DIY joulun parhaat lahjat
Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sinelli ja Cricut.
Tämänkin joulun ehdoton hitti on itsetehdyt lahjat. Oli kyseessä sitten leipomukset, villasukat, tahi itse valetut saippuat kynttilöineen, lahjan saaja arvostaa, ainakin sitten vähän vanhempana, sitä ajatusta ja vaivaa mitä itse tehtyyn lahjaan on nähty. Ja koska meillä täällä Huonossa on ollut testissä Cricut Joy, niin päätettiin kokeilla myös lahja-askartelua sen avulla, aiempien DIY-korttien ja vinyylitarrojen lisäksi.
Cricutin avulla voi tehdä esimerkiksi personoituja ja yksilöllisiä tekstiilejä päästä varpaisiin, ja me päätettiin tehdä silitystekniikalla koristeltu meikkipussi teinin makuun. Koska teinin sydäntä lähinnä ovat hevoset, päätyi aiheeksi tyylikäs geometrinen kavioeläin.
Cricut Design Studiosta löytyy valmiita projekteja vähän jokaiseen makuun, ja kirjasto tarjoaa omiinkin projekteihin yli 100 000 erilaista kuvaa, osa ilmaisina, osa Cricut Access -jäsenyyteen kuuluvina, tai kertaostoksina jos tarvitsee vain jotain tiettyä joskus.
Silityskuvan materiaaliksi valittiin upea hologrammipintainen Smart Iron-On, jonka leikkaamiseen ei tarvita erillisiä leikkuumattoja. Harmi vain, että kamera ei suostunut ikuistamaan materiaalin upeaa hologrammipintaa sen kaikessa komeudessaan, mutta toivottavasti kuvista saa käsityksen. Hologrammihan on nyt myös erittäin trendikästä, ja Huono Äitihän on aina trendien huipulla ratsastamassa.
Iron-on eli silitettäviä projekteja leikatessa täytyy muistaa kaksi asiaa. Projekti täytyy kääntää peilikuvaksi (yhtä nappia painamalla, yllä) ja materiaali tulee syöttää koneeseen kiiltävä puoli alaspäin (alla).
Sitten taas annetaan Joyn tehdä työnsä, ja keitetään vaikka kahvit. Tosin nopeimpia projektien kanssa edes siihen ei ole aikaa, Cricut kun leikkaa todella sutjakkaasti.
Leikkauksen jälkeen irroitetaan ylimääräiset kalvot silityskuvasta, ja vaikka suurin osa lähteekin ihan vaan hitaasti mutta varmasti vetämällä, voi joskus pienimmissä koloissa olla tarpeen avittaa vähän Cricutin kaivertimella.
Sitten silittämiseen! Koristeltava tuote kannattaa esipestä, ihan varmuuden vuoksi, mutta pinnan silittäminen onnistuukin sitten samalla välineellä kuin kiinnityskin, ja paras siihen ei yllättäen ole joka kodin silitysrauta, sillä niissä ei ole ihan tasainen pinta ja välillä höyry saattaa jäädä päälle, mikä ei siis ole hyvä juttu silityskuvien kannalta.
Cricutilta löytyykin useampi erilainen EasyPress lämpöpuristin, ja meillä oli käytössä tämä maailman söpöin pieni ”silitysrauta”, eli Cricut EasyPress Mini. EasyPress Minillä silitettävien materiaalien kiinnitys onnistuu vaivatta ja ammattimaisen virheettömästi myös sellaisiin kohteisiin, joihin tavallinen lämpöpuristin ei taivu.
Tuloksena varsin upea pikku laukku, jonne voi kosmetiikan lisäksi sujauttaa vaikka suklaata.
Meikkipussukan voi tietysti myös personoida, mikä meilläkin on tarkoituksena, ja siksi jätettiinkin sille sopivasti tilaa. Mutta koska aattoon on vielä hetki aikaa, niin pidetään lahjan saaja vielä tonttujen salaisuutena!
Huono Äiti myös vieraili Sinellissä tutustumassa Cricut Joyn mahdollisuuksiin Cricut asiantuntija Riikan avustuksella, kurkkaa ihmeessä:
Tehtiin muuten myös pakettikortteja jouluun, koska aiempien vuosien vahva kokemus kertoo, että jos paketissa ei lue nimeä, ei sen saaja selviä pelkästään paketoijan muistista. Hyvä kun muistetaan edes mihin paketit on piilotettu. (Eikä aina edes sitä, kertoo eräs, joka etsii yhä yhtä joululle 2019 piilotettua pakettia.) Valittiin valmis projekti Cricut Design Studiosta, ja hauskat pakettikortit syntyivät alle puolessa tunnissa!
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.