Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sinituote.

On koteja joissa on aina, tai vähintään melkein aina, tavarat järjestyksessä, ihanan siistiä ja miellyttävä tuoksu. Ja sitten on koteja joissa näyttää ison osan aikaa tältä:

Siivoamaton keittiö

Todellista kuvamateriaalia erään Huonon Kodinhengettären keittiöstä.

Ja molemmissa perheissä käy oletettavasti joskus yllätysvieraita. Useimmalle on tuttua arki-illan iltapäivän puhelu jossa anoppi/täti/sisko/kumminkaima kertoo olevansa nyt just sattumalta lähistöllä ja voisi tulla piipahtamaan ihan vaan pikaisesti! Jes!

Sitten iskee paniikki, koska päivittäisestä siivouslukujärjestyksestä huolimatta homma ei tällä(kään) kertaa ollut toiminut. Ehkä se jolla oli keittiö viimeksi olikin edellisen päivän kaverin luona, tai ehkä wc kyllä siivottiin, mutta aamulla oli kiire lähteä töihin ja se surullisen kuuluisa altaanreunan säilytystila vähän räjähti käsiin.

Me Huonossa Äidissä väitämme, että siivous on muuttunut. Siivouspäivät ovat muuttuneet ”vähitellen ja nopeasti joka välissä” -tyyppiseksi tekemiseksi sen sijaan, että siivoukselle uhrataan lauantai ja perjantai-ilta tai you know!

Jos siivoustilanteesi on erittäin SOS!, saat jopa sotkuisimman kodin näyttämään siedettävältä kyläilijöiden silmiin näillä Huonon Äidin pikasiivousnikseillä ja uusilla SINI pikasiivoustuotteilla!!

Sini pikasiivouliina pölyjä pyyhkimässä

Pikasiivouksen ABC

 

1. Kartoita katastrofialueet

Vieraiden ei tarvitse nähdä koko kotia, joten keskitytään tärkeimpiin alueisiin. Muut voi jättää huomiotta, ja jos anoppi uhkaavasti lähestyy suljettua makkarinovea, kerro että sinne ei voi mennä, koska siellä on just nyt eristyksissä pihalta talteen otettu ja erittäin aggressiivinen karkurikilpikonna odottamassa omistajaansa tai joku, mikä hyvänsä.

Hyvin käyttäytyvät vieraat näkevät asunnosta ensin eteisen, sitten olohuoneen ja kahvitellessa keittiön, sekä 99% varmuudella wc:n, joten keskitetään siivous näihin alueisiin.

2. Tavarat paikoilleen

Yllättävää kyllä, vain pieni osa levällään olevista tavaroista löytää oikeasti oman paikkansa kovin nopeasti. Joten jos tiedät että ehdit viedä jokaisen sukan yksi kerrallaan pyykkiin, lelut, kirjat, koulureput ja muut ehdottoman tärkeät tavarat (esim. palikkakissat, kts. kuva alla) omistajiensa huoneisiin, ja tyhjät limsapullot tai muropaketit kierrätykseen, niin ole hyvä. Muussa tapauksessa ota avuksi pyykkikori, ja lapa se täyteen tavaroita jotka eivät kuulu sinne missä ovat juuri nyt.

Puupalikasta askarreltu lemmikkikissa

Toiseen käteen voi yrittää ottaa roskapussin, ja täyttää sitä samaan aikaan roskilla, tai sitten voit tehdä kaksi kierrosta, ensin pyykkikorin kanssa ja sitten roskapussin. Sitten piilotetaan taas todisteet. Pyydä/anele/lahjo teini viemään roskat ja tunge täysi pyykkikori minkä tahansa suljettuna pysyvän oven taakse.

3. Keittiö

Ensin tiskit. Jos koneessa on puhdas ja ehdit, tyhjennä se ensin. Jos et, tai se on jo täynnä hyvin likaisia astioita, piilota loput tiskit uuniin. ÄLÄ laita uunia päälle, kodikkaan pullantuoksun sijasta saat todennäköisemmin palaneen käryn.

Seuraavaksi nappaa paketista Sini Pikasiivousliina, ja pyyhi kaikki välittömästi näkyvät pinnat ja tasot. Keittiön pöytä, tiskipöytä, hella jne. Huuhtele tarvittaessa ja pyyhi kunnes koko keittiö kiiltää (ei mene edes kauaa). Kertakäyttöiset pikasiivousliinat ovat hygieenisiä, hajusteettomia, Allergia-, iho ja astmaliiton hyväksymiä, ja 100% kompostoituvina myös ekologisia. Älä kuitenkaan vielä heitä pois, sillä liina on sen verran kestävä että käytetään sitä vielä myöhemmin WC:n pesussa.

Sini pikasiivouliina keittiössä

4. Olohuone

Koska kaikki ylimääräiset tavarat on hoideltu jo kohdassa 2, ei täällä pitäisi olla hirveästi mitään siivottavaa edes. Suorista huonekalut, näytä matoille vähän imuria ja pyyhkäise lattiapinnat Sini Kertakäyttömopilla.  Niin ja jos keittiössäkin on mopattavaa, niin nyt muistetaan sekin ja pyöräytetään moppia myös köökin lattialla.

Sini kertakäyttömoppi käytössä

Jos teillä(kin) on aikaa siitä kun joku on viimeksi pyyhkinyt pölyt, tulee avuksi nyt kuiva pikasiivousliina.  Sopii kaikille kodin pinnoille, myös taulutelevisiolle, ja on kostean kaverinsa tavoin myös monikäyttöinen. Käy pölyjen lisäksi keittiön ja wc:n ylläpitosiivoukseen, ja on myös täysin biohajoava, eli käytön jälkeen kompostoitava!

5. WC

Nyt otetaan keittiöstä ja pölyjen pyyhinnästä käteen jääneet pikasiivousliinat uudestaan käyttöön. Tarvittaessa huuhdellaan liinat tai kostutetaan uudestaan, ja aloitetaan vessan siivous, puhtaimmasta likaiseen päin. Eli ensin peilistä hammastahnaroiskeet, sitten pyyhkäistään valokatkaisijat ja näkyvät tahrat pinnoilta. Seuraavaksi käsienpesuallas ja hanat, ja lopuksi pyyhitään vielä pöntön pinnat. Liinat ovat erityisen käteviä wc:ssä sillä bakteerit eivät leviä muualle asuntoon kun liina heitetään käytön jälkeen pois. Eli nyt voidaan heittää liinat menemään, suoraan kompostiin! Huomio: jos talossasi elää teinipoikia, ole erittäin tarkka pytyn kanssa, koska niin sanotusti kiireessä roiskuu (ehkä myös lattiaan ja seinille).

Pikasiivousliina on 100% biohajoava

Viimeiseksi kaadetaan vähän ainetta pyttyyn, hinkataan, ja jätetään vaikuttamaan (vaikutus on se, että vieraille näyttää kuin olisit raatanut hiki hatussa koko päivän siivoten).

6. Eteinen

Ensimmäiseksi vieraat näkevät eteisen, joten on tärkeä saada ensivaikutelma puhtaasta kodista. Kengät riviin ja ravistele matto pihalle. Kurajäljet lattiasta saa irti näppärästi käyttämällä Sinin kertakäyttöistä kosteaa moppiliinaa. Liina vaan kiinni monitoimimoppiin, mopataan sydämen kyllyydestä, ja käytön jälkeen hävitetään todisteet. Jos et ehdi kaivaa moppivartta esiin, konttaa.

Sini kostea moppiliina käytössä

TADAA! Vielä suihkautetaan vähän ilmanraikastinta kriittisimpiin paikkoihin (ei kainaloihin, siihen on omat aineensa) ja teeskennellään että teillä on aina näin hyvä siivo. Tapojen mukaan vieraiden saapuessa muista kuitenkin pyydellä anteeksi sotkua ja pahoitella että ei ollut oikein aikaa siivota. Tämä on erittäin tärkeää siksi, että vieras varmasti vaikuttuu kodinhengettären taidoistasi ja syyllistyy samalla oman kotinsa sotkuisuudesta.

Puriko siivouskärpänen? Tuntuuko että olisi tarvetta uusille siivousvälineille? Nyt voit päästä kokeilemaan SINIn uutuksia!! Huono Äiti arpoo 3 kpl siivoussettejä, joka sisältää kaikki neljä artikkelissa mainittua uutuusliinaa ja moppia, sekä monitoimimopin ja varren. Setin arvo noin 60 euroa. Kommentoi alle vaikka kuinka kauan teillä käytetään aikaa päivittäin siivoukseen, ja olet mukana arvonnassa!!

SINI uutuustuotteet pikasiivoukseen

Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sinituote.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 141 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

141 vastausta artikkeliin ““Apua! Anoppi soitti olevansa jo matkalla ja meillä näyttää tältä!!””

 • Laura sanoo:

  Noin tunti päivässä

 • Kun jaksaa sanoo:

  Riippuu omasta voinnista terveyden suhteen. Välillä ei jaksa yhtään, toisinaan sitten hiukan. Silloin ongelma on aloitus, aloitanko siitä mihin viimeksi jäin vai uudelleen alusta…
  Toisinaan siivous on se helpompi vaihtoehto kun vielä enemmän energiaa vaativa homma odottaa. Yhtä kaikki, terveyden allettua rikeerata myös siivous on jäänyt vähemmälle enkä mikään siivousintoilija ollut aiemminkaan.

 • Kahden aikuisen huusholli sanoo:

  Keskimäärin 20 min päivässä.

 • Bubbs sanoo:

  Yhden hengen taloudessa järjestys pysyy kohtalaisesti, keittiötä lähinnä siivoilen päivittäin, ehkä vartin.

 • Marie sanoo:

  Olisko n. 15 min eli keittiö ja ehkä pientä lakaisua lattioille kriittisistä kohdista.

 • Suurimman osan aikaa siivousintoilija sanoo:

  Joka päivä yritän siivota pitkin poikin kotia ja ainakin keittiön! Imuri kaivetaan esiin kerran kaksi viikossa pakon sanelemana, kuraa,hiekkaa ja näkkärin muruja löytyy aina. Vessat pesen kerran viikossa. Moppaus valitettavasti ei kuuluu lempipuuhiin ja ei kyllä ihan kerran viikossa moppi välttämättä heilu….
  Ja sitten välillä koko paikka aivan kaaoksessa kiitos kiireisen arjen ja välillä yllättävän huonon motivaation😅

 • Päivi sanoo:

  Tiskikoneen tyhjentäminen max 10 minuuttia. Lapsen ohjaaminen, patistelu, uhkailu ja pakottaminen tyhjennyshommiin noin neljä tuntia äidin aikaa.

  Ja tehään kai meillä joskus muutakin siivoukseen liittyvää.

 • AMS sanoo:

  Kodin kunnosta päätellen päivittäin käytetään liian vähän aikaa siivoukseen, mutta arvio keskimäärin puoli tuntia päivässä.

 • Marjut sanoo:

  10-15 minuuttia eli lähinnä keittiö siivotaan päivittäin.

 • Lettu sanoo:

  Meillä siivoaa lähinnä mies, sillä mä en tykkää siivouksesta ja mies taas pitää siitä. Mutta hänkin on nyt ”laiskistunut” ja siivoamiseen kuluu kyllä todella vähän aikaa. Keittiö on kyllä se, jonka pitää olla kuitenkin kunnossa.

 • Huithapeli sanoo:

  En tiedä, paljonko sitä aikaa menee, mutta tuloksesta päätellen liian vähän.

  Ei mahda mitään, siivoaminen vaan on tylsää ja elämä täynnä mahtavia asioita tehtäväksi ❤️

 • Hissukka sanoo:

  Huono siivoaja olen. Pikasiivouksia silloin tällöin ja kun oikein ahdistaa, vähän enemmän. Äitini käy poikaa hoitamassa välillä iltaisin ja yleensä myös siivoaa keittiössä samalla….

 • Riikka76 sanoo:

  Tiski ja pyykkivuoria joutuu taltuttamaan päivittäin mutta ilman yllätysvieraita meillä siivotaan vaan sillon ku mua alkaa ärsyttää kun jaloissa kantautuu hiekkaa sänkyyn😜

 • Ms.Paula sanoo:

  Siivotaan harvoin ja oli todella hyviä vinkkejä! Tykkään elää pienessä kaaoksessa ja en ole kodin hegetär. 👍😅

 • Taina sanoo:

  Meillä tehdään usein paniikkisiivosmisia yllätysvieraiden vuoksi. Haluaisin että kotini olisi siisti mutta kun elämässä on paljon muuta kivaa tekemistä kuin siivoaminen.

 • Nannannaa sanoo:

  Päivittäin tiskikone pyörii ja pöydät pyyhitään eli noin 10min. Sitten kura-aikoina ei enää riitäkään pari kertaa viikossa imurointi vaan päivittäin saa imuroida ja myös pestä lattiat. Siivoukseen käytetty aika per päivä triplaantuu 30minuuttiin. Olisipa mukava testata tuotteita!

 • Tiiku sanoo:

  Meillä iltaisin siivotaan lelut koriin ja tiskit keittiöön. Imurointi noin kerran viikossa on vielä riittänyt.

 • Tanja sanoo:

  Lähestyvän muuton ja asunnon myynnin (näytöt… 😫) vuoksi nyt on ollut pakko nysvätä normaalia enemmän. Normaalisti olen juuri tällainen pikasiivoaja.

 • Ei-pullantuoksuinen äiti sanoo:

  Koneet pyörivät päivittäin.
  Mutta muutoin voisi enemmän yrittää siistiä. Syksyisin ulkoa tuleva rapa on ihan infernaa.