Miten kakkupohjan saa onnistumaan?? Mistä löytää helpon kakkupohjan ohjeen?? Me testasimme todella keskikertaisilla kyvyillämme ja tässä on ohje nousevaan kakkupohjaan, jolla hämmennät koko sukuväen seuraavilla nimppareilla tai lastenkutsuilla:

Ensin: Jauhota vuoka valmiiksi eli voita vuokaan ja sen päälle jauhoja, jolloin taikina ei tartu kiinni vuokaan

Sitten: Mittaa valmiiksi kuivat aineet ja sekoita ne keskenään

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella

4 kananmunaa ja 1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Tärkeää: erikoishieno sokeri tekee kakkuvaahdosta kuohkeampaa. Kuvamme kakku on tehty täysin kylmillä kananmunilla siitä huolimatta, että huoneenlämpöä yleensä korostetaan. Kiireinen ihminen ei vaan ehdi mitään kananmunia lämmitellä!

Työnnä uunin alatasolle 175 astetta noin 30 minuuttia. Tarkkaile pintaa, ettei se ala palaa eli ruskistua liikaa.

Koko ohje ja muita ohjeita täällä. 

Täytä halujesi mukaan. Jos teet helteellä kermakakun, käytä Vispikermaa ja mikä ettet työnnä kakun tarjoiluvadin alle kylmäkalleja.

Tämän valmiin kakun kostukkeena oli mehu, jos sinulla on vuosisadan paras kostutuskonsti, kerro siitä kommentissa!

 

Tämä julkaisu on kaupallinen yhteistyö Dansukkerin kanssa. Testitulos erikoishienon sokerin sopivuudesta testattiin tosin ennen kuin päätettiin tehdä tästä yhteistyöjulkaisu.

— Huono Äiti

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

3 vastausta artikkeliin “Paras, helppo kakkupohja!”

  • Kirsikka77 sanoo:

    Vichy/kivennäisvesi on meidän perheen mielestä paras kostuke 😊 Väliin vain sokeroitua mansikkasosetta tuoreista mansikoista – kyllä maistuu 😋

  • Jauhopeukalo sanoo:

    Vaniljasokerilla maustettu maito on paras kostutus kakulle 🙂 Helpoin kakkupohjan ohje on se, että ottaa kolme kirkasta, samankokoista lasia ja latoo sokerit, munat ja jauhot (puolet vehnää, puolet perunajauhoa) niihin niin, että kaikkia on saman verran. Leivinjauhe jauhojen sekaan ja avot.