Vihaatko siivoamista? Vai rakastatko? Oli miten oli, se on kuulemma kuin kilpaa ajaisi. Samanlainen adrenaliiniryöppy ja jännityksen tunne! Samaistutko?

Näin väittää Mr. Clean puhdistusaineiden teettämä tutkimus. Tutkimuksen mukaan ihmisen kroppa reagoi siivoamiseen samoin kuin kilpaa ajamiseen, eli siitä seuraa ”adrenaliinivyöry ja parempi mieliala”. Lienee henkilökohtaista, käykö tosiaan näin!

Joidenkin mielestähän siivous on ihanan rentouttavaa. Mieli lepää, kun saa omalla työllään jotain konkreettista aikaan, ja siistiä kotia on mukava katsella. Rojukasat, pölypallerot ja tahrat eivät rassaa.

Sitten on niitä, jotka tunnistavat itsensä pelkästään tuosta ”adrenaliinivyöry”-osuudesta! Ja sanotaanko nyt vaikka nätisti niin, että kohonnut mieliala ei välttämättä liity asiaan mitenkään, mutta esim. kohonnut äänentaso voi hyvinkin liittyä!! Eli jos tutkimus väittää, että siivous nostattaa samanlaisia tunteita kuin kilpaa ajaminen, kenties siivousta vihaavat henkilöt ovat sitten ikäänkuin rattiraivon kourissa!

Tutkimus tehtiin monitoiroimalla koehenkilöiden sydämen sykettä ja ihoreaktioita. Niissä ei voi huijata, joten voisi siis olettaa, että tutkimus pitää paikkansa. Selville saatiin myös se, että täydet 100% tutkimukseen osallistuneista kertoi, että siivoamisen jälkeen oli hyvä fiilis siitä, että oli saanut jotain aikaan. Sitä voi itse kukin käyttää motivaationa ja muistutuksena itselleen!

Osallistujat kertoivat myös, että siivous vähensi hermostuneisuutta ja vihamielisyyttä. Sitä tutkimus ei paljasta, että koettiinko näitä tunteita kuitenkin siivoamisen aikana…moni siivousta vihaava kun varmasti voi myöntää tuntevansa suoranaista raivoa kiskoessaan perässään niskottelevaa pölynimuria ja kerätessään koko muun perheen käytettyjä sukkia, likaisia astioita ja roskia pöydiltä, tasoilta ja sohvan alta!

Joka tapauksessa tutkimus vahvistaa, että lopputulos palkitsee. Mutta toisaalta, kyllähän me tiedämme senkin, että juoksulenkin jälkeen on hyvä olo, mutta sohva houkuttaa silti usein enemmän!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Siivous on kuin formuloita ajaisi, väittää tutkimus!”