Toiset haluavat kertoa raskaudestaan heti kun tietävät siitä itse. Toiset haluavat pitää odotuksen salassa, joko siksi että raskauden keskeytymisen mahdollisuus pelottaa, tai sitten vaan siksi, että haluaa miettiä asioita rauhassa ensin itsekseen.

Raskaus on aina iso uutinen, joka herättää monenlaisia tunteita. Odottava äiti voi tarvita omaa rauhaa ja tilaa miettiä tunteitaan ja selvitellä ajatuksiaan. Tai sitten vain nauttia onnestaan salaa, itsekseen. Mutta miten se onnistuu juhlakaudella, kun pöydät notkuvat ruokia, jotka eivät odottajalle sovi? Entäs kun bilehileenä tunnettu nainen yhtäkkiä sanookin että ei kiitos mulle ei maistu skumppa eikä glögi?

Tuore odottava äiti kertoo:

”Saisinpa olla alkuraskauteni ihan itse ja hissukseen…

Minulla ei ole ollut pienintäkään tarvetta toitotella raskauksistani edes lähipiirille viikkokausiin, mutta etenkin näin juhlakaudella kiinni jääminen tuntuu olevan väistämätöntä.

Kyse ei ole siitä, että olisin taikauskoinen, tai ettenkö jaksaisi surkutuksia mahdollisen keskenmenon kohdatessa. Raskaus tuntuu vain sellaiselta omalta jutultani, jonka toisin mieluiten esille vasta sen ollessa todella pitkällä ja silloinkin vain lähipiirille.

Ehkä sulattelen asiaa pitkään itsekin, tai ehkä minulla ei vain ole sellaisia sanoja, joilla asia tuntuisi mukavalta kertoa. Siksi mieluiten pidättelen tietoa mahdollisimman pitkään, somekansa kuulkoon asiasta vasta tyypin nähtyä päivänvalon.

Mutta tämä joulunaika…


Ylin kuva Matthieu Joannon.

Kuohuviiniä vai glögiä? Kas kun ei ole muulloin tapana lainkaan lasiin sylkeä! Heti aivan epäilyttävää!!

Mätipöytä tuolla, graavikala täällä, puolikypsä paahtopaisti siellä. Isänpäivä, itsenäisyyspäivä, joulupöydän kaikki kattaukset. Ja saisko olla valko- vai punaviiniä? Miten hitossa tästä selvitään enää kuivin jaloin?

Lounastapaamisessa on pakko valita joku liian raskas, mutta saletisti läpikypsä ruoka, koska en saa tilaisuutta udella tarjoilijalta, onko lounassalaatin lohi ollut mahdollisesti vakuumissa ja onko juusto pastöroitua vaiko mitä.

Näköjään erittäin stressaavaa olla ihan vain hissukseen tästä asiasta…

Nimim. Minitiine

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia