Teinit ovat ihan omanlaisiaan…ja kieltämättä koettelevat vanhemman hermoja.

Mutta mitä pitäisi tehdä, kun se teini-ikä tuntuu jatkuvan ihan loputtomiin? Sitä kysyy tämä kirjoittaja:

”Asuuko teilläkin teini-ikäinen?

Aamulla puhelimen herätys soi ja soi, ei reagointia. Vasta kun avaat verhot ja kiskot peiton pois saattaa jokin raaja liikahtaa.

Ajoissa joutuminen minnekään on mahdoton tehtävä. Tuntia ennen kehoitat laittautumaan valmiiksi, mutta kun pitäisi lähteä alkaa vasta tapahtua, jos silloinkaan.

Päivällä kuljetaan kuulokkeet päässä puhelinta tuijottaen.

Ruokailu. Ruoka on hiilihydraattihöttöä, pizzaa, pastaa, sipsejä. Itse ruokaa ei viitsitä tehdä.

Kun on tylsää, syytetään siitä muuta perhettä. Kun ei ole rahaa, on se jonkun muun vika. Kun tavarat ovat hukassa on se muiden syy tai kun pitäisi ottaa vastuuta omista tekemistä, sysätään se muiden harteille.

Yöllä kukutaan, ei nukuta. Kun muut nukkuvat, tai yrittävät nukkua, niin alkaa tolskaus.


Kuva Ali Yahya, ylin kuva Pawel Szvmanski.

Kuulostaako tutulta? Teini kuin teini.

Entäpä, jos teini onkin puolisosi? Kuinka kauan katsot menoa? Entä jos heräät vasta silloin, kun hän on osa kasvavaa katrasta ja huomaat eläväsi ja vastaavasi yksin aikuisena perheestä.

Mitä voit tehdä?”

Nimim. Millie

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Miten neuvoisit kirjoittajaa? Vai oletko itse aikuinen teini? Miksi toimit kuten toimit? Kerro kommenteissa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Asuuko teilläkin aikuinen teini?”

 • Inkku sanoo:

  Juu, asuu meillä. Hienosti tappaa parisuhteen kun mihinkään ei osallistuta ja lapamatokin on aktiivisempi kuin mies-teini. Ihan voi verrata tuohon tytär teiniin ainakin vuorokausirytmissä. Turha on odottaa että minulta saa läheisyyttä kun tulee nukkumaan tunteja sen jälkeen kun minä olen jo nukahtanut ja noustaan siinä vaiheessa kun minun ”työpäivä” on ohi. Minun rytmiä säätelee juniorit, jotka pitää saada ajoissa kouluun ja omat työt. Töiden jälkeen onkin sitten toinen työpäivä kun alkaa pakolliset ruoanlaitot ym. Mies menee päiväunille rankan työpäivän jälkeen. Kotityöt on mun niskassa kun tulen aikaisemmin kotiin niin minulla on aikaa tehdä ne.

 • Tupuna sanoo:

  Ei aikuista ihmistä tarvii herätellä, eikä hoputtaa lähtemään, jos ei herää eikä lähe, nii omapa on asiansa! Lopeta hyvä ihminen äitinä olo puolisollesi, pitää ison ihmisen opetella ottamaan vastuuta omista teoistaan/menoistaan.

 • Mummo sanoo:

  Heittäydy samanlaiseksi,…vähäksi aikaa.

 • Pomottava luonne sanoo:

  Pitääkö kumppanisi elää sinun standardien mukaisesti?
  Eikö hän saa syödä mitä tahtoo ja nukkua vapaapäivänä pitkään?
  Miksi hoputat häntä valmistautumaan? Kyllä aikuinen ihminen saa vaatteet päälle.
  Tuo asenteesi johtaa eroon.