Uskomatonta mutta totta. He, jotka sanoivat, että jossain vaiheessa vielä helpottaa, olivat oikeassa. Ainakin tässä yhdessä jutussa…

Lapsien kanssa pipareiden leipominen. Oi mikä ihana perinne! No eikä ole. Sehän on ihan hemmetin tyhmä idea.

Tietäähän sen, mitä leipominen on lasten kanssa. Se on kaaosta! Se on julmetusti sotkua! Se on akuutti tulipalovaara! Se on KAUHEAA.

Joskus sitä yrittää tehdä taikinan itse. Muistelee kuinka lapsuudessa hiipi salaa maistamaan tekeytyvää taikinaa…siinä oli oikeaa joulun tuntua ja tämä pitää välittää omillekin lapsille. No yksi kerta riitti. Nyt taikina ostetaan valmiina kaupasta! Ja suosittelemme lämpimästi että sinäkin ostat.

Valmistaikina on helppo ja huoleton, mutta kammottava sotku siitäkin tulee. Ja palamisvaara on päällä sekin. En käsitä missä aika-avaruudessa piparinpaisto oikein tapahtuu. Jos kurkit luukkua kymmenen sekunnin välein, piparit eivät paistu ollenkaan. Jos räpsäytät silmiäsi kerran, ne ovat jo palaneet karrelle!!! Miten?!

Kaikkein helpointa on tietysti ostaa valmiita pipareita ja antaa lasten koristella ne. Tai ostaa valmiiksi koristeltuja…

Mutta se helpotusosuus! Koko piparishowsta tulee niin paljon helpompaa ja mukavampaa kun lapset kasvavat. Kun lapset ovat jo kouluiässä, äidille ei jää mitään muuta hommaa kuin paistaminen! Edes kaulita ei välttämättä tarvitse!! Sitä saattaa istua sohvalla juomassa kahvia ja pikkutontut hoitavat homman ihan itse! Uskomatonta.

(No ei tämä tietenkään ole täydellistä. Siivoaminen totta kai jää äidille yhä!)

Joten resepti onnistuneisiin pipareihin on seuraava: itse ei kannata tehdä kuin lapset, ja sitten odottaa muutama vuosi ja antaa heidän tehdä piparit!! Taikinan itse tekeminen ja kuorrutteen itse tekeminen on aivan liian hasardia hommaa!

Jos kuitenkin haluat panostaa (harkitse tarkkaan onko sinusta siihen!!) katso täältä hifistelevät ohjeet piparkakkuakkoihin ja -ukkoihin. Ohjeet sisältävät mm. taikinan itse tekemisen ja pinsetit että onnea vaan matkaan..!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia