Flunssakausi on täällä taas.

Jos omaan elämään kuuluu pieniä lapsia, paljon ihmisten tapaamista ja kenties myös stressiä, ei flunssilta oikein voi välttyä. Pahimmillaan mennään pitkälle kevääseen niin, että perheestä on koko ajan joku kipeänä ja taudit siirtyvät potijalta toiselle.

Mutta eipä lannistuta! Kenties pöpöiltä voi välttyä!

Kokeile näitä keinoja:

Eristäytyminen

Tartunnan saa silloin, jos on tekemisissä muiden ihmisten kanssa tai koskee asioihin, joihin on koskenut joku muu. Varmasti toimiva ratkaisu on siis eristäytyminen!

Tämä onnistuu kätevästi, mikäli asuu jossain syrjäisessä paikassa. Moni ei asu, joten eristysolosuhteet pitää rakentaa sinne, missä elää. Toki kaupungeissa on hyvät mahdollisuudet saada esimerkiksi ruokaa kotiin ilman, että joutuu poistumaan minnekään. Pitää vain muistaa desinfioida ruokapakkaukset ennen kuin koskee niihin!

Jos ruoan kotiinkuljetus ei ole mahdollista, niin nyt on aika hyödyntää kotivaraa. Siis kai teillä nyt on kotivara? (Ai ei? No ei meilläkään ole.)

Monet työtkin voi nykyaikana hoitaa kotoa käsin. Jos ei voi, niin kyllähän pomo ymmärtää, että jos lähdet kotoasi, sairastut ja jäät kotiin sairauslomalle. Kaikkien etu on, että jäät eristyksiin saman tien!

Eristysasu

Jos kotiin eristäytyminen ei muiden ihmisten ihme vaatimusten takia onnistu, hanki koko perheelle eristysasut. Netistä saa varmasti tilattua asun, joka pitää muiden ihmisten inhottavat pöpöt ulkopuolella. Jos ei saa, tai hintaa on liikaa, askartele asu itse. Video-ohje nyt ainakin löytyy netistä.

Hätätapauksessa voit askarrella jotain jätesäkistä, kumihanskoista ja moottoripyöräkypärästä. Tällainen asukokonaisuus myös karkottaa ihmisiä kätevästi, eli eristysasusi toimii kahdella tavalla!

Muista, että varmuuden vuoksi eristysasua ei kannata riisua kotonakaan. Eli jos esimerkiksi puoliso alkaa tehdä jotain lähestymisyrityksiä, niin pelkästään pieni reikä sitten eristysasuun ja ehdottomasti kondomi käyttöön! Ei sitä ikinä tiedä mistä aukosta ne flunssapirut pyrkivät sisään! Toki parasta on pidättäytyä kaikesta kopuloinnista ainakin tuonne huhtikuun puolelle, mieluiten juhannukseen asti. Turvallisuus ja terveys ennen kaikkea!

Raivokas positiivisuus

Olet varmasti kuullut sen väitteen, että positiivisuus pitää terveenä. No nyt viimeistään on aika ruveta todella positiiviseksi!!! Muista, että yhtään mistään asiasta ei missään tapauksessa eikä missään olosuhteissa valittaa, vaan sinun täytyy olla koko ajan kuin suoraan jostain hilpeästä musikaalista.

Tee kotityöt ja kaikki muukin laulellen kuin Lumikki! Muista, että Lumikilla ei ollut flunssaa, vaikka hän joutui pyörimään koko ajan Nuhanenän kanssa, ja lisäksi hän makasi lasiarkussa metsässä, jossa ei varmaankaan ollut kovin lämmin. Laulelu ja positiivisuus varmasti selittävät tämän!

Jatkuva yletön positiivisuus todennäköisesti myös karkoittaa turhat ihmiset, mahdollisesti jopa kaikki ihmiset ympäriltäsi. Katsos kun negaajat ei tajuu! Saat olla rauhassa ja turvassa pöpöiltä, ja ehkä opit jopa puhumaan eläimille kuten Lumikki!

talviasuinen ihminen ja huuruava hengitys
Kuva Talgat Baizrahmanov, ylin kuva Brittany Collette.

Luonnonlääkintä

Luonto on viisas ja ihmisten vanha mystinen viisaus on viisautta! Usko siis perinnelääkintään ja luonnonyrtteihin ja ihan kaikkeen mikä on ”luonnon-”jotain.

On tietysti vaikea sanoa, että toimiiko luonnonlääkintä oikeasti, vai toimiiko se sillä tavalla, että koska nukut halkaistu sipuli tyynyn alla, syöt puoli kiloa valkosipulia ja kilon hapankaalia päivässä ja vihdot itseäsi koirapuistosta löytämilläsi ”yrteillä”, haiset niin järkyttävältä että kukaan ei pyri lähelle.

Mutta pääasia on että se toimii! Kyllä luonto on viisas!

”Lääkintä”

Jos olet koko ajan pikku tuiterissa, et oikeastaan huomaa oletko flunssassa vai et.

Maastamuutto

Monessa etelämmässä sijaitsevassa maassa ei ole yhtään näin kylmä. Ei niillä varmasti ole mitään flunssiakaan siellä? Eihän? Kamat vaan pakettiin ja uusi elämä etelässä odottaa! Hyvästi flunssat, ei tule ikävä!

Jos nämä keinot tuntuivat turhan radikaaleilta, niin muista nämä:

Pese kädet. Aina kun tulet jonnekin sisään, aina ennen ruokailua ja ruoanlaittoa ja aina wc-käynnin jälkeen. Ihan oikeasti hei, pese ne kädet. Ja katso että lapsetkin pesevät!

Nuku ja syö hyvin.

Harrasta mieluisaa liikuntaa.

Vältä stressiä.

Halaa.

P.S. Aina kannattaa kokeilla myöskin suklaata! Ei siitä varmasti haittaakaan ole!

Pelastuspatukka valkosuklaa-mansikka

Pelastuspatukat ja Lohtulevyt löydät S-marketeista ja Prismoista! Ne valmistaa kotimainen Kultasuklaa vastuullisesti tuotetusta, UTZ-sertifioidusta kaakaosta.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia