Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Kaslink Aito.

Ensimmäiset koulupäivät takana ja tosi monta edessä. Mutta mistä kehitellään jokapäiväinen välipalamme – siinä ihana ikuisuuskysymys!

Lapset arvostavat välipalaa yleensä enemmän kuin ruokaa ja tahtovat välipalaa välipalojen välillä, tätä kutsutaan elämäksi ;).

Ravinnolla on älyttömän suuri merkitys jaksamiseen ja sillä mitä syöt on väliä. Ja syömisen väleillä on väliä myös. Moni koululainen, vasta-alkaja tai kokenut koulutien kulkija, törmää koulujen alkaessa tilanteeseen, jossa kesän ruokarutiineilla jätski ja limu ei välttämättä pärjää enää pitkää päivää koulussa. Nälkäkiukku herää henkiin useammin kuin on toivottavaa. Jos aamupala syödään esimerkiksi seitsemältä, lounas nautitaan (tai näykitään, kouluruoasta ja ruokalijasta riippuen) yhdentoista tienoilla, ja päivällinen viiden tai kuuden maissa, jää iltapäivälle kamalan vähän energiaa leikkimiseen ja oppimiseen.

Esittelemmekin mullistavan keksinnön, joka onneksi on jo monelle vanhemmalle tuttu, ja lapsillekin toivottavasti: välipala! Nimensä mukainen pieni purtava aterioiden välissä. Huippua! Jotta jaksaisi koulun jälkeen iltapäiväkerhoon, pyöräilemään tai vaikka heittämään frisbeegolfia neljäksi tunniksi, on tärkeää, että keholla on mitä polttaa, että jaksaa. Nälkäraivari on ihan tuttu juttu monelle aikuisellekin, ja lapsi sentään tarvitsee sitä extraenergiaa ihan jo kasvamiseen. On  tutkittu juttu, että nälkäisenä ärsyyntyy helpommin eikä oikein jaksa keskittyä.

Miltä kuulostaa valmis välipala, joka on suunniteltu ihan tasan lapsia varten, lasten avulla? Aika hyvältä, ja siksi Huonon Äidin testiryhmä testasi Kaslink Aito uudet kauravälipalat.  Makuina ovat lasten itse valitsemat: päärynä-vanilja ja mansikka-banaani, jotka ovat täysjyväkaurasta valmistettuja, gluteenittomia, maidottomia ja laktoosittomia. Eli myös allergisille tai erityisruokavaliota noudattaville sopivia.

Terveellisen välipalan peruspilareita ovat kasvikset, hedelmät ja marjat sekä täysjyväviljat, ja Aito Kauravälipaloissa on kaikkia.  Pääraaka-aineena on gluteeniton kotimainen täysjyväkaura ja tuotteen makeus on peräisin hedelmistä, ilman lisättyä sokeria. Kuitupitoinen kaura sisältää mm. sinkkiä, rautaa ja magnesiumia, sekä hitaasti energiaa vapauttavia hiilihydraatteja. Verensokeri pysyy tasaisena ja vältytään nopeiden hiilarien aiheuttamilta energiamuutoksilta, nopeilta piikeiltä ja huimaavilta laskuilta ja myös nälkäkiukulta.

Itse testiin sitten: tuotetestaus suoritettiin hyvin epälaboratoriomaisissa olosuhteissa koulun jälkeen. Testaajina neljäs- ja kuudesluokkalaiset sekaruokailijat ja “vain vähän vanhempi” vegaaniäiti. Lisäksi yritettiin saada takapihalla asustanut toukka mukaan testiin, mutta sitä ei kiinnostanut.

Pieni vihreä toukka nurmikolla

Uutuuspakkauksen ulkonäkö herätti kehuja, testiryhmä oli yksimielisesti vakuuttunut että pakkaus on ihanan pirteä, sopii lapsille, herättää kiinnostusta, ja varsinkin pienet vihaiset linnut ovat todella söpöjä. Testaajat odottivat mielenkiinnolla kauravälipaloihin tutustumista, ja pakkauksien paljastuessa kauppakasseista tuli jo kysymys että voidaanko ostaa näitä myös useammin. Päädyttiin tulokseen, että maistetaan ensin, ja päätetään sitten.

Välipalan koostumuksesta ja ulkonäöstä raati kertoi seuraavaa: “Helppo syödä, ei jää kurkkuun.” “Tuntuu jogurtilta.” “Pehmeä.” “Luonnollisen näköisiä, kivat värit, kasvillinen.” “Näyttää hyvälle.”

Maistelijoista osa kokeili kaurapohjaisia välipaloja ensimmäistä kertaa, ja maku oli myös heidän mieleensä: “Kauran vivahdus, ihanasti vaniljaa, mutta ei liikaa. Sopivasti päärynää.” “Maistuu vähän jollekin tutulle” “Hyvä.”

Maistelussa Kaslink Aito Päärynä-vanilja

Kokeneemman maistajan yllätykseksi välipaloissa ei tullut esiin kauran maku, vaan pääosassa olivat hedelmät, ja vanilja. Koko raadin yksimielinen suosikki oli päärynä-vanilja, joka inspiroi raatia myös kokeilemaan sopisiko se täytekakun täytteeksi. Siitä kuitenkin joskus muulloin ehkä lisää, koska ainakaan tällä kertaa gluteeniton ja vegaaninen kakkupohjakokeilu ei ollut ihan julkaisukelpoista tavaraa, eikä siitä kyllä kakkuakaan tullut. Ehkä pitäisi seurata jotain reseptiä eikä yrittää kehitellä omiaan.

Päätettiin sitten että juu, ostetaan Aito Kauravälipaloja useamminkin.

P.S. Jos uusi Angry Birds -elokuva 2 kiinnostaa: kommentoi vaikka välipala, jos haluat osallistua Angry Birds -leffalippujen arvontaan! Arvomme liput kahdelle! Arvontaan voi osallistua kaikissa Huonon Äidin kanavissa tämän postauksen yhteydessä. 

Käsi nappaamassa mukaan kauravälipalapurkkia

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 36 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

36 vastausta artikkeliin “”Anna välipalaa ja välipalojen välipalaa!!””