Tiedetään, mikä kysymys tuo nyt oli olevinaan! Totta kai haluat!

Väittävät, että tämä on varsin helppo juttu saavuttaa. Lasten ruokavalioon tulee lisätä yhtä ainetta, ja ei, se ei ole mitään ihmeellistä ja mystistä ja vaikeasti saatavaa…

…vaan lasten tulisi syödä enemmän kalaa.

Uuden tutkimuksen mukaan ne lapset, jotka söivät säännöllisesti kalaa, saivat kognitiivista toimintakykyä mittaavissa testeissä muita paremmat tulokset. Kalaa syövät lapset myös nukkuivat paremmin läpi yön.

Ylin kuva Hannah Tasker.

Syynä on ilmeisesti omega-3-rasvahapot, joiden vaikutus on löydetty jo monissa aikaisemmissa tutkimuksissa. Tässä tutkimuksessa kuitenkin tutkittiin nimenomaan sitä, että kala kuului ruokavalioon, eikä sitä, että omega-3 olisi saatu lisäravinteiden kautta.

Kalapuikot ovat lasten lemppareita, mutta harmillisesti ne eivät ole paras valinta, vaan omega-3-rasvahappoja saadakseen tulee valita rasvaisia kaloja, kuten lohta ja sardiineja. Sardiinithan onneksi maistuvat kaikille lapsille…ei kun siis!

Omega-3-rasvahappoja saa myös rypsiöljystä ja saksanpähkinöistä. Markkinoilla on myös lapsille suunnattuja rasvahappovalmisteita, mutta on hyvä opettaa lapset syömään kalaa jo pienestä pitäen. Omega-3 lisäksi kalasta saa kasvulle välttämätöntä proteiinia.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia