Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”’Se kel onni on, se onnen kätkeköön.’ Ei saa rehennellä, ei olla onnellinen, jatkuva tyytymättömyys mieluumminkin pitää ihmisen ruodussa ja saa yrittämään enemmän. Mites sitten, jos omassa elämässä tuntuu aina kaikki olevan huonommin kuin muilla?

Kaikilla muilla on hienompi talo, paremmat autot, enemmän rahaa ja varsinkin paremmat lapset. Jos joku perheessä valittaa kaikesta, mitä on yhdessä rakennettu ja tehty, ihan jatkuvasti? Kuinka sitä jaksaa ja onko se nyt vaan perisuomalaista? Pitääkö sitä vaan laskea leuka rintaan ja kantaa oma osuutensa siitä, että on ollut kaverina pilaamassa toisen elämää ja voisi olla paremminkin, vai koittaa vaan kovemmin rakentaa toiveiden mukaista elämää?

Klikkaa tästä seuraamaan Huonoa Instagramissa!

Onko ihmiset vaan yleensäkin kovin tyytymättömiä elämäänsä, kotiinsa, lapsiinsa vai pystyttekö rehellisesti sanomaan, että on ihan mukavaa? Ja onko se niin, että tyytyväisiä ovat vain ne, joilla on rahaa ja rutkasti laittaa jokainen nurkka viimeisen päälle. Tai käyttäytyykö sinustakin juuri sinun lapsesi aina huonoimmin, on tyhmä ja kaikista lapsista aina se, joka mokaa kaiken?

Pitäisikö elämäänsä kovasti onneton ihminen vaan vapauttaa rakentamaan oman näköistään elämää? Tuntuuko juuri sinusta, että kaikki on itsellä huonommin ja hankalampaa kuin muilla ja miten siitä selviää? Mitä hyvään elämään tarvitaan? Rupeaa olemaan jo kiire! Itse olen tainnut tuhlata puolet elämästäni tähän roskaan.

Nimim. Kiitollisuutta

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Aina on huonommin ja hankalammin kuin muilla?”

 • Äiti 74 sanoo:

  Käytit oikeaa sanaa, tuhlata elämää. Kyllä, ehdottomasti kannattaa vapauttaa hänet ja itsesi elämään kumpikin oman näköistä elämää. Ei toisen puolesta voi elää, eikä toista voi tehdä onnelliseksi. Kyllä se ensisijaisesti lähtee jokaisesta itsestään se onnellisuus. Itse jätin taakseni elämäni negaajan. Vastaus kysymykseen, olen köyhä ja onnellinen. Ei se raha onnea tuo , helpottaa toki elämää.
  Exällä on nyt rahaa, helppoa elämää, sitä mitä kaipasi. Rutkasti omaa aikaa ja lasten kanssa vain rusinat pullasta elämää, kun minä kannan kaiken vastuun. Eikä tarvitse minuakaan katsella. Mutta onnellinen ei näytä exä olevan, vaikka kovasti esittää. Ei negatiivinen ihminen koskaan ole.

 • Älä tuu tänne dissaa mun tunnelmaa sanoo:

  Irtauduin tällaisesta ihmissuhteesta henkisesti kymmenen vuotta sitten ja fyysisesti kolme vuotta sitten ja joka päivä olen kiitollinen että ymmärsin rämpiä sen viimeisenkin suon läpi vaikka pelottikin. Lämmin suositus oman voiman löytämiseen ja elämän karikoiden läpikäymiseen kiitollisuuden kautta.

 • Ajatus tähän sanoo:

  Eräs ystäväni on tuollainen. Tai no, ei kai enää ihan ystäväksi voi sanoa, koska välit ovat juuri siitä syystä viilenneet.

  Minullakin tavallinen elämä eroineen ja suruineen ja kuitenkin olen aina sinnitellyt eteenpäin uskoen tulevaan. Asenne-ero se on mikä erottaa. Omalle huonolle käytökselle ei vain voi aina hakea oikeutusta kaikista ja kaikesta muusta. Pitkälti se epäonninen elämä johtuu juurikin siitä huonosta käytöksestä ja arvostuksen puutteesta kaikkea ympärillä olevaa kohtaan.

  No, oikeastaan se varmaan on puolustautumista ja epäonnistumisen pelkoa. Mitä kamalammaksi heittäytyy, sitä enemmän puolustautuu, jos ei osaa tunteitaan käsitellä. Usein kokemukseni mukaan ero aukaisee vasta tällaisen ihmisen silmät, kun poistuu se sylkykuppi, joka sitä kuuntelee. En usko, että ystäväni ottaa minuun paljon enää yhteyttä. Olen saattanut aiheuttaa hänelle lisää häpeän tunnetta kieltäytymällä roskiksen roolista.

 • Ei jaksa kuunnella sanoo:

  Tämmöset tyypit on niin rasittavia energiasyöppöjä. Ihan sama mistä juttu alkaa niin aina joku on huonosti.

 • Ihan tyytyväinen mummo sanoo:

  Menkööt tyytymätön rakentamaan oman paremman elämän muualle.Itse on kumminkin ollut sitäkin elämää tekemässä josta valittaa.Peiliin katsomisen paikka.