Onko ihosi kuiva ja kurttuinen kesän jälkeen? Kosteuttaminen, rasvaaminen ja hoidot voivat auttaa, mutta muista myös ruokavalio!

Jos syöt mitä sattuu, se näkyy aika todennäköisesti ihossa. Mikäli elintavat ovat pielessä, on hölmöä syytää kauheasti rahaa voiteisiin. Ja kun syödä kuitenkin pitää, ehkä haluat ajatella ruokavaliotasi myös ihon hyvinvoinnin kannalta?

Se ei nimittäin ole vaikeaa tai vaadi monimutkaisia erikoisruokavalioita. Iho tykkää siitä mistä kroppa muutenkin.

Jos haluat hoitaa ihoasi ruokavaliolla, lisää lautasellesi näitä ravintoaineita:

A-vitamiini

A-vitamiini tunnetaan ryppyjä siloittavana ainesosana hoitotuotteissa. Sen teho on todistettu tieteellisesti. Kasvovoiteiden lisäksi A-vitamiinia kannattaa nauttia sisäisesti, sillä se tukee ihon omaa korjausprosessia ja parantaa vastustuskykyä. Saat A-vitamiinia esimerkiksi munista, pinaatista ja porkkanasta.

B12-vitamiini

B12-vitamiini tukee ihon kollageenituotantoa, ja kollageeni pitää ihon kimmoisana. Saat sitä lihasta, munista ja maitotuotteista.

C-vitamiini

C-vitamiini tukee sekin kollageenintuotantoa ja on tehokas antioksidantti. C-vitamiinia saat esimerkiksi mustaherukoista ja appelsiineista, mutta myös monista muista marjoista ja hedelmistä.


Kuva Roksolana Zasiadko, ylin kuva Charles Deluvio.

D-vitamiini

D-vitamiini vähentää tulehdusreaktioita ja voi siten auttaa akneen. Kohtuullinen auringossa oleilu ja D-vitamiinia sisältävät tuotteet ovat hyvä lähde. Lisäksi Suomessa moni tarvitsee D-vitamiinia lisäravinteena. Nykyinen suositeltu annos on 10 µg/vrk, mutta se ei talvikuukausina välttämättä riitä.

E-vitamiini

E-vitamiini pitää ihon terveenä ja tukee sen paranemisprosessia. Se toimii myös antioksidanttina. Hyviä E-vitamiinin lähteitä ovat siemenet ja kasviöljyt.

K-vitamiini

K-vitamiini tukee verenkiertoa, joten se voi auttaa, jos sinua vaivaavat tummat silmänaluset. K-vitamiinia saat mustikoista, maitotuotteista ja maksasta.

Sinkki

Sinkin puute voi edesauttaa aknea. Sinkkiä saa lihasta, simpukoista ja maitotuotteista.

Maitohappobakteerit

Maitohappobakteerit auttavat torjumaan tulehdusta. Saat niitä kapseleista tai hapatetuista tuotteista.

Muista myös hyvät rasvat! Ne kosteuttavat ihoasi sisältä päin ja auttavat myös torjumaan tulehdusta.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia