Lääketieteen professori Merlin Thomas on julkaissut kirjan ihmisten ruokapaheista, ja tieteestä niiden taustalla, eli mikä houkuttaa vaikka syömään suklaata. Hän esittää kertakaikkisen innostavan väitteen: suklaata säännöllisesti syövät ihmiset ovat hoikempia.

Mitä ihmettä? Suklaassa on paljon energiaa, sillä se on täynnä rasvaa ja sokeria!

Joidenkin tutkimusten mukaan säännöllisesti suklaata syövät ovat hoikempia. Useissa tutkimuksissa suklaansyönti taas on yhdistetty matalampaan verenpaineeseen ja sen uskotaan ehkäisevän sydäntauteja. Mitä hoikkuuteen tulee, on mahdollista, että pyöreämmät ihmiset huijaavat tutkimuksissa, koska häpeilevät suklaansyöntiään…

Tai sitten suklaan sisältämät yhdisteet esimerkiksi hillitsevät ruokahalua, ja muuta tulee syötyä vähemmän. Varsinkin tummassa suklaassa on paljon yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa tähän, tai kropan toimintaan muuten. Lisäksi suklaalla on samantapainen virkistävä vaikutus kuin kahvilla.

No se on selvää, että ei suklaa mikään laihdutusruoka ole, mutta sitähän meille aina toitotetaan että tasapainoiseen ruokavalioon mahtuu myös herkkuja! Lisäksi terveellisestä syömisestä on varmasti helpompi pitää kiinni, kun mikään ruoka-aine ei ole ehdottomasti kielletty.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia