Huono Äiti sai vakavan avautumisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä:

Ollessani noin 4-5- vuotias, olimme kylässä kummitätini vanhempien luona. Hänen vanhempansa olivat 60 vuoden ikäluokkaa. Äitini oli mukana. Muistan, kun istuimme kesällä parvekkeella kesällä ja oli lämmin. Leikimme leikkipapukaijalla, joka toisti puhetta. Kummitätini ja hänen äitinsä menivät käymään sisällä asunnossa. Jäin äitini ja kummitätini isän kanssa parvekkeelle. Kutsutaan häntä vaikka Sepoksi. Seppo kutsui minut syliinsä istumaan ja pieneen painostukseen istuin hänen syliinsä. Aina kun yritin lähteä sylistä, hän piti kovemmin minusta kiinni. Leikimme edelleen papukaijalla. Samalla muut tulivat myös parvekkeelle. He keskittyivät omiin jutteluihinsa. Seppo samaan aikaan alkoi hivuttaa käsiään paitani alle ja alkoi kosketella nännejäni. Lapsena en tätä ymmärtänyt vaan sanoin kutakuinkin ”Lopeta, älä…”. En muista, että kukaan aikuisista olisi kommentoinut asiaa. He seilasivat parvekkeelta sisälle ja ulos. Äitini kuitenkin kuuli toistuvat pyyntöni lopettamisesta. Hän ei kuitenkaan sanonut mitään. Jouduin istumaan Sepon sylissä, vaikka koitin vaikeroida sylistä pois, samalla hänen kosketellessa nännejäni. En muista, että koskiko hän myös alapäähäni. Tilanne tuntui ikuisuudelta. Pääsin kuitenkin jossain vaiheessa sylistä pois.

Tapahtuneen jälkeen en suostunut menemään enää Sepon ja Minnan (kummitädin äiti) luokse mielelläni. Minut kuitenkin usein pakotettiin vierailuille. Seppo koitti aina saada minut syliinsä istumaan. Noin 10-vuotiaana häpesin nännejäni ja olisin halunnut käyttää jonkinlaisia liivejä, mutta äitini ei antanut. Seppo tuijotti taukoamatta nännejäni kyläily kerroilla. Eräänä vierailu kertana seisoin vain heidän asuntonsa eteisessä vierailun ajan. Olin kertonut tapahtuneesta äidilleni, hän ei reagoinut.

Aikuisiällä pelkäsin vanhempia miehiä ja olin varautunut.

Täytettyäni 20 vuotta, uskalsin viimein kysyä äidiltäni yhtä asiaa; ”Mikset tehnyt mitään, kun mä huusin, että lopeta ja auta? Etkö nähnyt mitä tapahtui?”. Tähän äitini vastasi ” Näin. En tiedä miksen sanonut mitään”.
Uskon, että hän pelkäsi aiheuttavansa välirikkoa ja tämä oli hänelle suurempi asia, kuin antaa jonkun kosketella lastaan.

Sittemmin Seppo on kuollut ja olen saanut jonkinlaisen vapautuksen menneistä, vaikka se edelleen kaivaa mieltäni. Myös Minna on kuollut.

Täytän pian 26 vuotta ja tapahtumista on kulunut 20 vuotta. En ole vieläkään kertonut kummitädilleni tapahtuneesta, enkä usko, että hän edes uskoisi minua.

Nimimerkillä: Koskettu

Joko olet lukenut tämän artikkelin?

 

RSV vei terveen taaperon sairaalaan – pikkulapsilla suurin riski sairastua vakavasti

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Aikuinen perhetuttu käytti minua hyväksi kun olin vielä pieni ja äitini ummisti silmänsä”

 • Sama kokemus sanoo:

  Olen kokenut saman, mummoni (isäni puolelta) siskon mies, kun kävivät kylässä. Nämä ihmiset on kuolleet kauan sitten. Tapahtumat käyneet 1980-luvulla. Halusi pitää sylissä ja samalla tavalla työnsi kädet paidan alle. Se oli outoa. En ymmärtänyt, mitä tapahtui. Tupa oli täynnä väkeä eli kun kylään tulivat, niin sukulaisia tietenkin kaikki: omat vanhemmat, tätejä, setiä ja mummoni, pappani jne. Ei mitään tietoa tajusiko kukaan. Sitten tämä mies halusi/lupasi jäädä minua kaitsemaan, kun muut menivät katsomaan jotakin. Ja halusi kantaa reppuselässä, mikä oli tietenkin lapsesta mukavaa ja sen jälkeen hänen piti saada kielipusu, jotta kantaa lisää. Sitä varmaankin olen hävennyt itse jo lapsena, että halusin reppuselkään ja annoin sen ällöttävän kielipusun. Olin alle kouluikäinen. Harmaa puku ja ällöttävä partavesi, muistan vieläkin. Aikuisena sanoin tästä äidille, ja hän ainoastaan huudahti, etteihän se ole tehnyt nuoremmalle siskolleni mitään? Minulla on tunne, että äiti ainakin on kyllä tajunnut tilanteen. Äitini on suhtautunut meihin eri tavalla koko elämän ajan. Siinä se keskustelu. Minulla ei ole ollut aikoihin mitään välejä omaan siskooni eikä muuhun perheeseen. Mutta kun taas muut kyllä ovat tekemisissä keskenään ja asuvatkin samalla paikkakunnalla. Kyllähän tuollainen varmasti aiheuttaa häpeää koko suvussa, sitten me keille ”vahinko”/ rikos osunut kohdalle syrijtään ulos. Näin olen järkeillyt. Yritän jollain tavalla ymmärtää niin ison porukan käytöstä sivusta seuraajana, vaikka se on vaikeaa.

 • Äidin haavoittama sanoo:

  Ymmärrän hyvin tuon fiiliksen, jonka äidin käytös sinussa aiheuttaa. Teki todella väärin sinua kohtaan.
  Ollessani muistaakseni noin 15-vuotias, äitini miespuolinen työkaveri tarjoutui lähtemään huoltajaksi laivaristeilylle, jonne lähti myös siskoni ja meidän samanikäinen kaveri. Jossain vaiheessa iltaa hävitin siskon ja kaverin jonnekin. Lähdin sitten katsomaan ovatko he hytissä. Eivät olleet, mutta siellä oli tämä äidin työkaveri. Kerroin, että eksyin porukasta niin tämä mies tuli istumaan viereeni ja alkoi silittämään ja hipelöimään mun reittä ja polvea. Samalla tuijotti mua ja puhui ällöttävästi ikään kuin rauhotellen, että ei meillä tässä mitään hätää ole, vaikka muut ovatkin jossain. Olin todella kiusaantunut tilanteessa ja koska olin silloin vielä aivan liian kiltti niin en osannut sanoa suoraan, että lopettaisi, vaan vaivautuneena esitin kuin en huomaisi hänen tarkoitusta ja lopulta keksin vain jonkun tekosyyn lähteä pois sieltä hytistä. Uskon, että tilanne olisi mennyt vieläkin pitemmälle, jos en olisi saanut sitä mitenkään katkaistua.
  Risteilyn jälkeen kerroin äidille tästä tapauksesta, mutta hän vain jotenkin vähätteli ja sivuutti koko asian. Jatkoi ystävyyttä tämän miehen kanssa myös työajan ulkopuolella. Äitini mm. sopi vierailun tämän miehen kanssa muka ihan sattumalta samaan kohtaan, kun oli minun ensimmäisen lapseni 1-vuotissyntymäpäiväjuhlat. Jättivät sen takia tulematta. Minulle selvisi vasta muutama vuosi sitten, että äiti oli salannut tämän risteilyllä tapahtuneen mun isältä. En usko, että isä olisi ollut ystävä tälle miehelle enää, jos olisi tuosta tiennyt. Nyt isä on jo kuollut ja narsistisen äidin kanssa en ole enää missään tekemisissä.

 • Palikka sanoo:

  Itse vietin lapsena paljon aikaa ”isovanhemmilla”, jossa pappa käytti minua hyväksi. Lähinnä onneksi vain koskettelemalla. Olen tullut lapsuudessa hyväksikäytetyksi useamman miehen toimesta, en tiedä mikä olemuksessani siihen provosoi. Olen tullut raiskatuksi muutamasti myös aikuisiällä. Vaikka olen käynyt terapiassa, on seksuaalinen minä hyvin rikki.

  • Huono Äiti sanoo:

   Älä ajattele yhtään, että ”olemuksessasi joku provosoi” Aikuiset ovat tehneet suuren vääryyden. Samoin jokainen aikuisiälläsi samaan syyllistynyt. Suuresti pahoitellen.

 • lapsuus sirpaleina sanoo:

  Itsellä samaa kokemusta perhe tuttu raiskasi minua toistuvasti kun olin n 9 vuotias. kun aikuis iällä kerroin asiasta äidilleni , niin äiti myönsi tienneensä asiasta

 • ”Sairaiden lapsi” sanoo:

  Isäni käytti minua hyväkseen kun olin pieni, se oli jalkovälini hivelyä ym. Äitini tiesi tästä.
  Kun aikuisena kysyin häneltä, että huomasiko hän hyväksikäytön. Sanoi että huomasi, naureskeli ja lisäsi, että hän oli vaan tyytyväinen että sai olla itse rauhassa. Sairasta. Tuntui että äiti oli aivan yhtä sairas kuin isäni.

  • Huono Äiti sanoo:

   Nythän on niin, että valitettavasti lapsia on myös sellaisilla vanhemmilla, jotka eivät lapsia ansaitse. Sanattomaksi vetää kohtalosi.