Tämä on kaupallinen yhteistyö Valioravinnon kanssa.

Flunssakausi on parhaimmillaan, ihanaa! Joskus räkätaudin tarttumiselta onnistutaan välttymään, mutta useimmin ei. Riski flunssatartunnan nappaamiseen lisääntyy, mitä enemmän perheessä on yksilöitä, jotka viettävät aikaansa erinäisissä päiväohjelmissa, kuten koulu, työ, kerhot tai päiväkoti. Ja IKINÄ ei ole oikea aika sairastua, mutta sairastamista voi helpottaa pikku nikseillä.

Zinc Boost

Sinkkiä ja kofeiinia!

Ensin huolehditaan siitä, että kun flunssa on tulossa vierailulle teidän perheeseen, niin pysytään itse mahdollisimman terveinä. Tai ainakin jaksavana, koska sun pitää kuitenkin hoitaa kaikkia muita oli sitten pää kainalossa tai ei. Eli heti ensioireiden, oli ne sitten pieniä aivasteluita tai nopeasti noussut kuume, ilmaannuttua, itselle tai perheenjäsenelle, aloitetaan vastaisku!

Flunssapaketista päällimmäisenä olisi hyvä löytyä siis apua jaksamiseen ja vastustuskykyyn, ja ehkäpä jopa helpotusta flunssan oireisiin. Kaikki nämä löytyvät nykyään yhdestä tabletista Valioravinnon uutuustuotteesta, Bertil’s Zinc Boostista.

Bertil’s Zinc Boost on  yhdistelmä hoitavaa sinkkiasetaattiaa, piristävää kofeiinia, vastustuskykyä edistävää sekä väsymystä ja uupumusta vähentävää B6-vitamiinia, ja viilentävää ja raikastavaa mentolia. Sinkin imeskelylle flunssa-aikaan on tutkitut perusteet, kofeiini ja B6-vitamiini tutkitusti piristävät ja auttavat jaksamaan, ja mentolilla on yskää hillitsevä vaikutus.

“Mentoli ärsyttää nenän kylmäreseptoreita. Koska hengitysilma osuu samoihin reseptoreihin mentoli antaa elimistölle viestin, että hengitys kulkee eikä yskimistä tarvita.” Saija Havulinna, Valioravinto Oy

Bertil’s Zinc Boost on suunniteltu aikuisille jaksamiseen, silloin kun on vaan pakko jaksaa ja jaksaa. Koska tätä me emme halua:

Lääkkeitä ja lepoa

Suolakeksejä ja sipsejä!!

Jokainen vanhempi tietää kuinka vaikeaa on saada kipeä lapsi syömään. Tärkeintä onkin nesteytys, ja nesteytyksen ohella tulee saada jotain suolaista. Sipsit ja suolakeksit yleensä lasketaan myös sellaisiksi herkuiksi joita lapset haluavat syödä, joten näiden pakkaaminen flunssapakettiin on itsestäänselvyys.

Valkosipulia ja C-vitamiinia

C-vitamiini flunssan hoitoon on tuttua kauraa, mutta valkosipuli ehkä vähemmän. Moni kuitenkin vannoo valkosipulin nimeen ja uskoo että se parantaa vaivan kuin vaivan, tai vähintään flunssan.

Mutta varmistetaan se C-vitamiinin käsilläolo vielä lisäämällä kotiapteekkiin vitamiinit, esim. yli koko perheelle yli kolmevuotiaista lähtien purutablettina. TAI vielä parempi, valitaan myös koko perheelle sopiva valkosipuliuutekapseli, jossa on mukana myös tarvittava määrä c-vitamiinia, koska kuivattu valkosipuli tuskin uppoaa kovin monelle (lapselle) herkkuna.

Teetä ja sympatiaa

Tai ainakin teetä ja hunajaa. Hunaja on myös yksi niistä luonnon ihmeistä joiden parantaviin voimiin moni uskoo. Kyllä se kuulemma ainakin parantaa vastustuskykyä, ja helpottaa monella myös kipeää kurkkua.

Kaakaota ja suklaata

Jos tee ei uppoa, ja varsinkin lapsia varten, voi valita myös annospakkauksia kaakaota, ja koska ruokahalu on potilailla yleensä nollassa, suklaasta saa energiaa parantumiseen. Kaakaon kuumana juoma ainakin tuntuu helpottavan kipeää oloa, lisäksi suklaan on todettu auttavan yskään! Ehkä joku haluaa varautua myös kurkkupastilleilla suklaan sijaan, sekin on sallittua.

Nessuja!!

Nenäliinojen läsnäoloa flunssapaketissa tuskin tarvitsee perustella? Kannattaa varata samantien useampi paketti, koska näitä menee ja paljon!! Lisäksi rulla tai pari vessapaperia, hätätilanteen varalta.

Lapsi sairastaa

Käsidesiä ja desidesiä

Jos haluaa pysyä itse terveenä räkivien lasten ja miesflunssasta kärsivän puolison keskellä, niin pitää varmistaa että pöpöt eivät pääse elävinä SUN iholle. Eli on tärkeää desinfioida vähintään kädet aina kun on ollut kosketuksissa bakteereihin. Ehkä kannattaa pitää koko ajan mukana se pullo. Voi vaikka askarrella sellaisen tyylikkään kaulanauhan sille käsidesipullolle, niin pysyy varmasti koko ajan mukana! Tai saako niitä jo valmiina? Ainakin pienempiä käsidesipulloja saa kaupoista, ettei tarvitse puolen litran pulloa roikottaa. Tulee niskakipuja sellaisesta.

Käsidesin lisäksi kätsyjä ovat myös sellaiset desinfioivat puhdistusliinat! Ei tietenkään jokapäiväiseen käyttöön, mutta just oikeita tällaisissa tartuntatautitilanteissa!! Taudin vallatessa taloa kannattaa pyyhkiä kodin vilkkaimmat kosketuspinnat, kuten ovenkahvat ja valokatkaisijat, muutaman kerran päivässä, ei vara venettä kaada!

 

Huulirasvaa

Muutenkin on jo tarpeeksi epämukava olo, niin ei kukaan kaipaa lisäksi halkeilevia huulia lisäksi. Toimii myös niistämisestä ärsyyntyneen nenän rasvaukseen.

Mitä kuuluu sinun flunssaensiapuusi? Kerro meille kommenteissa ja osallistut Valioravinnon tuotepaketin arvontaan!!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 23 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

23 vastausta artikkeliin “Äitiflunssa tai miesflunssa, tässä helpottavat konstit”

 • UllaM sanoo:

  C-vitamiini, kahviin pakuriuute.. hyvä imeskeltävä sinkki on hakusessa, joten tän postauksen vinkki tuli oivaan saumaan 👌

 • Jutta sanoo:

  Heti ensioireiden iskiessä juoksen vitamiinikaapille ja otan ison pläjäyksen C ja D vitamiineja.
  Jos siitä huolimatta flunssa tulee kiusaksi, tulee näitä molempia popsittua tasaisesti samalla, lisäksi juon sitruuna-inkivääriteetä ja menen saunaan, höyryhengittely eukalyptuksen tuoksussa tekee astmaatikolle hyvää!

 • Shey sanoo:

  Lepo ja vitamiinit