Hyviä uutisia! Suklaan on todettu auttavan yskään paremmin kuin kodeiini!

Professori Alyn Morice, kunnioitettu asiantuntija hengityselintauteihin ja yskään liittyvissä asioissa, kertoo Daily Mailin artikkelissaan että suklaa voi lievittää yskän oireita paremmin kuin yskänlääkkeet. Sulaessaan suklaa muodostaa kurkkuun tahmean peitteen, joka suojaa kurkun hermopäitä. Nämä hermot ärsyyntyessään tuottavat meille tarpeen yskiä.

Ja kukapa ei mieluummin valitsisi nautinnollista suklaata väsyttävien yskänlääkkeiden sijaan? Kaakaossa esiintyy myös luonnostaan ainesosia, jotka rauhoittavat ärtyneitä hermoja (ylläri!), ja suklaapeitteen tahmeus antaa näille mahdollisuuden pidempään rauhoittavaan yhteyteen kurkun ärsyyntyneiden hermojen kanssa.

Kuva Simone van der Koelen, ylin kuva Charisse Kenion.

Entäs sitten kuuma kaakao? Juu ei. Vaikka ajatus lämpimän juomisesta tuntuu yskän kannalta hyvältä, Professori Moricen mukaan kuumasta kaakaosta ei löydy samaa apua kuin suklaasta. Kaakao ei juodessa jää suklaan lailla peitoksi kurkkuun, joten se ei ehdi rauhoittamaan yskää aiheuttavia hermoja. Paras tulos saavutetaan hiljakseen imeskelemällä suklaapaloja, ja jos oikein halutaan hyödyntää terveysvaikutuksia, valitaan pala tummaa suklaata, joka tiettävästi on luonnostaan pullollaan hyviä antioksidantteja.

Jos siis talvesta nauttimista häiritsee sitkeä yskä, voit hyvällä omalla tunnolla kaivaa vielä loputkin joulukonvehdit kaappien kätköistä! Ja jos joku on törkeästi käynyt tyhjentämässä sun jemman, voit passittaa pahantekijän kauppaan hakemaan lisää, koska nyt on kuitenkin kyseessä SUN hyvinvointis!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia