Huono Äiti sai avautumisen:

Onko kaikki miehet negatiivisia? Olen ollut kahdessa pitkässä parisuhteessa. Edellisestä erosin omasta aloitteestani, koska mies oli jatkuvasti negatiivinen, tunnelma kotona oli kireä ja tuntui, että mitä ikinä sanonkin, hänen tavoitteensa on olla eri mieltä ja teilata se minun sanomani asia tavalla tai toisella, ja osoittaa että minä olen väärässä.

Tutustuin sitten uuteen mieheen, jonka kanssa olemme olleet nyt yhdessä jo useamman vuoden. Ihastuin hänessä siihen, että hän oli positiivinen ja hyväntahtoisen oloinen. Kuitenkin vuosien mittaan sama negatiivisuus on taas ilmestynyt kuvioihin. Aina kun hän soittaa, hän valittaa. Tekisi jo mieli jättää vastaamatta. Ja kun hän tulee kotiin, saattaa ensimmäinen sana olla kirosana, tyyliin ”voi v*ttu kun taas tuli tällainen lasku / tapahtui sitä tätä ja tuota ikävää.” Hän on yksityisyrittäjä ja useimmat hänen valituksensa aiheet liittyvät yritykseen ja hänen rahatilanteeseensa. Myös talomme on aika työläs ylläpitää, siitä hän myös valittaa.

Itse olen luonteeltani perustyytyväinen ja useimmiten hyvällä tuulella. Toisen tympeä mieliala vaikuttaa kuitenkin minuun, ja ahdistun siitä myös. En haluaisi olla vain valitusten roskakori. En voi olla ihmettelemättä, miten niin kivasta miehestä tuli tuollainen. Onko ne kaikki tuollaisia, kunhan arki koittaa? Tai onko minussa jotain, mikä muuttaa miehet vihaisiksi?
Tarkennuksena, minä hoidan meillä oikeastaan kaikki kotiin liittyvät askareet ja myös suurimman osan kuluista. Mielestäni mies pääsee todella helpolla täällä. Onko liikaa vaadittu, että mies olisi edes välillä hyvällä tuulella? Laulu ”Älä tuu droppaa mun tunnelmaa” soi jostain syystä aika usein mielessä.

Nimimerkki: Nelkyt ja risat

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “En jaksa mieheni jatkuvaa negatiivisuutta”

 • Nimetön sanoo:

  Negatiiviset valittajat ovat oikeesti tyytymättömiä itseensä, mutta eivät itse halua tai pysty sitä tajuamaan. Jutut heijastetaan muihin.

 • Positiivinen mies sanoo:

  Ihan kuin omasta elämästä paitsi, että ankeuttaja on todella negatiivinen vaimo.
  Olen ruvennut miettimään, että onko hänen suustaan ikinä tullut mitään positiivista tai kannustavaa.. ainakin siitä on niin kauan etten muista. Älä tuu droppaa mun tunnelmaa soi todella usein kuulokkeissa ja mielessä 🙁

 • Tuutikki sanoo:

  Kuka on ollut meillä kuuntelemassa? Miten kaiken voi kääntää negatiiviseksi? Olen pyytänyt monta kertaa että miettisi mikä kaikki elämässä on hyvin olen myös syyttänyt itseäni joskus tästä negatiivisuudesta, et teenkö minä sen olon hänelle?
  Täälläkin minä teen mielelläni mukisematta kotityöt. Pesen pyykit, teen ruuat, hoidan lasten kouluasiat, lumityöt, nurmikon leikkuun, siivoan. Haluan vain että hänelläkin on kiva olla työpäivän jälkeen vaikka minä olen meistä se joka tekee työkseen fyysistä työtä.

  Toiveikkaana nyt mietin että ehkä vika ei olekaan minussa.

 • Tara sanoo:

  Jokunen vuosi sitten otin eron tuollaisesta perus negatiivisesta ukosta, päivääkään en ole katunut.
  Hänen poikansa joka asui meillä, otti tavakseen soittaa minulle koetuloksista yms koska iskä oli mälsä. Jos kokeista sattui tulemaan ysi, sanoi iskä siihen kommentoimatta hyvää tulosta ”viimeks tuli kutonen”
  Positiivisuus kannattaa kaivaa vaikka sieltä pyllystä niin kaikilla on kivempi olla.

 • Pikinokka sanoo:

  Vain omaan käytökseensä voi vaikuttaa. Itse jätän negatiiviset joko huomiotta tai sanon jämäkästi vastaan ja elän omaa elämääni niin kuin tahdon. Jos ankeuttajan antaa masentaa itsensä, antaa sille vallan.

 • Ankeuttajan vaimo sanoo:

  Ohhoh, olipa tutunkuuloista. Meillä myös asuu ankeuttaja, Pertti perusnegatiivi. Hoidan lasten koulu/päiväkotiasiat, kotityöt, kaikki pihanhoitoon liittyvät työt kesät talvet. Käyn myös töissä. Silti olen tyhmä ja laiska enkä hänen mielestään osaa mitään.
  Mieheni on saanut vahvan mallin omasta kodistaan missä isä joi ja haukkui äitiä. Kaikki mikä oli huonosti, oli äidin vika. Samaa tekee mieheni ja tilanne on niin paha, etten enää kauan jaksa.
  Olen avoimesti puhunut hänelle, etten jaksa haukkumista, valitusta, kyttäämistä, lyttäämistä. Hän oli nuorena iloinen, positiivinen ja ulospäin suuntautunut.
  Alkoholi on tehnyt tuhojaan ja jäljellä on epäluuloinen kitisevä mörkki.
  Kurjaa jos ero on viimeinen mahdollisuus saada jonkinlainen rauha elämäänsä, mutta ei tässä muu auta. Aikuista miestä en luule muuttavani.

 • Nimetön sanoo:

  Mies on masentunut.
  Mies katuu.
  Miehellä on stressiä.
  Miehellä on toinen.
  Mies haluaisi lähteä muttei uskalla.
  Joku noista tai kaikki yllämainittu.

 • Tuttua. sanoo:

  Itse olen myös opetellut siihen että en välitä koska se vei itseltä niin paljon energiaa ja tätä tyyppiä sanon vinkuheinäksi, koska aina kun avaa suun ni löytyy jotain mistä vinkua ja valittaa. Tsemppiä kaikille vinkuheinien puolisolle!

 • Jestas sanoo:

  Meillä just niin, että asiat joista minä vastaan 80% ajasta, on niitä joiden tekemisestä hän valittaa kovaäänisesti . Yleensä joku lapsenhoitoon liittyvä. Valivali kun on niiiiiin raskasta. Mietin että miten on noin itsekeskeinen, että kehtaa valittaa asiasta jota ei edes yleensä joudu tekemään, eikä huomaa että se joka oikeasti huolehtii asiasta lähes aina, ei valita about ikinä.

  Mut joo, samanlainen valittaja täällä asuu. Annoin pitkään näiden valitusten vaikuttaa minuun. Kun päätin että valittakoon, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, helpotti. Aikuinen ei ole vastuussa toisten tunteista.

 • Nimetön sanoo:

  Moni mies on tuollainen. Omakin tekee juuri tuota että kun puhun jostain asiasta niin mies jääntää asiaa muuksi, että olen väärässä jne ja asia voi olla vaikka että asuntolainojen korko on noussut siis asia jonka jokainen asuntovelallinen tietää. Lisäksi en puhu asioista tyyliin minäpä tiedän vaan esim että mitä asia vaikuttaa lainamme summaan. Tai autoillessa sanon että tuohonkin on näköjään noussut uusi talo niin mies sanoo että ei se mikään uusi ole vaikka nosturikin on vielä tontilla.
  Mies on negatiivinen ankeuttaja. En saisi nauraa ja iloita. Aina pitää puhua jotain ikävää jos olen hyvällä tuulella.

 • =D sanoo:

  Tämä voisi olla sanasta sanaan minunkin kirjoitukseni. Tsemppiä meille, mökömököjen puolisoille.

  • Vapaa sanoo:

   Erosin tuollaisesta ankeuttajasta ja olen todella tyytyväinen. 20 vuotta odotin hänen lopettavan mutta se paheni vain. Olisi pitänyt jättää hänet jo 10 sitten.