Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sinelli ja Cricut.

Nyt on se aika vuodesta, kun luvan kanssa saa askarrella sydämensä kyllyydestä! Vaikkapa sitten joulukortteja ystäville, sukulaisille, tuttaville ja kummeille kaimoineen. Mikäpä sen mukavampi tervehdys, kuin itse tehty joulukortti, ja sen kunniaksi kaivettiinkin esiin aiemminkin testailtu Cricut Joy. Lue ihmeessä loppuun saakka, sillä mukana on myös lahjakorttiarvonta!

Koska odotukset on aina korkealla ja omat taidot yliarvioituja, lähdettiin nollasta sataan myös korttiaskartelussa. Sisäkortteja hyödyntävät korttipohjat suunniteltu juuri Cricut Joylle, ja niissä on kimalletta!! Ja sellaista kimalletta, joka pysyy siinä kortissa, eikä varise pöydälle, lattialle tai käsiin. Voidaan tässä vaiheessa rehellisesti sanoa, että YHTÄÄN kimalletta ei löytynyt mistään ylimääräisistä paikoista. Ei siis yhtään!

Sisäkortteja eli inserttejä sisältäviä kortteja askarrellessa tarpeen on myös kaksiosaisille korteille suunniteltu korttimatto, jotta ei leikata kuin se toinen puoli kortista. Uudelleenkäytettävän maton tarttuva pinta pitää huolen siitä, että leikattava materiaali pysyy paikollaan terän viuhuessa kuvion muotoon. Yksiosaisten korttien piirtämiseen ja koristekuvioiden leikkaamiseen kannattaakin sitten valita StandardGrip -konematto.

Napattiin heti alkuun todella näyttävä projekti Cricut Design Spacen valmiista projekteista, joista löytyy valikoimaa moneen makuun. Niin ilmaisina kuin kuukausijäsenyyteen kuuluvinakin, tai kertaostoksena hankittavina, jos tarvitsee vain jotain tiettyä joskus.

Valmis projekti on juuri sitä miltä se kuulostaakin. Ohjelma kertoo mitä materiaaleja tarvitaan ja missä vaiheessa. Itse piti huolehtia että valittiin oikea koko projektiin, valita leikattava materiaali ja tsekata että korttimateriaali oli hyvin paikallaan korttimatossa. Toisinaan voi olla tarpeen säätää kone leikkaamaan hieman vahvemmin, mikä onnistuu joko materiaalivalintaa muokkaamaalla tai terän painetta säätämällä.

Sitten vaan painetaan GO ja annetaan Cricutin tehdä työnsä.

Valmis leikkaus irtoaa vaivatta ja repeämättä matosta, ja viimeistelyksi riittää sisäkortin paikoilleen asettaminen.

Toki valmiita projektejakin voi kustomoida, mutta meidän mielestämme tämä kuusi oli varsin nätti valmiiksi.

Seuraavaksi kokeiltiin taas ihan itse tekemistä, koska odotukset omista taidoista on kovat. Pitänee myöntää, että toimituksen suunnittelijanlahjat eivät ihan yllä Cricutin valmiiden projektien tasolle näyttävyydessään, mutta yritys on tärkeintä.

Tälle kertaa haluttiin teksti ihan kirjoitettuna, eikä leikattuna, joten koneeseen vaihdettiin terän tilalle Cricutin kynä. Koneeseen sopivia kyniäkin on useaa väriä ja mallia, kuten esimerkiksi pesunkestävä kangaskynä tai tämä tällainen Fine Point Pen, joka tulee Cricut Joy-laitteen mukana.

Kuten leikkaamisenkin, myös kirjoittamisen kone tekee vikkelästi. Niin vikkelästi, että ei ehdi kissaa sanoa, eikä siis myöskään saada tarkkaa kuvaa kynästä toiminnassa 😂

Kun teksti on valmis, vaihdetaan kynä takaisin leikkuuterään, ja ohjelmoidaan leikattavaksi kulmat ja kuviot, vähän glamouria nimittäin, ja annetaan taas surruuttaa!

Tietenkään ei voida lopettaa (ajoissa) ennen kuin saatiin paperille tällainen vinkki kaikille niille aikuisille, joiden mielestä joulu saapuu yhä taikaiskusta tai porojen vetämänä, ja lahjat vain ilmestyvät kuusten alle. Ihan ilman revenneitä papereita, unohtuneita hintalappuja tai kadonnutta teipin päätä…

Tohkeissamme ehkä unohdettiin, että tämäkin kortti kaipaa ne kulmat joiden avulla kimalletausta pysyy paikallaan, joten ehdittiin jo irroitella innoissamme kortti alustasta. Onneksi sen saa siihen vielä helposti takaisinkin, ja kulmien lisäksi lisättiin vielä vähän muutakin kivaa kuvaa!

Kun kaikki haluttu on saatu leikattua, irroitetaan kortti alustasta taas tuttuu tyyliin ja asetellaan sopivan värinen insertti paikoilleen.

Sitten vaan kirjoitetaan haluttu tervehdys kortin sisälle ja vastaanottajan osoite kirjekuoren ulkopuolelle (käsin, ihan kaikkea ei Cricut Joykaan tee meidän puolestamme), ja postitetaan joko siinä Postin punaisessa joulukorttikuoressa ennen joulukuun puoltaväliä, tai myöhemmin koska se kuori on hukassa/osoite on hukassa/ei vaan ehditty. Onneksi korttien kuoret sentään tulee korttipaketissa mukana.

Cricut Joy on muuten oiva lahjaidea askartelijalle, ja semmoisen voi tarvikkeineen hankkia kuusen alle täältä. Lisää askarteluvinkkejä jouluun ja joulukortteihin löytyy täältä, sekä kokeneemmille että meille vähemmän kokeneille käsin tekijöille!

Joko sinä olet aloittanut korttiaskartelut? Huono Äiti arpoo kaikille askartelusta innostuneille lahjakortteja Sinellin myymälöihin! Kerro meille kommenteissa mitä SINÄ haluaisit Huonon Äidin askartelevan seuraavaksi Cricutin avulla (vinkkejä vaikka täältä), ja olet mukana kahden 20 euron lahjakortin arvonnassa. Osallistumisaikaa on 12.12. saakka, ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken kaksi 20 euron arvoista lahjakorttia Sinellin kivijalkamyymälöihin. EDIT! Arvonta on arvottu ja arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia