Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sail&Ski.

Ylös, ulos ja lenkille! No ei, ei mekään lenkille haluta, mutta ulos kyllä! Varsinkin näin vanhempana sitä huomaa kuinka tärkeää se ulkoilu oikeasti on, mutta parhaankin motivaation tuppaa tuhoamaan hyvin äkkiä kunnollisten varusteiden, eli siis ulkoiluvaatteiden, puute. Nyt muuten onkin oiva aika pistää omat ulkokamppeet kuntoon, sillä tästä jutusta löytyy sekä alekoodi laadukkaiden Sail&Ski-vaatteiden hankkimiseen, että arvonta, jossa yksi onnekas voittaa vapaavalintaisen tuotteen Sail&Ski-valikoimasta!

Suomen ihanissa säissä ulkoilmassa viihtyminen on usein vaatteista kiinni. Kesällähän se on helppoa, ovi vaan auki ja pihalle, sen kummemmin vaatteita pohtimatta, mutta syksyllä ja varsinkin talvella ulkoilun ilo löytyy parhaiten silloin kun päällä on mukavat kamppeet, jotka pitävät käyttäjän niin lämpimänä kuin kuivanakin.

Siksi, koska me halutaan ulkoilla myös syksyllä ja talvella, haluttiinkin kertoa teille tällaisesta kotimaisesta vaatevalmistajasta, jolta löytyy sitä valikoimaa säähän kuin säähän, niin naisille kuin miehillekin, ja vähän lapsille myös!

M.A.S.I Company on pitkän historian omaava suomalainen vaatevalmistaja. Niin pitkän itse asiassa, että noin (tai tasan) viikko sitten Masilla vietettiin yrityksen virallisen syntymähetken 49-vuotispäivää. Silloin syyskuussa 1972 itse tasavallan presidentti Urho Kekkonen muurasi yrityksen uudisrakennuksen peruskiven Keiteleellä. Lisää yrityksen pitkästä ja mielenkiintoisesta historiasta voi lukea täältä.

Masin Sail&Ski-tuotteet on suunniteltu Herttoniemessä ulkoiluun, liikkumiseen ja vapaa-aikaan. Vaatteet valmistetaan vastuullisesti lähituotantona, Viron Valgassa ja asiakkaille tuotteet lähetetään Viitasaaren varastolta. M.A.S.I Companyn tavoitteena onkin toimia vastuullisesti kaikessa tekemissä, ja periaatteena heillä on tuottaa vaatteita niin, että se kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä. Masin vastuullisuudesta voit lukea lisää täältä.

Malliston vaatteet on tehty kestävistä ja teknisesti korkealaatuisista materiaaleista, ja sen kyllä huomaa jo ensikosketuksella! Esimerkiksi miesten malliston West vapaa-ajantakin ulkopinta on sen verran pehmeää (ja myös kosteutta hylkivää) että sitä vasten kyllä kelpaa kaivautua kumppanin kainaloon syysretkellä.

Naisten Randa parkatakin pinta on myös erittäin mukavan tuntuista, ja se on itse asiassa valmistettu ihan uudenlaisesta maissipohjaisesta biopolymeerikuidusta, Soronasta. Sorona® on DuPontin ympäristömyönteinen tekninen kuitu, joka valmistetaan käyttämällä kasvista saatua sokeria ja valmis kuitu muistuttaa ominaisuuksiltaan polyesteriä, mutta kuidun valmistus vaatii noin 35 % vähemmän energiaa ja tuottaa 60% vähemmän kasvihuonepäästöjä kuin neitsytpolyesterikuidun valmistus.

Sorona-kuiduista valmistetut tuotteet, kuten Randa, hylkivät likaa ja ovat vahvoja, mutta pehmeitä yllä, säilyttävät muotonsa eivätkä ryppyynny tai nukkaannu! Niin, ja ovat lämpimiä! Randa parkatakki on lämmin mutta hengittävä, ja sillä pärjää kyllä helposti koko talven, ja varmasti seuraavankin!

Randa muuten kestää myös sateessa, vaikka siis onkin sokerista tehty, koska Randan vesipilariluokitus on yli 5 000 mm.

Erityisesti Sail&Skin vaatteissa huomion kiinnittävät yksityiskohdat, jotka ovat paitsi kauniita, myös toimivia, kuten Randan hupun avattava jatko ja kiristysmahdollisuus vyötäröllä, tai West-takin lipallinen huppu!

Ja taskut! Ihan oikeat toimivat taskut myös naisten housuissa!

Laadukkaista Fredriksonin merinovillapipoista löytyy valinnanvaraa päähän kuin päähän. Aikuisten mallistosta löytyy pipoista yrityksen alkuperää nimellään kunniottava (tai näin me veikataan, ei ole faktatieto) tupsullinen Keitele sekä tupsuttomat Tarjanne ja Päijänne. Herkullisia värejä löytyy laidasta laitaan, ja lasten mallistosta vielä enemmän ja leikkisämpiä!

Lasten mallistosta löytyy tietysti useita kokoja myös sekä tupsullista että tupsutonta, joka muuten on aivan ehdottoman oiva pyöräily- tai vaikka ratsastuskypärän alle! 100% merinovillasta Suomessa neulotut pipot pitävät päät lämpiminä, oli ulkona sitten kirpeä syyskeli tai paukkuvampi pakkanenkin.

Syksyn ja talven lämpötilojen ääripäihin löytyy toki myös housuja. Löytyy kevyitä ulkoiluhousuja, softshell-housuja, tuulihousuja, teknisiä ulkohousuja, toppahousuja ja citytoppahousuja, kun pitää säilyttää tyylikkyys mutta samalla liikkua paikasta toiseen myös -20 asteen pakkasella.

Ja kaikkein parasta Sail&Skin vaatteissa on se, että ne on mitoitettu istumaan moneen vartalomalliin: pitkille, lyhyille, pyöreille tai vähemmän pyöreillekin naisille ja miehille.

Näillä Pouta klassikkohousuilla muuten tekee mieli sinne lenkillekin, pelkät mutsilegginsit kun eivät enää lämmitä pyllyä.

Myös miesten housut lämmittävät takalistoa juuri sopivasti. Testissä tässä on sporttinen softshell-housu Aalto, josta jo ensimmäinen kokeilukerta kirvoitti tällaisen vaatimattomasti kehuvan kommentin: “Parhaat ulkohousut mitä minulla on ikinä ollut!”

Pienen ripeän ulkoilun aikana tavallisen tuntuisessa pilvisessä ja vähän raikkaassa säässä housut paljastuivat oikein hyviksi myös käytössä.

”Ei kiristä eikä purista, mutta ei myöskään valu eikä pussita, kuten monilla ulkohousuilla on tapana.”

”Istuvuus on tosi hyvä, ja nämä ovat tosi hyvät tähän säähän.”

Säähän sopivuudesta vielä sen verran, että kaikki kokeillut kamppeet olivat oikein hyviä syysilmaan, vaikka toimivat 100% varmasti myös talvella. Esimerkiksi Randa ja West ovat molemmat talvitakkeja, suunniteltu olemaan parhaimmillaan reippaissakin miinusasteissa, mutta kummassakaan ei tullut verkkaisen kävelyn ja kuvailun aikana yhtään kuuma tai hiki. Päinvastoin, ulkoilu oli oikein miellyttävää.

Kelpaisko sullekin parhaat ulkohousut ikinä? Tai vaikkapa ihanan lämmin Randa? Osallistu siis vapaavalintaisen Sail&Ski -tuotteen arvontaan! Valitse suosikkisi osoitteessa www.sailski.fi ja kerro se meille kommenteissa, niin olet mukana! Kaikkien Huonon Äidin kanavissa arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan 11.10.2021 yksi vapaavalintainen Sail&Ski-tuote, ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Jätäthän siis sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinut kiinni mahdollisen voiton osuessa kohdallesi! Arvonnan jälkeen arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen poistetaan. EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Mia K. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

Ja vielä olisi tarjolla alekoodiakin! Huonon Äidin ystävänä saat koodilla Huonoäiti25 Sail&Ski-verkkokaupan kaikista tuotteista -25% alennusta, JEE!! Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita ja koodi on voimassa 10.10. asti.

P.S. Khakinvärisen Randan avulla piiloutuminen jälkikasvun tai puolison vaatimuksilta onnistuu paremmin kuin hyvin, eikä tarvitse juosta edes kauas metsään. #maastoutuminen

P.P.S. Toisilla meistä on parempi luontosuhde ja ulkoilu tulee luonnostaan (hehe), toisilla meistä taas tulee hepuli jo jos kuvausrekvisiittaa poimiessa lehden kääntöpuolelta paljastuu etana. Silti, jopa tällaisen sohvakissan (sohvaperunan ja sisäkissan yhdistelmä, olisiko sisäperuna parempi?) ulkoiluvietti herää hyvissä ulkokamppeissa!

Tässä Elli-etana.

Okei, se hepulin aiheuttaja oli vähän isompi. Elliin jopa uskallettiin tutustua vähän ennen kuin vietiin takaisin puskaan.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia