Meillä on taas soppa-arkipäivä. Ja lapset valittavat. Mutta ainahan ne valittavat, elleivät ole suu niin täynnä mässyä, ettei se enää aukea valitukseen 😉

 

Soppapäivä on järjettömän mainio ratkaisu. Se tarkoittaa sitä, että sunnuntaina kun olen ensin kerännyt voimia, teen suurperheen kattilallisen kalasoppaa tai jauhelihasoppaa. Tähän menee max 30 minuuttia, koska olen hyvin laitostanut tämän homman. Jos reseptiikka ketään kiinnostaa, tässä:

Huonon lohisoppa

Ota esiin jääkappistasi kaikki juureksilta näyttävät härpäkkeet. Tarkista netistä, jos et tunnista. Voit myös ostaa pakastealtaasta valmiin juurespussin, mutta varo hiiriä. Jos käytät eläviä hiiriä eikun juureksia, kuori ne. Pilko ne. Heitä kattilaan. Heitä perään kalaliemi, Puljongin kalaliemi on paras, sillä teet vaikutuksen. Keittele alle 15 min. Älä anna mennä möösiksi, möösi on eri asia kuin soppa. Ota kala, pilko ja heitä mukaan. Anna kiehua enää muutama minuutti. Lisää kermaa tai sitten ei. Tarkista maku = pitää olla makua. Lisää pippuria ja suolaa. Älä tee suolatonta, siinä hukkaat vain raaka-aineet. Tarjoa lapsille seuraavat 3 päivää aina eri näköisiltä lautasilta.

Huonon jauhelihasoppa

Aloita jälleen juuresten koskettelulla. Pilko ne valmiiksi ja jätä kylmään veteen. Heitä kattilan pohjalle voita ja pyöräytä jauheliha (hirvi, luomu tai muuten vapaan oloinen jauheliha on jälkikasvulle parempaa kuin halpa höttö, mutta tämä ei ole kynnyskysymys). Heitä jauhelihan joukkoon juurekset, purjo tekee hyvän säväyksen jos sitä on saatavilla. Lisää lihaliemi, jälleen haluan sanoa kauniin sanan Puljongin liemistä, vaikka he eivät minulle mitään rahaa tästä maininnasta annakaan (vielä ;)) Taas keitellään vartti ja tarkistetaan maku, sitten suolataan ja pippuroidaan ja a vot, tällä pärjätään keskiviikosta perjantaihin! Mikä parasta, äidin kenkäkassa senkun kasvaa kun näin säästäväisesti mennään!

Ja lapset tietenkin valittavat, mutta heille voi sanoa, että hyvät äidit tekevät joka päivä eri ruokaa, huonot äidit leikkivät senkin ajan lasten kanssa (tai makaavat soffalla).

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ei taas tätä samaa soppaa (Huono) Äiti!”

  • Atro Niiniluoto sanoo:

    Itse en valmista soppia, mutta kyllä niitä syö joskus mielikseen isommallakin porukalla.