Uuden onnen löytäminen eron jälkeen ei takaa sitä, että suhde kestää toisen kuolemaan saakka. Ja päättyipä suhde mihin tahansa, bonuslapsia ei välttämättä enää koskaan näe.

Syynä voi olla se, että lasten vanhempi ei anna. Mutta myös se, että lapset eivät halua tavata ex-bonusvanhempaa.

Lasten tapaamishaluttomuuteen voi olla monta syytä. Ehkä välit eivät olleet hyvät, tai ehkä asia tuntuu jotenkin hankalalta.

Mutta niinkin voi käydä, että bonusäiti on huolehtinut lapsista kuin omistaan, mutta eron sattuessa hänestä tulee kuin vieras ihminen.

Sellaisen kokemuksen kertoo tämä kirjoittaja:

”Aikoinaan menin miehen kanssa naimisiin. Hän oli neljän lapsen yksinhuoltaja. Äiti sai nähdä lapsia valvotusti.

Olen miettinyt, että olinko sitten paha äitipuoli?

Minä hoidin lasten asiat päiväkodissa ja koulussa. Ostin vaatteet ja tavarat mitä lapset tarvitsi. Hoidin synttärit ja rippijuhlat.


Kuva Shutterstock, ylin kuva Lili Kovac.

Olin olkapää, vein harkkoihin, lääkäriin ja leikkaussalissa odotin, että lapsi nukahtaa ja herätessä olin paikalla.

Kestin joulut ja juhlat miehen exän ja hänen vanhempiensa kanssa ja vielä järjestin nämä juhlat.

Olen nyt eronnut, enkä enää se äitipuoli joka hoiti ja järjesti asiat 15 vuoden ajan.

Kun ero astui voimaan minusta tuli ilmaa lapsille. He ovat jo aikuisia, nuorinkin, joka alkuun oli pieni poika. Aikuisuuteen asti apu kelpasi.

Tämä sattuu tätä pahaa äitipuolta. Hoidin lapsia kuin omiani vaikka he olivatkin vain lainaa.”

Nimim. Paha äitipuoli

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Erosin uusperheestä 15 vuoden jälkeen, ja nyt olen lapsille kuin ilmaa…”

 • Äiti sanoo:

  Täällä sama tilanne. Elin arjen ilot ja surut lasten kanssa, kun mies keikkatöissä ympäri Suomen. Eniten satuttaa, kun miehen lapset ei ät halua olla yhteydessä minun pieneen lapseeni, joka kaipaa sisaruksiaan, jotka ovat hänelle olleet aina olemassa. Eräänä päivänä häntä ei enää heille ollut eikä hänen puheluihin ja viesteihin vastata. 😭😭

 • Ei voi tietää sanoo:

  Lapset varmaan toteuttavat vanhempiensa ajatusta, vaikka ovatkin aikuisia. Tai syyttävät sinua erosta. Muutaman vuoden päästä voi olla että he etsivät sinut uudelleen.

 • Äititrauma sanoo:

  Meillä se meni päinvastoin.
  Olen itse uusperheen lapsi. Äidilläni ja isälläni oli molemmilla lapsia ennestään kun yhteen menivät. Sitten synnyin minä. 16 yhteisen vuoden jälkeen he erosivat. Äitini ei ole halunnut pitää mitään yhteyttä ns. lapsipuoliinsa. Viime vuonna kun hän täytti pyöreitä, hän ehdottomasti kielsi ns. lapsipuoltensa osallistumisen juhliinsa. Viesti välitettiin minun kauttani, tietysti.

 • Petettyjajätetty sanoo:

  Voihan olla että lapset ajattelevat että bonusvanhempi ei halua tavata heitäkään tai pitää yhteyttä.
  Jos ero on riitaisa ex puoliso voi myös kieltää heiltä yhteyden pidon.

 • Taiga sanoo:

  Täällä kohtalotoveri. Kymmenen vuotta tein parhaani, kun yh-isän työ oli vaativampaa ja tärkeämpää. Nyt ei mitään yhteyttä, olen ilmaa, isä kertoo minua vihattavan, lapset kaikki täysi-ikäisiä.

  En kaipaa kiitosta tai hyvitystä, vaan yhteyttä lapsiin, joilla aina on erityinen paikka sydämessäni. Luopuminen oli raskasta, mutta ero oli itseni kannalta ainoa järkevä vaihtoehto. Nyt seuraan etäältä, iloitsen koulupaikoista, harmittelen harrastuksista luopumista, toivon että elämä kantaa ja kaikki perusasiat on hyvin. Toivon, että joku kaunis päivä ottavat yhteyttä. Tuolloin avaan sylini uudelleen ja otan vastaan kaiken mitä ovat valmiita antamaan.

  Kipu haalenee, mutta ei se pois mene. Eikä tarvitsekaan, sillä kipu on osa rakkautta, silloin tietää että se ei ole loppunut, palaa vain pienemmällä liekillä.

 • Avoimuus kannattaa sanoo:

  Oletko sinä yrittänyt pitää yhteyttä? Lapset voivat ajatella samoin kuin sinä.
  Avaa keskustelu rehellisesti ja kerro kaipaavasi heitä. Pyydä aluksi kahville tai lounaalle. Tai kutsu kaikki kotiisi. Mutta siitä ei kukaan tykkää, että vedotaan vanhoihin tekemisiin ja vaaditaan niistä kiitollisuutta. Sinä teit aikoinaan niin kuin parhaaksi näit mutta se ei velvoita heitä mihinkään.

 • Älä huoli sanoo:

  Eevia on oikheessa! Kyllä kun asuntolainat yms. alkaa olla ajankohtaisia, ja lastenlasten ristiäiset tms, voi tapahtua kummasti pehmenemistä. Isä on voinut kieltää lapsiaan pitämästä yhteyttä ex-äitipuoleen, mutta sen kiellon vaikutus kyllä myös ajan mittaan katoaa. Useimmiten lapset arvostavat vanhempiaan ja bonusvanhempiaan kunnolla vasta ollessaan itse noin 40 – 50-vuotiaita. ETtä sitäpä odotellessa ;).

 • Eevia sanoo:

  Nou hätä, teineille ja nuorille aikuisille kaikki on kun ilmaa.. Odota muutama vuosi ja kyllä alkaa puhelin pirisemään. Kyllä ne lapset muistaa kuka siellä elon myrskyissä oli vaikka puolikas ois ollutkin.