”Luulin että bridezillat ovat tv-viihdettä. Ei kai kukaan oikeassa elämässä sekoa häistään niin paljon, että alkaa vaatia mahdottomia?

Väärässä olin.

Bridezilla on siis sellainen kauhumorsian, joita näkee tosi-tv-ohjelmissa. Sellainen, joka vaatii kohtuuttomia, oikuttelee ja draamailee.

Ilmeisesti bridezilloja voi olla monenlaisia, sen oppii jo tv:n perusteella…yllätys oli, että oikeassakin elämässä morsiamet käyttäytyvät niin. Osa vaatii että kaasot ovat hovineitoja, jotka myötäilevät prinsessamorsiamen jokaista mielipidettä ja toteuttavat kaikki toiveet. Jotkut bridezillat hukuttavat kaasot, perheenjäsenet sun muut valtavaan työmäärään. Koristeita pitää vääntää yötä myöten ja muuta.

Kaupallinen yhteistyö Rooty

Sitten on niitä bridezilloja jotka saavat itkukohtauksia ja hermoromahduksia kaikesta. Sekä niitä, jotka pyytävät muusikkoystäviä ja valokuvaajatuttavia ilmaiseksi häihin viihdyttämään ja kuvaamaan, kun pääseväthän he sentään morsiamen upeisiin HÄIHIN!

Sitten on kalliita lahjoja tilaavat bridezillat, kaiken vanhemmilla maksattavat bridezillat, polttaripettymys-bridezillat…

Kohtuullisen ”bridezillailun” vielä ymmärtää. Kyseessä on tärkeä päivä, ja siihen suhtautuu vakavasti. Pikku vastoinkäymisetkin tuntuvat isoilta kun stressaa, ja niin edelleen.

Mutta huhhuh…


Kuva Tiko Giorgadze, ylin kuva photo-nic.co.uk nic. Kuvituskuvia.

Miten morsiamen saisi tajuamaan, että pikkuasioilla ei ole mitään väliä? Siis oikeasti pikkuasioilla, kuten koristeiden tarkalla värisävyllä? Ei se hääpäivä pikkuisen eroavasta sävystä pilalle mene, ja tuskinpa koko juttua muistaa enää vaikka vuoden päästä häistä. Vai itkeekö joku silloin, että olipa huonot juhlat kun silkkinauhoja ei saanut laventelin värisinä vaan piti ottaa tavallinen liila?

Mutta sitä ei taida saada taottua bridezillan päähän, kokemusta on.

Bridezilla loukkaantuu, että ”kaikkia hänen valintojaan arvostellaan”. Että kaaso ”ei ymmärrä miten tärkeä juttu häät ovat”.

Omaa mielipidettäkään ei saa olla. Kaason mukaan en arvosta häntä kun kerron aidon mielipiteeni kysyttäessä. Hääkakun mausta, puvusta, koristeista, menusta, kaikesta pitää olla samaa mieltä kuin morsian tai on ilkeä ja kateellinen ja haluaa arvostella.

Miten morsiamelle voi sanoa, että relaa nyt hyvä ihminen? Ei näemmä mitenkään?”

Nimim. Kaaso

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Apua ystäväni on bridezilla!”

  • Ärsyyntynyt sanoo:

    Mulla on melko sama mutta tuore kokemus kuin nakke777, en kyllä tiedä ollaanko häiden jälkeen enää kavereita. Kylhän nyt hymyssä suin yhdet pippalot vetää läpi, ja tekee loppuu viel loput sovituista jutuista. Mut sen jälkeen voidaankin pitää ainakin vuoden taukoa yhtävyydestä ja katsotaan sitten. En ole halunnut ollakaan noin itsekkään ihmisen kaveri, joka ei arvosta mun ajan/rahan/suhteiden käyttöä hänen päivänsä eteen, vaan vaatii, kiukuttelee ja arvostelee kohtuuttomasti kaikkea, noh rahalla sais kyl jostain ostettua täysin mitä haluaa, eli jos ei kelpaa älä edes pyydä apua jos et oo valmis kiittää mitä tarjotaan!

  • Nakke777 sanoo:

    About 22 vuotta sitten paras ystäväni meni naimisiin ja piti ottaa viikko lomaa ennen hääpäivää että varmasti kerkisin tehdä kaiken halutun ja sittenkin minua kohdeltiin kuin roskaa. Ei ollut edes yöpaikkaa hääyönä.

    Meillä meni välit kokonaan. Ei olla oltu niiden häiden jälkeen missään tekemisissä