Ainakin vitseissä miehet ovat vältelleet avioon joutumista, ja nyt ne ovat penteleet tajunneet sen oikeasti: miehen ei kannata mennä naimisiin.

Peter Lloyd on kirjoittanut kirjan siitä, miksi miehen ei kannata mennä naimisiin. Hän perustelee asiaa avioerojen yleisyydellä ja talousnäköhdilla: noin puolet avioliitoista päättyy eroon, ja erossa vaimo vie rahat.

Avioerossa mies menettää myös kodin ja lapset. Lloydin mielestä naimisiin meno on järjetöntä uhkapeliä miehelle, sillä hänellä on noin 50% todennäköisyys menettää nämä.

Lloyd sanoo myös, että avioero pilaa miehen elämän. Miehet masentuvat erosta, kun taas naiset tuntevat itsensä vapaiksi ja helpottuneiksi.

Avioliitto taas pilaa miehen seksielämän. Ne parit, jotka ennen avioitumistaan harrastivat seksiä neljästi viikossa, taantuivat yhteen kertaan avioiduttuaan.

Häätkin ovat pahasta Lloydin mielestä. Ensin vaimolle pitää hommata tyyris sormus ja sitten pistää häihin parikymmentä tonnia – eikä näissä juhlissa ole edes kyse miehestä.

Nykyisissä avioliitoissa ja avioerokäytännöissä on tasa-arvo-ongelmia, mutta niitä on kyllä moneen suuntaan.

Joissain liitoissa nainen ”vie rahat” erossa, mutta on paljon liittoja, jossa tienataan yhtä paljon tai yhtä vähän, ja liittoja, joissa nainen tienaa enemmän. Tai liittoja, joissa tehdään avioehto.

Jos taas toinen osapuoli on helpottunut erosta, ja toinen masentuu, ei se tainnut olla kovin tasapuolinen liitto.

Mitä tulee seksin vähenemiseen, se tuskin on avioitumisen syy, harvassa suhteessa seksiä on myöhemmin yhtä paljon kuin alussa. Ja seksin puutteesta kärsivät naisetkin ihan yhtä lailla.

Eikä häihin tarvitse hassata tonnikaupalla rahaa, vaan sitä voi ottaa vaimokseen naisen jolle riittää halvempi rinkula ja pienemmät häät. Tai sitten voi kokeilla ihan vaan ronskisti sanoa, että maksa eukko oma osasi.

Suurin osa miehistä ja naisista varmaankin haluaa naimisiin siksi, että saa rakastaa ja tukea toista, pitää tästä huolta ja jakaa elämänsä toisen kanssa, eikä hyötymismielessä. Harva hyppii ilosta erotessaan, että jes nyt tuli tehtyä tiliä!!, vaan on syvästi suruissaan kun liitto ei onnistunutkaan.

Jos kokee, että avioliitto riistää ja puoliso riistää, ja hommassa ei voi kuin hävitä, on varmasti parempi pysyä sinkkuna, olipa sitten nainen tai mies.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Miehen ei enää kannata mennä naimisiin”

 • Näin sanoo:

  Juu ei todellakaan. Ja kun mies painaa 8 tunnin työpäivän 6:ssa tunnissa että pääsee kotiin tekemään ruokaa, käymään kaupassa, siivoamaan ja huolehtimaan lapsista että vaimo pääsee jumppaan ja katsomaan telkkaria.

 • Mie sanoo:

  Jep naimisiin ei kannata mennä edes naisena. Ainoostaan sitte kun tietää miehen kuolevan viiden vuoden jälkeen melko todennäköisesti niin sitte ehkä. Miehet ne on nykyajan pihtarit ja samalla vielä maksattavat kaiken puoliksi. Oikeastaan nykyään nainen ei hyödy miehestä välttämättä yhtään.

  • No money, no honey. sanoo:

   Just niin. ”Nainen ei hyödy miehestä yhtään mitään”. Nainen näkee miehen vain hyötymisen lähteenä, niinkuin tuossa paljastit. Rakkauttahan naiselta ei nykypäivänä saakkaan.