Nainen, haluaisitko miehen? Ymmärrettävää, moni nainen haluaa. Sopivasta miehestä voi olla paljon iloa. Epäsopivasta taas on hirmuisesti harmia. Siksi miehen valinnassa kannattaa olla tarkkana.

Huonon Äidin tutkimusryhmä listasi tärkeitä faktoja, joita he ovat oppineet miehistä lukuisien vuosien kokemuksella. Osa tietoudesta on peräisin jo esiäideiltä, ja sitten kantapään kautta itsekin huomattu. Usko tai kadu!

Kun valitset miehen näin, vältät ongelmat:

– Miehillä on vain kaksi vaihdetta: täysillä eteen tai luikerrellen pakoon. Jos mies on kiinnostunut sinusta ja tosissaan, huomaat sen kyllä. Jos mies kurvailee ja luikertelee, hän on matkalla pakosalle. Anna mennä.

– Älä ota komeaa miestä, pelkästään omaa silmää miellyttävä. Tämä on kauhea klisee, mutta totta: komean miehen komeus on mennyt hänellä hattuun. Komea mies on tottunut saamaan naisten huomiota, eikä hänen siksi tarvitse yrittää. Kun otat vähän rumemman mutta omasta mielestäsi kivan näköisen, saat sekä silmäniloa että luotettavan ja mukavan kumppanin. (Joojoo tiedetään että poikkeuksia varmasti on, ei vaan ole tullut yhtäkään vastaan!)

– Älä ota äitiongelmaista miestä. Jos äiti on miehen elämän ykkösnainen, sille ei ole mitään tehtävissä. Jos äiti on ollut sekopää ja kasvattanut pojastaan samanlaisen, sille ei ole mitään tehtävissä. Jos äiti puuttuu kaikkeen miehen elämässä, sille ei ole mitään tehtävissä.

– Älä ota miestä joka ei kosi tai edistä suhdetta muuten, jos haluatte naimisiin tai suhteen etenevän. Se, kuinka aloitteellinen mies on suhteen edistämisessä ei välttämättä kerro miehen tunteista, mutta kertoo siitä, että mies on aloitekyvytön. Homma jatkuu läpi koko suhteen ja joudut vetämään äijää perässäsi joka asiassa.

– Riippuvuusongelmainen, renttu tai pettäjä on aina riippuvuusongelmainen, renttu tai pettäjä, teetpä sinä mitä tahansa. Mies voi muuttua, mutta vain omasta halustaan. Harkitse tarkkaan haluatko odotella sitä.

– Pikkuvikoja on kaikissa. Valitse sellainen mies jonka pikkuvikojen kanssa voit elää. Mies ei nimittäin tule luopumaan niistä ikinä. IKINÄ. Valitsetko sukat lattialla, liian harvoin vaihdettavat kalsarit, auki jäävät kaapinovet vai huonon hammashygienian? Tai kenties valitset siivousvimman? Mieti tarkkaan!

– Ennen sitoutumista kuuntele kun mies syö. Pystytkö kuuntelemaan hänestä lähtevää maiskutusta vuosikymmeniä?

– Asenne ei muutu koskaan. Onko mies negatiivinen vai positiivinen? Veltto vai aktiivinen? Tyytyväinen vai tyytymätön? Huomioiva vai itsekäs? Ihastunut mies saattaa pystyä esittämään jonkin aikaa, mutta pohjimmainen asenne ei tule muuttumaan.

– Seksihalujen täytyy käydä yksiin. Siinä on varma juttu joka huononee vuosien saatossa vaikka suhde muuten paranisi: eroavat seksihalut tulevat erkaantumaan toisistaan entisestään.

– Älä ota miestä joka hotkii ruokansa. Ahmatilla on kiire muidenkin nautintojen kanssa…

– Vältä myös miestä joka on pihimpi kuin taloudellinen tilanne vaatisi. Säästäväisyys on hyve, mutta kitsaus on vitsaus.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Nainen, älä ota miestä joka ei kosi + muita tärkeitä faktoja miehen valinnasta”

 • Mie sanoo:

  Mitä jos itse on vätys ja epätasapainoinen🤔 ei ole paljon mistä valita. Pitää ottaa samanlainen kun muita ei saa.
  Ulkonäköä kyllä riittäisi, siitä se ei ole kiinni.

 • Luuseri sanoo:

  Olen varmasti ihan pohjasakkaa naisena, kun ei ole koskaan ollut isoa mieslaumaa mistä ”valita”.

 • Ieva sanoo:

  Täydellinen analyysi hyvin tuntemastani henkilöstä 😂

 • Ex sanoo:

  Kaikkipa oli totta. Ja suurin osa löytyy jopa yhdestä miehestä. Äidin puute (lapsuudessa) on myös yhtä suuri riski parisuhteelle. Koska mies etsii ikänsä sitä äitiään. Henkisesti rikkonaiset ihmiset tuovat kaiken mielestään kokemansa vääryydet parisuhteeseen. Perhetausta yleensäkin kannattaa katsoa tarkkaan koska sieltä ne mallit opitaan. He hakevat hyväksyntää ja keinoja kaihtamatta. Pettävät, koska niin on tehty heillekin. Aikuisena eivät kestä pettymyksiä ja ovat kaikessa negatiivisia.

 • ei kodinkone sanoo:

  Kaikista tärkein puuttui: älä ota miestä joka ei siivoa ja kanna vastuuta perheestään.

 • Karoliina sanoo:

  Tässä ne oli. Fiksu immeinen uskoo, tyhmempi koittaa kantapään kautta ja etsiskelee selityksiä matkalla.

 • Nimetön sanoo:

  Miten nuo fiksut naiset edes osaavat sellaisia miehiä kasvattaa että niitä kukaan ei huoli?

  • Sivustakatsoja sanoo:

   Tätä minäkin olen monesti miettinyt. Äiti kasvattaa pojastaan juuri sellaista, joka ei sitten kelpaa parisuhteeseen.

 • Kahraum sanoo:

  Yksi tärkeä puuttuu: vaikka mies olisi muuten kuinka ihana mutta luontainen intohimo puuttuu täysin, suhde pitää lopettaa. Sillä ei ole tulevaisuutta kuitenkaan.

 • Aurora89 sanoo:

  Aikalailla hyvin pitää paikkansa tämä listaus, on kantapään kautta vuosien varrella opittu.

 • Heipparallaa sanoo:

  – Äläkä tämänkaltaisia kolumneja luettuasi kitise iltalehdessä nelikymppisenä, miten olet ollut liian älykkään pelottava miehille koko elämäsi ja nyt tyhjä kohtusi kolkuttelee ja yksinäisyys harmittaa, kun mikään täydellisyyttä vähempi ei ole epärealistisuuspäissäsi kelvannut

  • Helsinkiläinen sanoo:

   Onneksi lapset voi tehdä yksinkin, vätysmiehet jäävät lisääntymättä.

   • Mikä ihmisbiologia? sanoo:

    Mielenkiintoinen väite 😅 Se ettei se vätys ole lapsen elämässä, niin vielä ei ole lasta syntynyt, jonka alkuun ei sellaista (tai sellaisen materiaa) olisi tarvittu ja näin sellainenkin lisääntynyt. Yksin ei ihmislaji lisäänny, se on varma.

 • Margarita sanoo:

  Todella naseva ja osuva kirjoitus. Allekirjoitan monia kohtia 😊.

 • Minna sanoo:

  Olisi mukavaa, jos ihmisistä lakattaisiin puhumasta rumina.

  • Nimetön sanoo:

   Ymmärrän pointtisi, mutta tässä tapauksessa en tiedä olisiko ilmaus ”vähemmän komea” ollut sen parempi. Ruma on kieltämättä ruma sana, ja sitä voisi toki kylvää vain varoen. Jos kuitenkin jollain lailla halutaan tuoda esiin sitä tosiasiaa, että monet (?, itse en mene täysin takuuseen tästä) huomattavan komeat miehet ovat tottuneita siihen huomioon, eivätkä välttämättä sitten jaksa panostaa siihen suhteeseen, kun saavat kuitenkin heti uuden halutessaan. Olen itse selvästi viehättävänä pidetty nainen, ja minulla on kyllä hyviä kokemuksia miehistä, joita voidaan pitää yleisesti komeana. Tässä taitaakin olla enemmän kyse siitä, että valitkaa kumppani, joka on samalla tasolla sinun itsesi kanssa. Tämän tason tietenkin määrittää jokainen itse, jollekin se ulkonäkö on se tason määritelmä, jollekin koulutus tai älykkyys, jollekin perhearvot. Minun mieheni arvostaa ulkonäköäni, mutta vielä enemmän arvostaa älykkyyttä ja järkevyyttä ja yhteisiä mielenkiinnonkohteita. Hän tuntuu vakavissaan uskovan, että ei voisi löytää itselleen yhtä hyvää naista, kun minä olen. Niin ja hyvällä tässä tarkoitan siis sopivaa 😅 En varmasti ole paras valinta kaikille, mutta hänelle olen. Komeudestaan huolimatta hän panostaa suhteeseen ja on erittäin hyvä mies. Yhteistä taivalta takana useita vuosia, ja edelleen kaikki edelleen hyvin. Toki hänestä vikoja löytyy, mutta viat ovat sitä tasoa, että enpä niistä edes viitsi huomautella yleensä.

  • Tavis sanoo:

   Kyllä,kauniilla kuorilla varustettu ihminen voi olla luonteeltaan todella ruma niin miehet kuin naisetkin.

  • Rupisammakko sanoo:

   Ulkoinen komeus/ kauneus (tai miksi sitä haluaa nimittääkään) ei ole mun mielestä ns. vakio, että sitä joko on komea/ kaunis tai ei ole. Mun kokemuksen mukaan se on muuttuja, joka on täysin riippuvainen sisäisestä kauneudesta. Se on jännä, kuinka ns. komea mies muuttuu silmissä ulkokuoreltaankin ei niin viehättäväksi katsojan silmässä, jos ei sisäinen kauneus kohtaa katsojan kanssa.
   Ja päin vastoin… voi luoja, miten komeaksi voi mies muuttua omissa silmissä, kun on kaunis sisältä. Se ehkä onkin se harmitus kaikessa, että sisäinen kauneus ei näy siinä ensihetkessä. Ja moni oikeasti kaunis ihminen jää vähemmälle huomiolle. Tai ehkä se on kuitenkin onni… Se on mahdollistanut itselle sellaisen aarteen löytymisen, mun silmissä maailman komein mies. Eikä mun tarvitse perustella tuota väitettä kenellekään millään yleisillä kauneusihanteilla. Se on mulle enemmän kuin riittävä, että hän näyttäytyy mun silmissä kauniina. Ja toivottavasti mä myös hänen silmissä. Muiden ihmisten silmissä voin sitten näyttäytyä vaikka rupisammakkona, ei ole niin väliä.