”Tällä palstalla oli vasta avautuminen kuinka sinkkuystävää kiinnostaa vain seksi ja miehet. Juttu sai runsaasti kommentteja. Joukossa oli aika paljon tuomitsevia kommentteja. Että varmaan tämä sinkkuystävä pohjimmiltaan haluaa olla vaikka väljähtäneessäkin parisuhteessa ja varmasti tuommoinen pinnallinen elämänvaihe menee pian ohi. Varmasti hän pian rauhoittuu eikä perheellisen tarvitse kuvatunlaisia seksijuttuja sietää. Kaikkein parasta on kun ei ole moisen rietastelijan kanssa tekemisissä. Kosketuksenkipeä aivan varmasti.

Mutta entä jos hän nauttii elämästään? Entä jos hänellä ei ole aikomustakaan sitoutua parisuhteeseen? Entä jos hän ei pätkääkään kadehdi sitä väljähtänyttä parisuhdetta vaan hän nauttii vapaudestaan? Muistan, kun itse erosin niin lähipiiri alkoi kantaa huolta, milloin löytäisin uuden? Eihän kukaan nyt yksin halua olla.

Yhteiskunnassamme on runsaasti ihmisiä, jotka nauttivat elämästä ilman parisuhdetta. Ja kyllä, myös vapaasta seksistä. Onko se niin, että sinkkunainen herättää paheennusta siksi, että sinkun pelätään vikittelevän ukkomiehiä? Onko se huono asia, jos nainen sanoo, ettei pärjäisi ilman seksiä?”

Nimim. Kunnia hyvälle seksielämälle

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Charles Deluvio.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 21 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

21 vastausta artikkeliin “Eikö seksistä pitävä sinkku saa nauttia vapaudestaan?”

 • aku sanoo:

  Sinkku äitiä 35-54v Seurustelua tositarkoituksella 160-176cm s,l,m,xl Temmes Liminka Tyrnävä Kempele Mukavaa kivaa huumorintajuinen olen 56v 178cm 98kg sinkku mies mukava kiva huumorintajuinen Temmes Oulu alueella asun

 • aku55vm sanoo:

  Vapaata sinkku 30-54v yh-äitiä Temmes Rantsila Tyrnävä Parisuhteeseen olen 55v sinnku mies Temmes ota yhteyttä

 • aku sanoo:

  Sinkku naista Yh-åitiå 30-54v 160-176cm kokoa l,s,m,xl Oulu Muhos Temmes Liminka seurustelukumppniksi tositarkoituksella olen 55v 178cm 98kg sinkku mies Temmes Oulu alueella asun

 • aku55vm sanoo:

  Sinkku naista 30-54v 60-176cm s,l,m,xl Ystävää seurustelukumppania Tositarkoituksella Oulu Raahe Muhos Liminka Kempele olen 55v 178cm 98k sinkku mies Temmes Oulu alueella asun

 • Keski-ikäinen sinkku sanoo:

  Itse olen keski-ikäinen sinkku, parikin kertaa ehtinyt olla naimisissa ja erojen jälkeen pari vähän pidempää seurustelusuhdetta.Nyt olen ollut jo muutaman vuoden sinkku ja ikäväkseni olen huomannut, että sinkkunaisia pidetään uhkana. Jotain vikaa täytyy parisuhteessa olla, jos kaikki muut naiset nähdään jatkuvana uhkana. Kaikki me sinkut emme ole jokaisen miehen perään emmekä pane kaikkea, mikä liikkuu. Minua ärsyttää välillä suunnattomasti se, että sinkkumiesten seksuaalisuus on jotekin hyväksyttävämpää kuin sinkkunaisten. Nainen on lutka, kun mies on mahtisonni. 🙁

  Ja mitä tulee täälläkin mainittuun ystävyyden vastavuoroisuuteen, se ei aina ikävä kyllä toimi. Minulla on sinkkuystävä, joka on yksinhuoltaja. Hänelläkin oli jossain vaiheessa menovaihe päällä ja silloin hän ei tuominnut minua, vaikka minulla olisi ollut yhden illan juttuja. Nyt hän elää omassa kuplassaan lasten äitinä ja keskustelumme pyörivät lähinnä sen ympärillä, mitä hänelle kuuluu ja mitä lapsille kuuluu. Ja se on ok, hän on ystäväni ja lapsetkin tunnen hyvin ja mielellään haluan tietää, mitä heille kuuluu. Mutta hyvin harvoin hän edes kysyy, mitä minulle kuuluu ja olenkin ottanut tavaksi kuitenkin kertoa, miten minulla menee. Mutta se on välillä vaikeaa, koska jos mainitsen jotain vaikkapa väsymyksestä, hän kääntää keskustelun heti siihen, miten rankkaa hänellä on pienten lasten äitinä. En voi edes kuvitella, miten rankkaa äitiys on, koska olen tahtomattani jäänyt lapsettomaksi. Mutta minunkin väsymykseni ja uupumukseni on todellista, vaikka siihen ei liity yövalvomisia, lapsen uhmaikää tai esiteinin kiukuttelua. En kerro hänelle enää oikeastaan mitään miesasioistani, en ”seksiseikkailuistani” tai treffeillä käynneistä. Hän ei voinut sietää viimeisintä avomiestäni ja mustamaalasi miestä minulle jatkuvasti. Tuntui pahalle, miten hän vaikutti suorastaan iloitsevan siitä, kun kyseinen suhde kariutui. Hänen omat seurustelusuhteensa ovat kariutuneet aika ikävällä tavalla ja tuntuu, että hän ei kestä sitä, jos minä olen tyytyväinen tai onnellinen. Hän dissaa jo etukäteen miehiä, joita olen tapaillut, vaikka ei itse ole kyseisiä henkilöitä edes nähnyt.

  En tällä hetkellä etsimällä etsi itselleni miestä, mutta en sulje pois mahdollisuutta parisuhteeseen jossain vaiheessa. En vain tiedä, miten siitä sitten kertoisin sinkkuäitiystävälleni, koska pelkään, että hän tulee etsimään virheitä kyseisestä miehestä ja tekemään parhaansa, että suhteeni mieheen ei kestäisi.

 • Tilannetajuinen sanoo:

  Ehkä kyse on siitä, millä tavalla asioistaan kertoo. Seksielämän asiat ovat intiimejä eikä kaikkien niitä tarvitse olla halukas kuulla. Jos pitkän suhteen jälkeen samantien lähtee pätkäsuhteisiin, ajattelen ettö suhteen loppumista ei ole käsitellyt. Totta kai huvitella saa ja pitää.
  Olen 21 v ollut naimisissa. Välillä mennyt paremmin ja välillä huonommin. On ollut ns kuivia kausia. Johtuen myös siitä että lapsiperhearjessa ollaan sairaita, läheisiä kuolee jne. Ihan normaalia. Vähiten olisi kaivannut kenenkään seikkailutariboita kun itse körsi kivuista ja nukkui huonosti. Hieman tilannetajua. Sen sijaan tyttöjen illoissa oli ihan kivaa jutella kaikesta.
  Sinkkuudessa ei ole mitään vikaa ja yleisesti varmasti jokainen ajattelee että jokaisella on oikeus elämäänsä. Toisen kunnioittaminen ja arvostaminen puolin ja toisin on tärkeää. Oli sinkku tai ei.

 • Äiti 74 sanoo:

  Mulla oli sinkku ystävä jolle kelpasin kaveriksi, kun olin sinkku. Kun aloitin parisuhteen, hänestä ei kuulunut enää mitään. Toinen sinkku ystävä sanoi suoraan, ettei halua kuulla muiden onnellista parisuhteista ja miten hyvin muilla menee. Tämmöiset ystävyydet on hyvin yksipuolisia. Aito ystävä on onnellinen toisen onnesta ja ymmärtää, että ystävän onni ei ole häneltä pois.

  Tähän juttuun kommentoiden. jokaisella on oikeus olla onnellinen haluamallaan tavalla, kun ei vaan satuta muita ihmisiä tekemisillään. Ei kaikki halua parisuhdetta, toiset pystyvät nauttimaan seksistä sellaisenaan, ilman tunteita. Me ihmiset ollaan erilaisia. On se kumma miten vaikea on hyväksyä muiden tapaa elää ja olla.

 • Siveyden sipuli sanoo:

  Saa sinkku nauttia. Mutta ikävä kyllä on kokemusta, että mun miestä ovat eronneet ruvenneet heti vonkaamaan. Ikää on 40 ja lapsia meillä on. Ollaan oltu yhdessä iät ja ajat. Nämä naiset ovat sen tienneet.Ja kaikki sen tietää ett parhaat on varattu tässä vaiheessa elämää. Niin rikkomaan toisten suhteita! Jos päädyn sinkuksi niin itse kierrän jo varatut.

 • 50-vuotias kummajainen sanoo:

  Itse kun erosin kauan kestäneestä liitosta,jossa olin pitkään kärsinyt fyysisestä läheisyyden puutteesta,kukaan ei ollut huolissaan koska löytäisin uuden.
  Sen takia erosinkin,että en voinut kuvitella olevani koko loppuelämääni ilman läheisyyttä ja seksiä. Kaikki olettivat että olin ”saanut” tarpeeksi,etten haluaisikaan enää löytää ketään.

 • Todellakin itsenäinen sanoo:

  Aikoinaan sinkkuna muutin rivitaloon asumaan. Jostain syystä taloyhtiön naiset, yhtä lukuunottamatta , eivät edes tervehtineet. Miehet sen sijaan olivat todella ystävällisiä ja tarjosivat usein apua. Mistähän tämä johtui?

  • Helsinkiläinen sanoo:

   Mitä väliä? Taloyhtiö on joukko samassa pihassa asuvia ihmisiä, eivät samaa perhettä. Miehet halusivat viettien johdattamana pukille, naisilla ei ollut tällaista viettien aiheuttamaa tarvetta kommunikoida kanssasi.
   Jos olisit ollut sinkkumies, olisit havainnut ihan päinvastaisen asian, eli sen, että naiset juttelevat kanssasi mieluusti.

   • Terveisiä rivitalosta sanoo:

    Ompa outo asenne. Meinaatko, että kaikkien ystävällisten miesten taka-ajatus on päästä pukille?
    Ehkä taloyhtiön naiset olivat vain kateellisia huoletonta elämää viettävälle sinkulle. Omasta miehestäkin piti pitää tiukemmin kiinni, ettei karkaisi naapuriin??

    Naapuria on ihan normaalia tervehtiä

    • Nimetön sanoo:

     Naapuria voi tervehtiä jos haluaa. Se että asuu ihan sattumalta joidenkin ihmisten naapurina ei velvoita yhtään mihinkään muuhun kuin siihen että jättää muut asukkaat rauhaan.
     Kuinka hataralla pohjalla ihmisten parisuhteet on jos naapuriin muuttanut sinkku saa pelkäämään että sinkku vie oman miehen? Ja eikö siinä tapauksessa juurikin olisi hyvä ottaa naapurin sinkku omaksi tutuksi/ ystäväksi? Vähän niin kuin varotoimenpiteenä.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Tuostahan ei ollut kyse. Vaan siitä, että hän ei enää osaa viettää aikaa ystävien kanssa ja olla aidosti kiinnostunut ystävistään, vaan hänen elämänsä pyörii puhtaasti seksin ympärillä ja hän on tyrkyttämässä seksikeskeistä maailmankuvaansa kaikille ystävilleenkin. Vähän niin kuin yllättävä fundamentalistinen uskoontulo, siinäkin elämä pyörii yhden asian ympärillä, ja se nähdään ratkaisuna kaikkeen ja sitä tyrkytetään kaikille jotka vain hetkenkin kestävät olla kuuloetäisyydellä.

  Toki saa olla sinkku ja nauttia elämästä, mutta normaalit käytöstavat ja huomaavaisuus pitää silti säilyttää.

  • Nimetön sanoo:

   Jännä tuo että pyörii seksin ympärillä. Sen ympärillähän mikä tahansa parisuhde pyörii.

   • Näin sanoo:

    Eivät kaikki parisuhteet perustu seksiin tai pyöri sen ympärillä. Suhteet ovat yksilöllisiä ja perustuvat siinä mukana olevien ihmisten arvoihin. Joillekin se seksi on tärkein, joillekin se ei merkitse mitään.

  • Toisesta kaupungista sanoo:

   Väljähtäneestä seksielämästä saa valittaa (kuten tälläkin palstalla usein näkee) mutta heti jos joku ilottelee kunnolla niin naiset vaatii käytöstapoja. Sallittua vain lastenhoito ja sisustus.

   • Helsinkiläinen sanoo:

    Ei, vaan se on äärettömän tylsä ystävä, jolla on tasan yksi puheenaihe, ja hän haluaa puhua yksinomaan siitä, eikä kuuntele mitä puheenaihetta toisella on. Lisäksi seksi on monella aikuisella jo niin läpikotaisin kaluttu aihe, ettei sitä jaksa enää vatvoa samalla tavalla kuin teininä.

    Enkä myöskään jaksa yksinomaan sisustuksesta hurmoksella hehkuttavia ihmisiä, tai yksinomaan lastenhoidosta intomielisisesti meuhkaaviakaan. Yhden asian ihmisiä ei vain jaksa, etenkään niitä, jotka eivät osaa kuunnella tai joiden empatiakyky on nollilla, eli joiden ainoa tarve toiselle ihmiselle on saada se toinen ihminen äänettömäksi yleisöksi hänen monologilleen.

  • Näin sanoo:

   Olen samaa mieltä kuin Helsinkiläinen. Kyse oli vain siitä että eronnut henkilö ei osannut/halunnut puhua enää mistään muusta kuin omasta elämästään. Ei sellaista ystävää kukaan jaksa pitkään katsella.

   • Ihme hommaa sanoo:

    Siis seksi on se paha?
    Jos haluaisi puhua vain lapsista tai sisustuksesta niin sen kestää?

    • Pulu sanoo:

     Ehkä tässä haettiin vähän sitä, että keskustelut ja ystävyys pitäisi olla vastavuoroista? Välillä jutellaan toiselle tärkeistä asioista ja välillä toiselle… ja kuunnellaan yhtä lailla kuin puhutaan. Ja hyväksytään toisen elämäntavat ja arvot. Tässä tämä (entinen) ystävä ei enää puhunut kuin itsestään ja omasta uudesta elämästään. Ja ei arvostanut toisen elämäntapaa ja -valintoja vaan oletti hänen olevan onneton vain koska ei elänyt samalla tavalla kuin hän.