys? Oon toivonut että ajan kanssa tilanne paranisi itsestään ja minulla alkaisi halut palaamaan mutta mitä jos ei? Onko minulla kohtalontovereita?”

Nimim. Sinikka

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Ylin kuva Ben White.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “Halut hukassa- voiko parisuhde toimia ilman seksiä?”

  • Läheisyys on rakastamista sanoo:

    Hei,
    Mitä enemmän seksiä sitä enemmän haluja ja toisin päin. Itsellä ollut tottakai myös haluttomampia aikoja ja niihin paras lääke aina ollut seksin harrastaminen. Hyväilyä ja erilaisten asentojen kokeilua. Lapset eivät kuulu aikuisten yhteiseen sänkyyn ja toisilla naisilla tuntuu kehittyvän sellainen suhde lapsiin että se hellyys ja tyydytys tulee heidän hellimisestä ja suukottelusta. Tottakai lapsia pitää rakastaa ja osoittaa hellyyttä, molempien vanhempien mutta ei se saa olla korvike sille ettei vanhemmat jaksa toisiaan enää helliä .
    Jos et halua erota ja rakastat miestäsi niin miksi hänen läheisyys ei kiinnosta? On myös ok tehdä välillä vain toiselle hyvää jos ei itse halua muuta, ehkä ne halut sitten herää siitä….

  • Teemu sanoo:

    Olen mies joka ei petä ja kohtelee naistaan hyvin kunnioittaen ja huomioiden. On syitä haluttomuuteen naisellani joka lähtöön, arjessa ja jopa lomamatkoilla. Kärsinyt vuosia asiasta, päämäärä on selkeä. Kärsin ja omalla tahollani teen kaikkeni että pääsen eroon suhteesta ja elättämisen velvollisuudesta jollain keinoin. Naisella voi olla syy seksittömyyteen mutta minun ei asiasta ole pakko kärsiä. Seksi toimii ok, joka vuosi, siinä ei ole vika. Miehenä kelpaan myös muillrkin. Eli pääsyitä voi sitten jokainen miettiä, neuvot ei tässä auta.