Uskonnolliset perinteet sikseen, heilanmetsästyshän se on ollut perinteinen helluntainviettotapa.

Jokainen tuntee vanhan sanonnan ”jos ei heilaa helluntaina, niin ei koko kesänä” sekä sen uudemman version ”jos ei heilaa helluntaina, niin on jono juhannuksena”. Siitä voi sitten heilan havittelija itse päättää, että kumpi olisi parempi omia fiiliksiä kuvaamaan.

Mutta väitämme kyllä, että kenttäkokeet puhuvat juhannusjonon puolesta. Nykyään kun on huomattavasti aiempia aikoja helpompaa etsiä heilaa helluntaiksi, juhannukseksi, koko kesäksi tai loppuelämäksi – eikä tarvitse edes kotoa poistua!

Entisaikaan sitä piti muuttaa johonkin pölyiseen aittaan kesäksi muiden nuorten kanssa, ja ottaa siitä sitten se ensimmäisenä silmiin osuva. Helkajuhlilta tai tansseista saattoi sentään löytää puolison viereisestä kylästä, että ei tarvinnut naapuriin tyytyä.


Kuva Marcus Wallis, ylin kuva Belinda Fewings.

Nykyään voi selailla ja swaippailla vaikka maailmanlaajuisesti, mutta vaatiihan se tietysti enemmän työtä. Voi mennä vaikeaksi siltäkin kannalta, että alkaa epäillä josko vielä löytyisi parempi ja vielä parempi, kun valinnanvaraa tosiaan on enemmän kuin entisaikaan.

Mutta älä vaivu epätoivoon, jos deittailu on saanut sinut ahdistumaan ja tilanne alkaa näyttää siltä, että sulla ei ole heilaa helluntaina!

Nimittäin:

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei vaivaantuneita ensitreffejä.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei tappelua vessanpöntön kannen oikeasta asennosta.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei likaisia sukkia tai alushousuja pitkin lattioita, ainakaan muita kuin omia.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei sukulaisten tunkeilua siitä, että koskas te vauvan teette.

Jos ei heilaa helluntaina, niin vapaus ottaa äkkilähtö minne tahansa kun vaan itselle sopii.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei tarvitse mennä yhdessä Ikeaan.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei pitkiä keskusteluja siitä, että tuo hemmetin ruma tuoli ei sitten muuta sun mukana yhteiseen kotiin.

Jos ei heilaa helluntaina, niin mustasukkaisia soittoja että missä ihmeessä sä kuppaat kun olet kavereiden kanssa ulkona.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei vääntämistä kenenkään eksistä ja niiden puuttumisesta meidän elämään.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei joudu toisen ahdistaviin sukujuhliin.


Kuva Priscilla du Preez.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei tarvitse käydä emmätiiä, mitä sä haluisit, emmätiiä mitä sä -keskustelua siitä, että mihin ravintolaan mennää syömään.

Jos ei heilaa helluntaina, niin saa itse valita mitä kattoo telkkarista tai suoratoistopalvelusta, eikä kukaan valita että liian taiteellista/ liikaa supersankareita/ liikaa väkivaltaa/ liikaa Bridget Jonesia.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei tarvitse kuunnella kotona sitä kamalaa jumputusta mikä on toisen mielestä ihan parasta musiikkia.

Jos ei heilaa helluntaina, niin saa syödä kaikki karkit itse.

Jos ei heilaa helluntaina, niin voi pitää puhelimensa taustakuvana esim. sitä tosi kuumaa näyttelijää.

Jos ei heilaa helluntaina, niin ei tarvitse miettiä että joko kehtaa pieraista.

Jos ei heilaa helluntaina, niin saa koko sängyn itselleen!

Ei huono, vai mitä?!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Eikö ole heilaa helluntaina? Onnittelut!”

 • Sinkku sanoo:

  Nyt oli kyllä aika tekemällä tehty tämä juttu. Hyväänkin parisuhteeseen kuuluu erimielisyydet ja kompromissit, jos niitä ei ole valmis tekemään, niin on varmaan parempi pysyä sinkkuna. Lisäksi parisuhteeseen kuuluu myös se että kummallakin on omaa tilaa ja mahdollisuus. Varmaan tällä jutulla on tarkoitettu hyvää mutta väkisin vääntäminen paistaa läpi eikä kyllä lohduta tippaakaan ihmistä, joka kaipaa parisuhdetta elämäänsä.

  • Sinkku4ever sanoo:

   Sinkku, ole tyytyväinen oloosi kaikki tuo kirjoitettu pitää paikkansa. Jos olet sitä mieltä, että oli väkisin väännetty, niin hus sinne tinderiin vai mitä niitä nyt on, mitä täällä mieltäsi pahoitat. Itse en ole mielestäni sinkku, eronnut yksinhuoltaja korkeintaan ja aivan pirun tyytyväinen siihen, ettei ole puolisoa vierellä. Kannattaa lukea täältä huonon äidin palstalta, mistä kaikesta sinkku jää paitsi😄

   • Sinkku (aloittaja) sanoo:

    Sinkku4ever: Olen kyllä lukenut tätä palstaa jo useamman vuoden ajan ja olen hyvinkin perillä mistä täällä puhutaan 🙂 Nyt taisi käydä niin että se joka pahoitti mielensä, olet sinä. Tosi kurjaa jos sinulla on noin huonoja kokemuksia. Voit syyttää siitä ympäristöä tai ympäristössä olevia ihmisiä tai ihan ketä tahansa muuta, mutta yksi suurimmista syistä löytyy kun kurkkaat peiliin. Parisuhteeseen tarvitaan kaksi. Sinä valitsit kumppanin/kumppanit joiden kanssa olet ollut. Hyvä että olet tyytyväinen tilanteeseesi nyt 🙂 Aurinkoista kesää!

 • Nimetön sanoo:

  Jos ei ole heilaa helluntaina, niin ei ole murheita koko loppu vuotena.