Oletko kyllästynyt nykyiseen työhösi?

Haluatko mieluummin tehdä jotain sellaista, johon sinulla on oikeasti lahjoja? Jotain sellaista, joka ilahduttaa ihmisiä? Jotain sellaista, jossa saa syödä päivät pitkät?!

Kukapa ei!!

Noh, ennen kuin innostut, täytyy todeta, että tämä työ ei ole ihan kaikille. Osa ihmisistä ei ole työelämäjargonia käyttääksemme ”tarpeeksi nälkäisiä”…

Sillä nälkää, tai ainakin hyvää ruokahalua ja pohjatonta mahaa tässä työssä kaivataan. Kyse on nimittäin YouTube-trendistä, mukbang-videoista.

Mukbang-sana tulee korean sanoista ”muk-ja” (syöminen) and ”bang-song” (lähettää ohjelmaa). Tämän nimen mukaisesti videoilla syödään, yleensä suuria määriä ruokaa, ja jutellaan.

Ilmiö on syntynyt Koreassa jo vuosia sitten, ja suomalaisetkin tubettajat ovat tehneet mukbang-videoita jo ainakin parin vuoden ajan. Mutta voi olla, että trendi on vasta alkutekijöissään, sillä Briteissä uutisoitiin naisesta, joka jätti päivätyönsä ahmiakseen YouTubessa. Hän syö yhdellä kerralla jopa 5 500 kilokaloria. Tavoitteena nuorella naisella on 10 000 kalorin syöminen kerralla.

10 000 kaloria ei välttämättä kuulosta vaikealta jutulta, mutta ei se ihan jokaiselta onnistu: kalorimäärän saa kokoon syömällä arviolta viisi isoa suklaalevyä, kaksi isoa pussia sipsejä, yhden pizzan ja juomalla palanpainikkeeksi puolitoista litraa sokerilimua. Toisaalta, kyllä jotkut tuohon pystyvät.


Kuva Ja SanMiguel, ylin kuva Call Me Hangry.

Joten tässäpä on siis varteenotettava vaihtoehto sinulle, jolla nälkää riittää ja uusi työ siintää mielessä!

Parasta tietysti on, että tätä työtä et joudu erikseen hakemaan. Pelkkä palo asiaa kohtaan riittää. Sekä tietysti kova tahto. Haasteita voi tällä uralla olla niin alussa kuin myöhemminkin, esimerkiksi närästyksen, lihomisen, pahoinvoinnin, turvotuksen, vatsavaivojen ja veriarvojen heikentymisen muodossa.

Mutta asialleen omistautunut intohimoinen ihminen usein pärjää, ja aloittaahan voi pienestä. Tunnetusti nälkä kasvaa syödessä.

Huonona puolena hommassa on tietenkin se, että alkuun sitä saattaa joutua tekemään nälkäpalkalla. Voi nimittäin ottaa jonkin verran aikaa, ennen kuin yleisö kiinnostuu, ja tulojahan saa vasta yleisön kiinnostuksen myötä. Mutta eipä tuossa työssä ainakaan ehdi tulla sellainen nälkä että näköä haittaa. Myös vanha sanonta siitä, että hiki laiskan syödessä, vilu töitä tehdessä menee uusiksi, kun syöminen on se työ.

Miten on, meinaatkos kokeilla?!

P.S. Jos pienempi herkuttelu on enemmän sun juttu, muista että S-marketista ja Prismasta löydät Pelastuspatukat ja Lohtulevyt akuutteihin ja vähemmän akuutteihin tarpeisiin:

Huonon Äidin suklaat

Nämä sukulaatit valmistaa kotimainen Kultasuklaa UTZ-sertifioidusta vastuullisesta kaakaosta!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia