”Olen lopen kyllästynyt kaikkiin niihin ohjeisiin, mitä parisuhteen toimimisen ehdoksi annetaan. Näitä ohjeita kerrotaan lehtijutuissa ja nettijutuissa kyllästymiseen asti.

Jokaisen tällaisen jutun ennakko-oletuksena on se, että miehet ovat täysiä idiootteja.

Myönnän toki, että moni mies on kasvatettu niin, että tunteita ei saisi näyttää eikä tunteista puhuta. Sekä niin, että kotityöt on aina hoitanut joku muu, eikä pojalta/ mieheltä ole vaadittu paljoa. Ehkä ei ole vaadittu mitään, ja naisen kanssa yhteisessä kodissa asuessa sitten tulee ongelmia.

Mutta tekeekö tämä kasvatus miehistä myös typeryksiä? Ohjeiden perusteella voisi niin luulla.

Ohjeet kuuluvat näin:

– Miehelle pitää puhua sillä ja tällä tavalla… Esimerkkinä tästä, että pitää sanoa suoraan tee, eikä tekisitkö.

– Miehet eivät ymmärrä asiaa x… Esimerkkinä se, että miehet eivät vaikka ymmärrä, että pyykit eivät kuivu jos ne ovat telineellä runtussa.

– Anna palaute hampurilaistekniikalla, ensin kehu, sitten korjattava asia, sitten kehu… Tämä on kai siksi, että muuten näille lapsellisille miesrassukoille tulee paha mieli?!

– Eikun älä sano miehelle noin monimutkaisia asioita, miehet eivät ymmärrä jos sanot monta asiaa yhtä aikaa… Juu kahta tai kolmea ohjetta ei voi antaa koska se on liikaa, aikuiselle miehelle!

– Mies tarvitsee seksiä voidakseen antaa läheisyyttä, naisen pitää ymmärtää se… Niin että jalat auki vaan, vaikka mies ei olisi puhunut sinulle tai koskenut sinuun kahteen viikkoon. YMMÄRRÄ hyvä nainen!

– Mies ei osaa sanoittaa tunteitaan, anna miehelle tilaa keskustella äläkä ole koko ajan äänessä… Muista, että kun keskustellaan, niin sinä olet hiljaa ja annat miehen puhua!

Mitä ihmettä! Ihan oikeasti, miksi nämä ohjeet ovat tällaisia? Mitä idiootteja miehet muka ovat??

Eihän meistä kukaan aina ymmärrä toista 100%, mutta eivät kai miehet joukkona ole erityisen hölmöjä? Sellaisia, että heidän seurassaan pitää asetella joka sana oikein, että varmasti tulee ymmärretyksi? En usko, että ovat.


Kuva Kyle Glenn.

Onhan suurin osa aikuisista miehistä ihan toimintakykyisiä, käy töissä jopa vaativissa tehtävissä, osaa ajaa autoa ja ehkä pelata erilaisia pelejä, moni osaa ruokaakin laittaa sun muuta. Silti parisuhdeohjeet annetaan sen mukaan, kuin suhteen miespuolinen osapuoli olisi täysin vajaaälyinen ja lisäksi täysin vapautettu kaikesta vastuusta.

Kai nyt toisellakin osapuolella, sukupuolesta riippumatta, on vastuuta suhteesta?

Ihmeellinen oletus, että toinen voi lillua perässä kuin jokin ameeba, ja toinen muotoilee siinä sanojaan sitten että se tallukka kumppanikin tajuaisi! Ketä tällaiset ohjeet auttavat, ihan oikeasti?

Tuskin ainakaan miehiä, joita parisuhdeohjeet pitävät tahdottomina ja vastuuttomina typeryksinä.”

Nimim. Äly hoi

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia