Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Mieheni on ukkoutunut. Olemme nuoria vanhempia, mutta mieheni käyttäytyy, kun eläkeläinen. Hän haluaa elää joka päivä tavallista arkea. Ei hän ennen ollut tällainen. Teimme yhdessä asioita. Nyt jo ravintolassa käynti on liikaa, ruoat voi tilata kotiin.

Työpäivän jälkeen väsyttää ja lapsilla on nukkumaanmenoaika lähellä, joten mitään ei kannata tehdä. Viikonloppuisin taas ei myöskään huvita lähteä lähileikkipuistoa kauemmas. Ruoaksi riittää makaronilaatikko, ei tarvitse kokeilla uusia ruokia (rakastaa kuitenkin syödä ja on kaikki ruokainen, mutta ruuan pitäisi olla valmiina pöydässä ilman vaivaa). Kaupasta ostetaan täysin samat tuotteet joka kerta, koska uutuustuote voisi olla pettymys. Kotia ei tarvitse remontoida tai sisustaa, kun kyllä ne opiskeluajoilta peräisin olevat eripari tavarat ajavat asiansa, mitä sitten jos ovatkin jo vähän rikki.

Välillä mietin onko hän masentunut, mutta eihän vaikuta siltä. Arjesta löytyy ilonaiheita ja päivittäinen elämä sujuu hyvin, kunhan vaan ei tarvitse nähdä vaivaa minkään eteen. Miten saada mies innostumaan muustakin kuin samaa kaavaa menevästä arjesta?”

Nimim. Tylsistynyt vaimo

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Apua, mieheni on ukkoutunut!”

 • Elmo sanoo:

  Puhukaa. Jos ei ole nepsyä, toista naista tai testot alhaalla, tai muuten hirveä fatiikki, niin en tiedä mikä voisi olla kyseessä. Pikkulasten kanssa ja töissä voi olla myös rankkaa.

 • Anttijussi sanoo:

  Nykymiehen kun tulee olla huippukokki, pyykinpesukone, madonna sekä manwhore makuuhuoneessa täyttääkseen tasa-arvovaatimukset niin joitain pieniä ristiriitoja saattaa valitettavasti parisuhteissa tulla. Oletettavasti miehestään valittava on jo vuosia tätä pettänyt, onhan se naisten oikeus.

 • Tutulta kuulostaa sanoo:

  Meillä oli sama ja hups heijaa hänellä olikin samaan aikaan toinen nainen josta jäi kiinni.Kotona kaikki muu sujui seksiin, mutta ei halunnut panostaa kotiin eikä lähteä yhdessä mihinkään.Olisi tietysti voinut törmätä suhteeseen.

 • Toiset nyt vaan on tappavan tylsiä ihmisiä sanoo:

  Ihmisestä tulee yhä enemmän itsensä kaltainen mitä vanhemmaksi tulee, eli jos tyyppi on laiska nuorena, tulee hän olemaan vielä laiskempi vanhana.

 • Anonyymi sanoo:

  Pikkulapsiarki on erilaista kuin kahdestaan elo ja olo. Ei jaksa arkena mihinkään ylimääräisiin hösdötyksiin panostaa. Ehdota miehellesi treffi-iltaa? Vai joko on mennyt lusikat jakoon, yli kaksi vuotta vanha juttu.

 • ukki sanoo:

  Otat eron miehestäsi.
  Sinä löydät uuden virkeän kumppanin ja miehesi löytää vertaisensa.
  Elätte sen jälkeen onnellisina erillään elämänne loppuun asti.
  Niin helppoa se muutoksenteko on.

 • Kyllästyny turhaan valitukseen sanoo:

  No tähän ei voi muuta sanoo ku itte oot valintas tehny ja ottanu tommosen.aina voi käyttää mielikuvitusta ja piristää elämää vaikka sitte siellä kotona ja jos ei muu auta nii ukko kiertoon.Nii ja jos masennusta mietit niin tämä ei ole oikea paikka semmosesta kysellä.suosittelen siinä tapauksessa soittoa mielenterveystyön puhelimeen.

 • Varo vain sanoo:

  Siitä se kotona öllöttely alkaa, josta vasta oli kirjoitus.

 • Väsähtänyt äiti sanoo:

  Ehkä sun mies on vaan tosi väsynyt ja kaikki on liian vaivalloista, niin helpompi vaan vetää samalla kaavalla joka päivä.
  Ja mitä pidempi aika on siitä, kun on vähän repäissyt, niin vähemmän vaan kaipaa mitään mitä oli ennen lapsia. Tämä siis omiin fiiliksiin peilaten.

 • Nimetön sanoo:

  Noh, ruokaan liittyvät asiat ei kyllä ole ukkoutumista. Ravintolaankaan ei tarvitse edes nuoren ihmisen päästä tai haluta. Onko hänellä omia mielenkiinnonkohteita? Onko jotain sellaista, mitä hän haluaa, mutta ei ehdi tai jaksa perhe-elämän keskellä? Jos mitään ei löydy, niin sitten olisin huolissani. Jos taas jotain löytyy, niin sitten teidän intressit elämään ei vain välttämättä kohtaa. Silloin miestä ei tule syyttää ukkoutumisesta.